Βραδυποριακός Ταλαιπωριακός χτες... σε ένα ματς χωρίς αύριο!!!

Βραδυποριακός και Ταλαιποριακός χτες βράδυ στο κατα-άδειο στάδιο της Άνδρου σε ένα ματσάκι χωρίς σήμερα και αύριο. Και του χρόνου...

Ήταν ένας αγώνας χωρίς αύριο αυτός που έγινε χτες στο Δημοτικό Στάδιο Άνδρου μεταξύ των παλαιμάχων του Ανδριακού (που φέρουν επαξίως το θρυλικό όνομα του Βραδυποριακού γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τελικά κατέφθασαν στο γήπεδο μόνο 10 κουρασμένα παλληκάρια) και της νέας ομάδας του Ανδριακού (που φέρουν επαξιως το όνομα του Ταλαιπωριακού μιας και ταλαιπωρείται περιπλανώμενη από νησί σε νησί για το πρωτάθλημα Κυκλάδων)!!!

Το χωρίς αύριο έχει να κάνει με το δραματικό γεγονός πως ο αγώνας που έγινε χτες πάει έγινε και τέλειωσε. Και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει μέχρι του χρόνου! Άρα δεν υπάρχει αύριο παρά μόνο χτες!

Φάση στα καρέ του Βραδυποριακού...

Για την ιστορία οι αγώνες παλαιμάχων καθιερώθηκαν μεταξύ των γερόντων του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής στον Πειραιά. Κάθε χρόνο οι γερόλυκοι που κάποτε έπαιξαν ποδόσφαιρό προσδοκώντας (α) ποδοσφαιρική ανάσταση νεκρών και (β) να πέσουν η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και πνιγμένοι στις αναμνήσεις αρχαίων χρόνων τότε που η Προοδευτικάρα έπαιζε Α’ Εθνική μαζεύονταν κάθε άνοιξη - ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή - κι έπαιζαν ένα ματσάκι «χωρίς αύριο»!

Η δεκάδα του Βραδυποριακού! Σε πολύ καλή κατάσταση τα παιδιά. Μερικοί έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρό πριν μερικά χρόνια. Και κάποιοι έβαλαν κιλά. Κατά τα άλλα όλα καλά.

Εφέτος ήταν η σειρά της Άνδρου να οργανώσει τον δικό της αγώνα «χωρίς αύριο». Όμως τον μετέφερε χρονικά ανάμεσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά που η φύση ησυχάζει!!! Και η Άνδρος αδειάζει!!! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν από τον αειθαλή παίκτη Γιάννη Χαλά που με νεανικό πείσμα επί μια ολόκληρη ώρα στο Swell έπαιρνε τηλέφωνα μπας και μαζέψει τους Βραδύπορους. Προς μεγάλη έκπληξη του ανταποκριτή του Εν Άνδρω που τον παρακολουθούσε νυσταγμένος μπροστά σε ένα ποτήρι κρασί το κατάφερε κι έφτιαξε μια… δεκάδα! Τόσους κατάφερε και βρήκε ο άνθρωπος!

Η ενδεκάδα του Ταλαιπωριακού. Μαζί κι ο πρόεδρος, ο γενικός αρχηγός και ο αρχιπροπονητής...

Οι Ταλαίπωροι ήρθαν πιο εύκολα: σφύριξε ο αρχιπροπονητής Πέπες και κατέφθασαν κάπου 13-14 παλληκάρια όλων των ηλικιών και των τεχνικών.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Άνδρου παρουσία 8 όρθιων και καταψυγμένων θεατών! Και πάλι καλά να λέτε. Αν δεν το έλεγε ο ανταποκριτής του Εν Άνδρω στον πρόεδρο και σε 2-3 μέλη του Συμβουλίου ούτε αυτοί δεν θα πήγαιναν! Μιλάμε για μεγάλη ακινησία…

Φάση στα καρέ του Βραδυποριακού. Ο κίνδυνος αποφεύχθηκε...

Τέλος πάντων η συνάντηση ορίστηκε στις 18:15 και ο αγώνας ορίστηκε στις 18:30 της 28ης Δεκεμβρίου 2018 (κρατάτε ημερομηνία για να δούμε πότε θα ξαναγίνει ο επόμενος)… Ο ανταποκριτής του Εν Άνδρω έφτασε στο γήπεδο στις 19:00!!! Και βρήκε τις ομάδες στο… ζέσταμα!!! Προφανώς υπήρξε καθυστέρηση λόγω κρύου. Και… κυκλοφοριακής συμφόρησης στην κατηφόρα του κινηματογράφου (δεν υπήρχε ούτε γάτα)!!!

Φάση στα καρέ του Ταλαιπωριακού.

Τέλος πάντων, ήταν μια κρύα ξάστερη βραδιά με 9 βαθμούς και υγρασία 92%. Συνθήκες Λευκορωσίας δηλαδή. Αλλά τα γέρικα παλληκάρια της Άνδρου ήταν εκεί: με τις χοληστερίνες τους, με τα τριγλυκερίδια τους, με τις πιέσεις τους, με τα πάχη τους και τα κάλη τους… Αυτό τελικά είναι που μετράει: η παρουσία…

Ο Χαλάς με άψογο στιλ πασάρει...

Κατά τις 19:15 ξεκίνησε το ματσάκι με διαιτητή τον Γενικό Αρχηγό του Ανδριακού Ν. Καλογερά. Οι του Ταλαιπωριακού έδωσαν κι έναν παίκτη να συμπληρώσει 11άδα ο Βραδυποριακός και επέτρεψαν στους Βραδύπορους να παίξουν και με μικρότερο τέρμα! Και ο αγώνας άρχισε.

Το πρώτο γκολ του Ταλαιπωριακού με σουτ. Εντυπωσιακό πως όλοι απλώς κοιτάνε... και προσεύχονται (οι μισοί να πάει μέσα η μπάλλα και οι άλλοι μισοί να πάει εξώ - τελικά πήγε μέσα)!!!

Πρώτος έβαλε γκολ ο Ταλαιπωριακός. Ένας θεατής δίπλα είπε: επιτέλους θα γνωρίσουν τη νίκη αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν πως είναι να νικάς! Και όντως το πρώτο 35λεπτο (παίζανε λιγότερο να μην έχουμε και κανένα καρδιακό κλπ) έληξε με 1-0 υπέρ του Ταλαιπωριακού.

Στα αποδυτήρια του Βραδυποριακού. Πολύ κούραση και λίγο νερό!

Στο δεύτερο όμως επήλθε ο κάματος, οι άμυνες χαλάρωσαν, οι τερματοφύλακες κρύωσαν και τα γκολ έμπαιναν εύκολα. Και κάπου εκεί οι Βραδύποροι ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και με δύο γκολ έκαναν το 2-1! Όμως οι Ταλαίπωροι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και με δύο γκολ έκαναν το 3-2! Και μετά το 4-2! Όμως πάλι οι Βραδύποροι αντεπετέθηκαν. Ήταν κρύο, ήταν νύχτα, ήταν άσχημος ο φωτισμός και τσουπ να το 4-3! Ρώσικη ρουλέτα το ματς από εκεί και πέρα. Αλλά άσφαιρη ρουλέτα. Κι ο αγώνας έληξε με 4-3 μέσα σε ξέφρενους αγκαλιασμούς όλων.

Και η κλασική οικογενειακή φωτογραφία του τέλους. Έκαναν κανένα πεντάλεπτο να μπουν στη σειρά. Έκανε και κρύο. Είχε και κακό φωτισμό. Και ιδού το αποτέλεσμα!

Δυστυχώς λόγω προχωρημένης ώρας (είχε πάει 20:30 πια) ο πρόεδρος της ομάδας Γ. Παπαδάκης και οι μισοί θεατές είχαν αποχωρήσει. Όμως ο ανταποκριτής του Εν Άνδρω ήταν ακόμα εκεί μαρμαρωμένος από το κρύο μόνο και μόνο για να βγάλει την αναμνηστική φωτογραφία του τέλους. Μετά πεντάλεπτη αναταραχή (ποιοι κάθονται μπροστά και πίσω) ολοκληρώθηκε και η αναμνηστική φωτογράφιση κι όλοι έφυγαν τρέχοντας για τα σπίτια τους, τα μπαρ τους, τις καφετέριες τους… Μια δοξασμένη στιγμή στο ηρωικό και ποδοσφαιρικό νησί της Άνδρου που χτες γράφτηκε στις σελίδες, στις καρδιές και στις ψυχές όλων όσων άντεξαν το κρύο. Και που καταγράφεται και στις αθλητικές σελίδες του "Εν Άνδρω" για να διασωθεί στην ιστορία!!!...

Και του χρόνου...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet