ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ 2018: "Σαν παλιό σινεμά", συμμετοχές από Άνδρο, αποτελέσματα και άλλα παράξενα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ... ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ!

Όλα αυτά τα υπέροχα παλιά αυτοκίνητα, μοναδικά, διατηρημένα, από ανθρώπους που τα αγαπούν να τρέχουν γύρω από την Άνδρο λες και βγήκαν απόσκηνές παλιών κινηματογραφικών ταινιών: Εδώ η Τζάγκιουαρ και η Μπίουϊκ πάνω από τις Στενιές. Ο οδηγός της Τζάγκιουαρ ποζάρει γελώντας στοβ φακό. Ο οδηγός της Μπίουϊκ σαν κάτι να ξέχασε βγαίνει από το αυτοκίνητο. Δύο αυτοκλινητα, δύο εποχές, δύο κόσμοι που έτρεξαν μαζί σε ένα μοναδικό ράλι στην Άνδτο (φωτ., Εν Άνδρω).

 

 Μια Άλφα Ρομέο εποχής. Λες και βγήκε από κάποιο φίλμ με το ζευγάρι να κοιτά προς τον φακό. Πίσω μια Μερσεντές αντίστοιχης εποχής. Και ακολουθούν άλλα αμάξια και άλλες δεκαετίες. Άνδρος στα καλύτερα της (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σαν παλιό σινεμα... κυριολκτικά! Ένα βιντεο για την αγάπη και την ερωτική σχέση του ανθρώπου με τα υπέροχα παλιά αυτοκίνητα που έτρεξαν γύρω από την Άνδρο. Όσοι τα είδαν, όσοι τα έζησαν, θα έχουν να θυμούνται. Ήταν κάτι σαν παραμύθι να τα βλέπεις να ξεκινούν στο Μπατσί, να διασχλιζουν την Παλαιόπολη, να ανηφορίζουν και να εκκινούν και πάλι. ¨οσοι δεν τα είδαν ζωντανά ας δουν το μικρό βίντεο του Εν Άνδρω με την συνοδεία του σπουδαίου τραγουδιού του Μάνοι Χατζιδάκι "Σαν παλιό σινεμά..." (βιντεο Εν Άνδρω).

Στην Παλαιόπολη, το πιο μικρό, το πιο κομψό, το πιο φιλικό Φιατάκι! Ετών 50 παρακαλώ. Σαν παιδικό παιχνίδι. Το φωτογραφίσαμε πολλές φορτέςκαι δεν το χορτάσαμε (φωτ. Εν Άνδρω).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟ

Ξεκινάμε αυτή την παράγραφ με την πρώτη ανδριωτικη συμμετοχή που δηλώθηκε όταν ανακοινώθκε το Ανοιξιάτικο Ράλι της ΦΙΛΠΑ στην Άνδρο. Ήταν ο... Αλέξανδροσ Σταματιάδης! Μέλος και φίλος της ΦΙΛΠΑ έσπευσε πρώτος να δηλώσει συμμετοχή. Το άτυχο περιστατικό έφερε την ακύρωση της συμμετοχής του. Και έτυχε την ημέρα του ράλι στην Άνδρο να γίνεται η εξόδιος ακολουθία του στην Άνδρο... Όλα τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην Άνδρο έφεραν αναρτημένη μια μαυρη κορδέλα σε ένδειξη μνήμης και πένθους για τον ανδριώτη φίλο τους που είχε τοσο άδικα φύγει... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Πάμε τώρα στο πρώτο πλήρωμα με ανδριώτη (συνοδηγό), τον Μαθιό Μανσόλα από το Γαύριο, που έτρεξε με ένα κόκκινο Φολκς Bάγκεν Γκολφ του 1979 του Γιάννη Κατσαούνη και τερμάτισαν τέταρτοι στην γενική κατάταξη κερδίζοντας την κατηγορία τους. Στην φωτογραφία ποζάρουν με τα κύπελα τους στο ξενοδοχείο Περάκη που έγιναν οι απονομές την Κυριακή το μεσημέρι.

Άλλη μια φωτογραφία του Μ. Μανσόλα και του Γ. Κατσαούνη στην εκκίνηση στο Μπατσί το Σάββατο. Επίσης συμμετειχαν από Άνδρο: ο Ρόμπερτ Σμιθ με την γυναίκα του που έχουν σπίτι και ζουν στον φελλό. Έτρεξαν με τζιπ του 1952! Η οικογένεια Φίλη που έχει σπίτι στο Κυπρί και στη μνήμη του Γιώργου Φίλη ήταν αφιερωμένος ο αγώνας. Έτρεξε ο Στάθης Φίλης με Πόρσε του 1961, ο Κώστας Φίλης με Πόρσε 1979 και ο Κίμων Φίλης με Μερσεντές του 1963.

Τέλος - όπως ειπαμε και προχθές - έτρεξε και ο ειχειρηματίας Δημήτρης Τσιμής που έχει το ξενοδοχείο Επαμεινώνδας στο Μπατσί με Μερσεντές του 1966 (φωτ. Εν Άνδρω).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

 Πήγαμε να αποθανατίσουμε το σήμα της υπέροχης κοκκινης Πόρσε εποχής και στο τέλος διαπιστώσαμε πως μαζί με αυτό βγάλαμε και την καρικατούρα μας να το φωτογραφίζει! Τι σου κάνει μια τόσο αστραφτερή σαν καθρέφτης επιφάνεια; Σε αυτοφωτογραφίζει με τον τρόπο της χωρίς να στο πει μέχρι να το δεις μόνος σου (φωτ. Εν Άνδρω).

Αυτός πήγε να φωτογραφίσει την παλιά Κάντιλακ και... ξεχάστηκε! Από θαυμασμό! Δικαιολογημένα νομίζουμε... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Αστραφτερή κόκκινη η δερμάτινη ταπετσαρία της Μπίουικ. Και ένα τιμόνι υπέροχο. Κομψοτέχνημα θα λέγαμε... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αστράφτει στον ήλιο ή μάς κλείνει ο μάτι, αυτή η παλιά Φόρντ: (φωτ. Εν Άνδρω).

"Όλα τα λεφτά" σε αυτό το σπάνιο MG είναι το στιλ του ζευγαριού και εκείνη η υπέροχη ταξιδιωτική βαλίτσα εποχής στο πίσω μέρος του. Ταιριάζει καταπληκτικά... Κινηματογραφικό κυριολεκτικά το στιγμιότυπο... (φωτ. Εν Άνδρω)

Και αφού είδαμε αυτές τις μοναδικές "κούκλες" από μπροστά και από το πλάι ας τις δούμε και από πίσω! Υπέροχες και έτσι. Και με αυτή την σκηνή κλείνουμε την ξεχωριστή περιδιάβαση μας με μερικά από τα ωραιότερα αμέξια του κόσμου στην ανοιξιάτικη Άνδρο που μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έζησε μαζι τους ιδιαίτερες στιγμές...  Και του χρονου... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"


 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet