Έρχεται ο τυφώνας "Ζήνων" με βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Πότε θα φτάσει στην Άνδρο.

 

Μετά την «Ευρυδίκη» που προκάλεσε τον θάνατο και την καταστροφή, ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.Πρόκειται για ένα μεσογειακό τυφώνα (medicanes) που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν  «Ζήνων».

O τυφώνας Ζήνων περνά τη Σικελία σήμερα το απόγευμα και συνεχίζει με κατεύθυνση Ελλάδα και Αιγαίο που θα μπει το Σάββατο (18/9).

Κύρια χαρακτηριστικά του οι σφοδροί έως θυελλώδεις άνεμοι και δυνατές καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Ο τυφώνας θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του), και προβλέπεται να «μπει» στην Ελλάδα το Σάββατο (18.11).

Στην περιοχή του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Άνδρο, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Γι αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή στις μετακινήσεις και προετοιμασία για την στήριξη και προστασία αντικειμένων, που βρίσκονται εκτεθειμένα στο ύπαιθρο.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κι επειδή τα μπερδεύει ο κύριος ή η κυρία από τη Χώρα ιδού τι γράφουμε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ και αυτός επιμένει να παραπληροφορεί με λάθος σχόλια:
"Στην περιοχή του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Άνδρο, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα. Γι αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή στις μετακινήσεις και προετοιμασία για την στήριξη και προστασία αντικειμένων, που βρίσκονται εκτεθειμένα στο ύπαιθρο."
Που βλεπετε εσείς την προσπέια πανικού; Μήπως διαβάσατε κάτι άλλο αλλού ή μήπως δεν καταλάβατε τι διαβάσατε;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ...
Αγαπητέ κύριε οι προβλέψεις για τυφώνα τις έκανε η μετεωρολογική υπηρεσία. Όχι εμείς. Το αν ο μεσογειακός τυφώνας χτυπήσει στα 100 χιλιόμετρα μακριά από την Άνδρο δεν πάυει να είναι τυφώνας. Το που θα χτυπήσει δεν μπορεί κανείς να το πει με απόλυτη ακρίβεια. Η μετεωρολογική έχει την ευθύνη της πρόβλεψης και λέει αυτά που λέει. Εσείς που είστε μετεωρολόγος ή κάτι άλλο γράψτε μας επώνυμα τις προβλέψεις σας να τις αναρτησουμε. Τα περί πανικού να τα πείτε στους 15 νεκρούς του Θριασίου.
ΥΓ Από λάθος χειρισμό μας σβήστηκε το προηγούμενο σχόλιο μας στο οποίο απαντήσατε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

εάν κανω λαθοσ θα βγω δημοσια και θα σας ζητησω συγνωμη γιατι αυτό που σας λεω είναι μετερεολογικεσ προβλεψεισ της εμυ για την ανδρο γιαυτο λοιπον πηρα το θαρροσ και σας εγραψα και ναι μπορει να τα εχω χασει αλλα δεν πανικοβαλλω τον κοσμο .λοιπον για γινουμε σοβαροι αυριο βροχη ισωσ αρκετη με πολύ λιγο αερα κυριακη λιγο βροχη επισησ με ελαχιστο αερα 2-3 το πολύ μποφορ την δευτερα από το μεσημερι και μετα ναι θα ανεβει ο αερασ σε 7-ισωσ και 8 αλλα για πολύ λιγο διαστημα με βροχη και πτωση της θερμοκρασια που θα συνεχιστη και την τριτη με πτωση του αερα από το μεσημερι και μετα στα 6μποφορ.επαναλαμβανω σε καμια περριπτωση συνθηκεσ τυφωνα η οτιδήποτε άλλο επικυνδινο δεν θα περασει από το νησι μας ισωσ αρκετη βροχη αυριο σαββατο και την δευτερα με την αλλαγη των ανεμων γνωστη ωσ προβετζα από νοτιαδεσ σε καθαρο βορια στην περιπτωση μας και παρακαλω πολύ βαλτε σε λινκ τις προβλεψεισ της εμυ για την ενταση των ανεμων στην ανδρο σε επιπεδο τυφωνα να δουμε πιοσ τα εχει χασει

This comment was minimized by the moderator on the site

προσοχη απορω με τον ευκολο τροπο που προσπαθητε να πανικοβαλλετε τον κοσμο μπειτε σε κανα σωστο δελτιο.κανενασ τυφωνασ δεν θα χτυπησει την ανδρο ισα ισα που την κυριακη θα εχουμε πολύ ωραιο καιρο και από δευτερα απόγευμα ισωσ 7 με 8 μποφορ για λιγο .υγ μπορει και λιγο βροχη το σαββατο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πρώτον μιλάμε για προβλέψεις των μετεωρολόγων και της μετεωρολογική υπηρεσίας. Δεν είναι δικές μας. Μάλλον τα έχετε χάσει εντελώς. Αλήθεια τις δικές σας ανώνυμες προβλέψεις ποιος τις υπογράφει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro