Ημιμαραθώνος Άνδρου 2018: η πιο σκληρή διαδρομή...

 

 Ο Στέλιος Πράσσας είναι γνωστός αθλητλης μεγάλων αποστάσεων από τον Μαραθώνα. Τρέχει με τον Τελμησό Νέας Μάκρης και βρέθηκε στην Άνδρο για να τρέξει τον ημιμαραθώνιο από το Κόρθι στην Χώρα. Έχει τρέξει μέχρι σήμερα σε 23 χωρες του κόσμου μεγάλες αποστάσεις και Μαραθωνίους. Στην Άνδρο ήρθε για δευτερη και όπως ομολόγησε ήτανο πιο σκληρός δρόμος που έχει τρέξει ποτέ. Όπως μάς εξήγησε δεν πρόκειται για δρόμο, αλλά για ανάβαση! Επί 8,5 χιλιόματρα (από τον Όρμο μέχρι το Κοχύλου) ανηφόρα και μάλιστα με μεγάλες κλίσεις. Αυτό δεν είναι για μαραθωνοδρόμους, αλλά για δρομείς βουνών. Θεωρεί, λοιπόν, την διαδρομή της Άνδρου την ο σκληρή διαδρομή που έχει τρέξει ποτέ στη ζωή του. Μια ζωή που μετρά 87 χρόνια αδιάκοπο τρέξιμο. Κάτι θα ξέρει για να το λέει... Εδώ ποζάρει ευτυχής που κατάφερε και τερμάτισε στην Χώρα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Βίντεο/αναφορά του Εν Άνδρω σε έναν ακόμα "μικρό άθλο" του μεγάλου Στέλιου Πρασσά.

Και μια και ξεκινησαμε λίγο ανορθόδοξα το ρεπορτάζ του ημιμαραθωνίου να το συνεχίσουμε έτσι και να πούμε πως αιστανθήκαμε ιδιαίτερα ευτυχείς που τα βραβεία αυτή τη φορά αντέγραψαν το σήμα μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπεις μια ιδέα σου για ένα σύμβολο - που πρώτοι καθιερώσαμε στην Άνδρο από αγάπη και θαυμασμό για τον Στρόφιλα - να απλώνεται και να αποκτά υπόσταση μέσα από την καθιέρωση του. Το καράβακι του Στρόφιλα που βρήκε η Χριστίνα Τελεβάντου και έγινε σήμα του Εν Άνδρω σήμερα γίνεται σήμα και σύμβολο της Άνδρου. Ίσως έτσι αγαπήσουν και αποδεχτούν κι άλλοι τον μοναδικό Στρόφιλα που επί χρόνια τον προβάλουμε και τον οποίο είχαν αναδείξει πολλοί σε σκουπιδότοπο! Ήρθε η ώρα της δικαίωσης του επιτέλους... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια σκήνη από τον τερματισμό. Όσοι δρομείς τερμάτισαν πίνουν υγρά και τρώνε κάτι για να πάρουν δυνάμεις. Άλλοι τερματίζουν ακομα. Και όλοι περιμένουν την απονομή των βραβείων στους νικητές (φωτ. Εν Άνδρω).

 Οι τρεις πρώτοι δρομείς του ημιμαραθωνίου. Πρώτος ένας ανεξάρτητος αθλητής με καταγωγή από Βόλο που ζει στην Αθήνα. Δεύτερος ο αθλητής του Παναθηναϊκού Νικολάου (γιός του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λ. Νικολάου). Και τρίτος ο αθλητής του Ανδριακού Αντώνης Υδραίος από την Πίσω Μεριά που για μια ακόμα χρονιά κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών (φωτ. Εν Άνδρω).

 Οι τρεις πρώτες νικήτριες του ημιμαραθωνίου της Άνδρου. Όλες έφτασαν στην Άνδρο για τον αγώνα. Έτρεξαν και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο (φωτ. Εν Άνδρω).

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ 21.100 μ. (ΚΟΡΘΙ-ΧΩΡΑ)

 Και οι τρεις νικητές στον αγώνα του Αφανή Ναύτη (10.000μ). Πρώτος ο Γιάννης Σκόρδος, από το Κόρθι, αθλητής του Ανδριακού. Μετά τον τερματισμό ο νεαρός έπαθε κράμπες και πήγε για λίγο στο Κέντρο Υγείας. Έτσι κατά τη στιγμή της απονομής τα βραβεία του παρέλαβε ο πατέρας του. Τρίτος στο βάθρο ένας ακόμα αθλητης του Ανδριακού, ο Φρατζέσκο Πάπα. Ανάμεσα τους πλασαρίστηκε δεύτερος και ένας αθλητής από την Αττική (φωτ. Εν Άνδρω).

 Οι τρεις πρώτες νικήτριες στον αγώνα του Αφανη Ναύτη. Όλες εκτός Άνδρου. Ιδιαίτερα χαρούμενες με την επιτυχία τους και τα βραβεία τους (φωτ. Εν Άνδρω).

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ 10.000 μ. (ΧΩΡΑ-ΣΤΕΝΙΕΣ-ΧΩΡΑ)

 Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες ήταν εκεί για να προσφέρουν την βοήθεια τους όπου χρειαζόταν. Εδώ μετά το τέλος των αγώνων ξεκουράζονται στο καφέ-ουζερί του Παντελή Στυλιανού στο Νειμποριό, ο οποίος είναι και ο γραμματέας του Συλλόγου τους. Για την ιστορία οι εθελοντές βοήθησαν, αλλά πιο πολύ βοήθησε το ΕΚΑΒ που μόλις και πρόλαβε ένα μάλλον υπέρβαρο αθλητή μιας ηλικίας που επιχείρησε να τρέξει στο αγώνα του Αφανή Ναύτη και έπαθε ανακοπή. Το ΕΚΑΒ όπως μάθαμε κατάφερε και τον επανέφερε. Και όλα τέλειωσαν κατ' ευχή. Να σημειώσουμε ακόμα πως ο αντιπρόεδρος του Ανδριακού (εκ των συνδιοργάνωτών του αγώνα) μάς ζήτησε να ευχαριστήσουμε δημόσια το ΕΚΑΒ, κάτι που κάνουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση (φωτ. Εν Άνδρω). 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet