Πρώτη φορά το Tera Jet στην Άνδρο!!!... (φωτορεπορτάζ)

 

 Ήταν 20:25, Παρασκευή 25/5 όταν το επιβλητικό Tera Jet μπήκε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Άνδρου. Με το αεροδυναμικό σκαρί του το πλοίο που πέρσι - με τις εκπτωτικές τιμές και την ταχύτητα του - άλλαξε όλες τις παραδοσιακές ισορροπίες της γραμμής μας μπήκε στο Γαύριο. Η πρώτη εικόνα ήταν εντυπωσιακη... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Η δεύτερη εικόνα ήταν... εντυπωσιακότερη! Γέμισε το μικρό σχετικά λιμάνι από τα 144 μέτρα μήκος, Σε σχέση με τα 124 μέτρα μήκος που είναι όλα τα άλλα πλοία της γραμμής μας αυτό έμοιαζε... ατελείωτο! Τι σου κάνουν 20 μέτρα διαφορά σκέφτηκε ο φίλος Δημήτρης που κοίταζε από την προβλήτα... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

Άρχισε να γυρίζει για να αποβιβάσει την πρώτη φουρνιά επιβατών στο νησί μας. Μετέφερε περίπου 500 επιβάτες και 136 ΙΧ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Άνδρο. Για τα δεδομένα του τριημέρου (αρκετές ακυρώσεις λόγω καιρού και το ότι το Andros στο έκτακτο προηγουμένως είχε φέρει 700 και ο Θεολόγος λίγο πριν είχε φέρει άλλους 600) δεν ήταν άσχημο σκορ (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλοίο είχε φύγει από Ραφήνα στις 19:15. Έπλευσε την διαδρομή με 33,3 μίλια ταχύτητα. Είχε διασχίσει τα 36 μίλια απόσταση Ραφήνα-Άνδρος σε 1 ώρα και 10 λεπτά! Το κόστος του εισιτηρίου είναι 24 ευρώ. Σύμφωνα με την Sea Jets θα έχει το καλοκαίρι δύο τοπικά δρομολόγια για Άνδρο Παρασκευή και Κυριακή απόγευμα με αρχή στις 22/6. Το χθεσινό ήταν έκτακτο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Και η επιστροφή του για το τριήμερο θα γίνει πάλι εκτάκτως την Δευτέρα αργά το απόγευμα. Να ευχηθούμε το πλοίο να φέρει πολλούς νέους επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα του εφετινού καλοκαιριού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πλοίο πέρασε τον Κάβο Ντόρο με τον χθεσινοβραδινό αέρα χωρίς να κουνήσει καθόλου λόγω του χαλύβδινου σκαριού του και των δυνατών τουρμπινών του. Οι πανίσχυρες τουρμπίνες του κατά την περιστροφή του γέμισαν όλο το λιμάνι με αφρούς! Ήταν σα να γέμισε το λιμάνι... σαπουνάδα σχολίασε ακόμα μια φορά ο φίλος Δημήτρης που έβλεπε την όλη φάση με περιέργεια... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Όπως φαίνεται και από την εικόνα της αποβίβασης - το πλοίο κρατούσε τις μηχανές του στο stand by για να μην κινείται από τον αέρα - ο αφρός των τουρμπινών του συνέχιζε την... σαπουνάδα σε όλο το λιμάνι! Ακόμα και ο Πέτρος παλιός λιμανίσιος (έκλεισε 30ετία) τόσο αφρό δεν θυμόταν (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μερικοί μάλιστα φωτογράφιζαν... τους αφρούς!!!

 Ο κόσμος κατέβηκε εξαιρετικά γρήγορα και διασκορπίστηκε στο νησί. Το Γαύριο άδειασε  Όπως άδειο ήταν μέχρι προχθές το τουριστικό κέντρο της Άνδρου, το Μπατσί. Ο καιρός που ήταν κάλμα και ζεστός τις προηγούμενες μέρες είπε να θυμηθεί την ασταθή άνοιξη και να κάνει τα δικά του. Ας ελπίσουμε πως οι νέες γραμμές που άνοιξαν εφέτος και τα νέα ταχύπλοα πλοία θα φέρουν κόσμο. Με τις ευχές για ένα όμορφο τριήμερο ολοκληρώνουμε το φωτορεπορτάζ από την πρώτη άφιξη του Tera Jet στην Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω)

  "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet