Άνδρος - 28η Οκτωβρίου 2016 (φωτορεπορτάζ & βίντεο)

Μια ακόμα 28η Οκτωβρίου στην ζωη μας. Μια μέρα μνήμης για όσους θέλουν να θυμούνται. Μια μέρα αδιαφορίας για όσους επιλέγουν να μην θυμούνται. Μια ακόμα παρέλαση των νέων που γιορτάζυν με τον τρόπο αυτό τη μνήμη ενός πολέμου που έφερε την ανθρωπότητα κοντά στο τέλος του πολιτισμού. Η φιλαρμονική της Άνδρου δίνει τον βηματισμό στη μέρα. Άνδρος 2016. Συννεφιά, κόσμος στα πεζοδρόμια και στην πλατεία, Και τα τυπικά που έχουν τον συμβολισμό τους (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Παρατεταγμενοι στην πλατεία οι επίσημοι και οι ανεπίσημοι, οι μαθητές και οι γονείς, οι περαστικοί και οι κάτοικοι.Χώρα Άνδρου 2016. Η κλασική εικόνα της μέρας. Γιορτή και μνήμη γι' αυτούς που πάλαιψαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (φωτο: Εν Άνδρω).

 Μια στιγμή από την παρέλαση της φιλαρμονικής και των παιδιών (βίντεο - Εν Άνδρω).

Δύο μικροί μαθητές του δημοτικού φτάνουν στην πλατεία για τον εορτασμό της μέρας (φωτο: Εν Άνδρω).

Περιμένοντας να τελειώσουν οι πανηγυρικοί της μέρας (φωτο: Εν Άνδρω).

Δύο ακόμα φωτογραφίες από τους μικρούς του νηπιαγωγείου (φωτο: Εν Άνδρω).

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Άνδρου παρελαύνουν στη Χώρα. Εκατοντάδες στα πεζοδρόμια τυς καμαρώνουν (φωτο: Εν Άνδρω).

Η παρέλαση κοντεύει στο τέλος της. Τα πεζοδρόμια γεμάτα κόσμο ακόμα και πέρα από την πλατεία. Σημαντικές στιγμές οι παρελάσεις στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας. Σημαντικές για τη μνήμη, αλλά δίνουν και τον εαρταστικό τόνο της μέρας (φωτο: Εν Άνδρω). 

Η παρέλαση τέλειωσε. Όλοι κατεβαίνουν στην Αγορά. Για έναν καφέ, ένα πότό, Ένα πρόχειρο φαγητό... (φωτο: Εν Άνδρω).

Χαλαρή βόλτα μετά την παρέλαση. Χαιρετούρες, ανταλλαγές ευχών, συναντήσεις. Μέρος κι αυτό, από τα ωραία, της τελετουργίας της μέρας... (φωτο: Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ! Η απουσία του διευθυντή του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, αλλά και των καθηγητών δείχνει δυστυχώς ότι δεν υπάρχει πια παιδεία!
Μόνο η κυρία Χρ. Χαζάπη ήταν και μπράβο που υπάρχει ένας άνθρωπος να δώσει κάποια αρχές στα παιδιά μας!
Φυσικά είμαστε απαράδεχτοι και εμείς οι γονείς! Που δεν έχουμε μάθει στα παιδιά μας τι σημαίνει 28η Οκτωβρίου, τι σημαίνει ελευθερία και τι σημαίνουν οι ζωές που χάθηκαν για όσα έχουμε σήμερα εμείς!
Είναι ντροπή μας τα παιδιά μας να κάνουν βόλτα στην Αγορά αλλά να μην συμμετέχουν στην παρέλαση!

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχει εδώ ολόκληρο το, συναφές με τη σημερινή ημέρα, βίντεο από μια εκδήλωση-παρουσίαση, που διοργάνωσε πριν δύο χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς-Κουμανής, για τον Ανδριώτη ήρωα Αλέξανδρο Καΐρη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τα παραξενα της παρελασης 5 μονο αγορια στο γενικο λυκειο ανδρου και καλα οι καθηγητές αλλα οι γονεις τι κανουν .2 προσεξες φιλε ότι δεν εκανε καταθεση στεφανου η αστυνομια για μαθε το λογο και θα πρεπει να βρουν τρυπα να κρυφτουν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το άκουσα κι εγώ αργότερα. Ήμουν εκεί αλλά εκείνη τη στιγμή είχα πάει ίσω και μιλούσα με κάποιον. Δεν ξέρω. Αν ξέρετε κάτι πέστε μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro