Υπάρχει Άνδρος στις Κυκλάδες, αλλά και Άνδρος ...στις Μπαχάμες!!!

(Συχνά στο facebook όταν πάμε να βάλουμε τόπο καταγωγής ή τόπο γέννησης Andros - Cyclades και μας βγαίνει η ετικέτα  Andros - Bahamas. Για να αποφύγουμε να καταγόμαστε από τις Μπαχάμες όλοι καταφεύγουμε στο τρικ να αλλάζουμε το πρώτο γράμμα ώστε να βγει κάτι σαν Andros για την περίπτωση μας. Κάπως έτσι μάθαμε οι περισσότεροι για την ύπαρξη του νησιού Άνδρος στις Μπαχάμες. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι που αναγνώστης μας έστειλε το θέμα από κεντρικό αθηναϊκό Site και το αναδημοσίεύουμε προς γνώση και πληροφόρηση σας. καιρός να μάθουμε για τους ...συμπατριώτες μας Ανδριώτες στο άλλο ημισφαίριο... - "εν Άνδρω.γρ" ή και "enandro.γρ" - για να μπορούν να βρουν κι αυτοί εμάς). 

Άνδρος. Αρχοντική, όμορφη, άγρια. Η ομορφιά του υπέροχου νησιού των Κυκλάδων μοναδική. Αλλά όχι και το όνομά του. Γιατί; Μα επειδή ακριβώς το ίδιο όνομα, Άνδρος, φέρει και το μεγαλύτερο νησί στις Μπαχάμες!!! Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο χάρτη των Μπαχαμών, ένα όνομα ξεχωρίζει. Και όχι μόνο γιατί ανήκει στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος αλλά και γιατί θυμίζει κάτι από... Ελλάδα. Άνδρος και στις Μπαχάμες λοιπόν!!!

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα ενιαίο νησί, αλλά ένα σύμπλεγμα νησίδων που αποτελούν τους δορυφόρους τριών μεγαλύτερων, της Βόρειας Άνδρου, του Μάνγκροουβ Κέι και της Νότιας Άνδρου!!!

Πώς προέκυψε το όνομα Άνδρος

Το αρχικό όνομα του νησιού ήταν «Εσπιρτού Σαντού» και η μετονομασία του σε... Άνδρος εκτιμάται ότι έγινε κατά την περίοδο της βρετανικής διοίκησης των νησιών. Κάποια έγγραφα ανέφεραν το νησί ως «Andrews Island», ενώ σε χάρτη του 1782 γίνεται λόγος για «San Andreas».

Το όνομα εκτιμάται ότι προέκυψε από τον  Σερ Έντμουντ Άντρος, διοικητή του Μπαρμπέιντος το 1672 και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας, ενώ άλλοι αποδίδουν το όνομά του νησιού στους κατοίκους του St. Andro Island που μετανάστευσαν εκεί το 1787 ή ακόμη και στους Ελληνες σφουγγαράδες, γιατί ναι έφθασαν ως εκεί λόγω του πλούτου της περιοχής σε σφουγγάρια. Η τελευταία εκδοχή, πάντως, θεωρείται η πιο αδύναμη καθώς οι Έλληνες σφουγγαράδες έφθασαν στην Άνδρο των Μπαχαμών το 19ο αιώνα.

Άνδρος, το καλύτερο καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης

H Άνδρος στις Μπαχάμες περιγράφεται ως ο ιδανικός προορισμός για όσους τουρίστες αναζητούν ερημικές παραλίες, αγαπούν τη φύση και τα θαλάσσια σπορ.

Αν και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, είναι και το λιγότερο αναπτυγμένο, με πολλές περιοχές του να παραμένουν ανέγγιχτες από τον πολιτισμό. Λόγω ακριβώς αυτής της μικρής ανάπτυξης του νησιού συχνά αποκαλείται ως το «Θαύμα της φύσης των Μπαχαμών».

Η άγρια φύση της Άνδρου

Άγριες ορχιδέες, πεύκα, σπάνια πουλιά, ιγκουάνα, συνθέτουν την παρθένα ομορφιά του νησιού αυτού, ενώ και τα βράδια το σκηνικό είναι πραγματικά μοναδικό. Και αυτό γιατί τα φώτα του πολιτισμού είναι... μίλια μακριά και οι νύχτες των επισκεπτών του νησιού φωτίζονται μόνο από τον έναστρο ουρανό...

Τεράστιος, όμως, είναι ο φυσικός πλούτος και... υποθαλάσσια. Σπήλαια και κοραλλιογενείς ύφαλοι περιμένουν τους λάτρεις των καταδύσεων να τα εξερευνήσουν.  Μάλιστα, ο τρίτος μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Ανδρο. Των Μπαχαμών πάντα.

 


Πηγή: Κι όμως, Ανδρος υπάρχει και στις Μπαχάμες -Πώς πήρε το όνομα με... ελληνικό άρωμα αυτός ο επίγειος παράδεισος [εικόνες] | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποτε, με τον πάντοτε πρωτοποριακό τις ιδέες Γιάννη Κατσιλίβα (καταστηματάρχη στο Μπατσί αλλά και ¨ψυχή σε πολλαπλές εκπροσωπήσεις της Άνδρου σε διεθενίς Τουριστικες Εκθεσεις και Διοργανώσεις, πριν ακόμη "πάρουν χαμπάρι" οι τότε Δημοτικές αρχές της Άνδρου) , στα πλαίσια του ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ, είχαμε σκεφθεί να προχωρήσουμε σε επαφές με τις Τοπικές Αρχές της ΑΝΔΡΟΥ- ΜΠΑΧΑΜΕΣ, ώστε να επιτύχουμε "ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ" των δύο νησιών με την ίδια ονομασία. Μήπως έχει έλθει η ώρα να "ωριμάσει" σαν ιδέα απο την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου ;;;...........λεω ΜΗΠΩΣ, αφού στην μακρυνή μας συνονόματη συνωστίζονται μερικές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών - τουριστών, πολλαπλάσιες απο τα δικά μας νούμερα !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεί ο ΧΥΤΥ που είναι