Παραμονή στην Πανάχραντο

"Αι γενεαί αι πάσαι...". Κάτι σαν μια μικρή Μεγάλη Παρασκευή χτες το απόγευμα στον εσπερινό της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου. Και κόσμος πολύς προσήλθε στην Πανάχραντο που γιόρταζε να συνεορτάσει την μέρα με τον γέροντα Ευδόκιμο... (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Ο καιρός "Αγοδημητριάτικος", όπως είπε ο γέροντας Ευδόκιμος. Όμως ο κόσμος που έφτασε στην Πανάχραντο προνόησε κι έφερε φούτερ, μπλούζες, μπουφανάκια καλοκαιρινά! Οι άλλοι που δεν έφεραν... τουρτούριζαν! Αλλά όλοι έμειναν. Και ήταν πολλοί όως είπαμε. Όμως στην αυλή έμειναν λίγοι... γενναίοι!!! Μερικοί τουρτουρίζοντας όπως βλέπουμε. Αλλά έμειναν... (φωτο: Εν Άνδρω). 

Όσοι έφτασαν πρώτοι πρόλαβαν και μπήκαν στην εκκλησία όπου ήταν το αδιαχώρητο. Βλέπεις η Κοίμηση είναι κάτι σαν Μεγάλη Παρασκευή. Ακούγονται και οι ύμνοι, τα εγκώμια κλπ. Είναι μέρα που οι Έλληνες και ιδίως οι νησιώτες, από άκρη σ' άκρη στο Αιγαίο γιορτάζουν ξεχωριστά. Είναι η δική τους Παναγία. Πως να το κάνουμε; Οι παραδόσεις είναι ριζωμένες στα βράχια και στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους... (φωτο: Εν Άνδρω).   

Όμως που έμειναν όλοι αυτοί που δεν χώρεσαν στην εκκλησία με το κρύο; Στο μικρό αρχονταρίκι παραπλεύρως και στον παράπλευρο διάδρομο που τον έκλεισαν πια με πόρτες και είναι "σκεπά"! Έτσι μόλις σχόλασε η λετουργία ξεπρόβαλαν στον αυλόγυρο ξαφνικά 100-150 άτομα από το πουθενά όπως βλέπετε!!! (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Και όλοι και οι εντόςεκκλησίας και οι έξω (καμιά 200αρία άτομα περίπου) ανηφόρισαν τα σκαλιά για καφέ και άρτο στην μεγάλη τραπεζαρία της Μονής (φωτο Εν Άνδρω).

Όπου έγινε το αδιαχώρητο... (φωτο: Εν Άνδρω).

Και βεβαίως όλοι έψαχναν πανωφόρια όταν ξεκιναγαν για την βραδινή επιστροφή  . (φωτο: Εν Άνδρω).

Και του χρόνου...

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και του χρόνου! Υγεία σε όλο το κόσμο! η Παναγία βοήθεια μας!