Στα ύφαλα του νέου SuperFerry (φωτορεπορτάζ)

Μια γενική άποψη πριν κατεβούμε τα σκαλιά της δεξαμένής. Μια από τα πάνω άποψη των καμπυλών της πλώρης του πλοίου (Φωτο: Εν Άνδρω).

Μετά από μια σύντομη πρωινή συζήτηση με τον Γιώργο Στεφάνου με θεμα για το πότε θα μπει στην γραμμή το νεό SuperFerry σκέφτηκαμε πως δεν είχαμε δημοσιεύσει μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ύφαλά του όταν ήταν στη δεξαμενή Βασιλειάδη πριν ένα μήνα. Μιας και δεν υπάρχει ακόμα υπεύθυνα ημερομηνία που θα μπει στη γραμμή μας το πλοίο βρήκαμε τις φωτογραφίες και τις παρουσιάζουμε εδώ.

 

Η πλώρη του πλοίου από την βάση της δεξαμενής. Εντυπωσιακές οι καμπύλες του πλοίου από κάτω προς τα επάνω,,, (Φωτο: Εν Άνδρω).

Η μπάλα της πλώρης για τους κυματισμούς... (Φωτο: Εν Άνδρω)

Είναι μια "κατάδυση" στα ύφαλα του πλοίου κατά την διάρκεια που γινόταν ο καθαρισμός τους και μετά θα ακολουθούσε το βάψιμο ώστε να αντέξει στον χρόνο και στην θάλασσα. Την "κατάδυση" την πρότεινε ο Γιώργος Στεφάνου και την αποδεχτήκαμε με ευχαρίστηση μιας και δεν έχεις πάντα την ευκαιρία να δεις τα ύφαλα του πλοίου που θα ταξιδεύεις μαζι του σε λίγες μέρες. Κατεβήκαμε τις σκάλες της παλιάς πέτρινης δεξαμενής και κάναμε μια μεγάλη βόλτα για εμάς, αλλά και για εσάς που μας διαβάζετε και βλέπετε τις φωτογραφίες αυτές σήμερα παρέα μας.

"Εν Άνδρω" 

Ο Γιώργος Στεφάνου μας δείχνει γελώντας ταυς μικρούς έλικες της πλώρης που βοηθούν το πλοίο στυς ελιγμούς του... (Φωτο: Εν Άνδρω).

Ο Γιώργος Στεφάνου κοιτά τα σταμπιλάϊζερ του πλοίου, ενώ γύρω του καθαρίζουν με νερό τα ύφαλα πριν το βάψιμο (Φωτο: Εν Άνδρω).

Οι δύο άξονες των μεγάλων προπελών υου πλοίου βγαλμένοι για να καθαριστούν και να ετοιμαστούν για τα ταξίδια που θα ακολουθήσουν (Φωτο: Εν Άνδρω).

Ένα από τα προπελάκια λίγο πριν το καθαρίσουν... (Φωτο: Εν Άνδρω).

Τα ακούμε, τα βλέπουμε που σπρώχνουν το καράβι. Όμως μάλλον δεν τα έχουμε δει ποτέ. Τα δύο πλαϊνά προπελάκια λίγο πριν βγουν και καθαριστούν (Φωτο: Εν Άνδρω).

Και μια ακόμα φωτογραφία από δύο πλαϊνά προπελάκια που ακόμα δεν έχουν βγει τα προστατευτικά τους για να καθαριστούν και να ετοιμαστούν για τα ταξίδια του πλοίου (Φωτο: Εν Άνδρω). 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet