ΑΝΔΡΟΣ: Το Λιμεναρχείο συσφίγγει τις σχέσεις του! Μήπως μπορεί και το δημοτικό συμβούλιο; .

Μια φορά το μήνα οι λιμενικοί της Άνδρου (με πρωτοβουλία του λιμενάρχη Γιάννη Θεοχάρη) έχουν ένα "οικογενειακό" δείπνο ως πολίτες μέσω του οποίου συσφίγγουν τις σχέσεις τους και γνωρίζονται καλύτερα. Οι άνθρωποι που υπηρετούν στην Άνδρο, αρκετοί από τους οποίους δεν είναι από το νησί, έτσι δημιουργούν σχέσεις με τους συναδέλφους τους έξω και πέρα από τα όρια της υπηρεσίας τους, ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα των συναδέλφων τους, γνωρίζουν τις ανθρώπινες καθημερινές πλευρές τους. Και έτσι δημιουργείται και καλύτερο κλίμα στην υπηρεσία τους.  

Το "υπηρεσιακό οικογενειακό" δείπνο ήταν μια καινοτόμος ιδέα του επικεφαλής του λιμεναρχείου Άνδρου εδώ και ενάμιση χρόνο αντιπλοιάρχου Γιάννη Θεοχάρη. Μια φορά το μήνα σε διαφορετικό μέρος του νησιού (Γαύριο, Χώρα, Κόρθι) μαζεύονται οι εκτός υπηρεσίας μια συγκεκριμένη μέρα και έχουν ένα συλλογικό "οικογενειακό υπηρεσιακό" δείπνο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια σχέση πιο προσωπική μεταξύ τους, μια σχέση μεγαλύτερης αλληλεγγύης, που βοηθά αποφασιστικά στην υπηρεσιακή άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς ο ένας πλέον αντιμετωπίζει τον άλλο με περισσότερη κατανόηση και φιλικότητα.     

Το χτεσινό Σαββατιάτικο δείπνο τους είχε κλειστεί στη γνωστή ΛΙΘΟΔΟΜΗ του Κορθίου. Το μεγάλο τραπέζι σε σχήμα Π καταλάμβανε τα 2/3 του εστιατορίου. Το δείπνο σε κλίμα φιλικό, οικείο, προσωπικό. Παραβρεθήκαμε και συζητήσαμε με τους επικεφαλής και διαπιστώσαμε τις ωφέλειες μιας τέτοιας ενέργειας, που με την τακτικότητα και την διάρκεια της, αλλά και με την εναλλαγή των χώρων (καλύπτει έτσι όλη την Άνδρο) δημιουργεί εκτός από οικειότητα μεταξύ των λιμενικών για την εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού τους και καλό κλίμα μεταξύ λιμενικών και της τοπικής κοινωνίας. Πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία...

 Από την μεριά μας ρίχνουμε την ιδέα να υπάρξει μια τέτοια δημιουργική πρωτοβουλία και σε πολιτικό επίπεδο και ο δήμαρχος Άνδρου να καλεί κι αυτός μια φορά τον μήνα ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους (διοίκησης και αντιπολίτευσης) σε ένα δείπνο συνεργασίας ώστε οι άνθρωποι που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου να αρχίσουν να βλέπουν οι μεν τους δε ως συμπατριώτες τους, και εχθρικά όχι σαν αμετανόητους ή ανόητους αντιπάλους τους, των οποίων κοινός σκοπός τους είναι η βελτίωση των υποδομών και της καθημερινής ζωής στο νησί μας.

Είναι μια ιδέα, που αντί να απορριφθεί με την γνωστή αμετροέπεια και αντιπαλότητα, θα ήταν καλό να εξεταστεί. Η παραπάνω φωτογραφία του Γιάννη Θεοχαρη με τον Στάθη Κωστόπουλο ας δώσει μια ιδέα του κέρδους, που μπορεί να προκύψει για το νησί, αν αφεθούν για λίγο στην άκρη οι δεδομένες αντιπαλότητες. Θυμίζουμε πως ο πρώην δήμαρχος μια φορά τον χρόνο έκανε ευχαριστήριο τραπέζι και στους 34 εργαζόμενους στην καθαριότητα κάθε Σεπτέμβριο για την φιλότιμη συμβολή τους στην εξαιρετική εικόνα του νησιού κάθε σεζόν. Μήπως πέρα από τις απολύσεις και τις αλληλοκατηγορίες μπορεί να συνεχιστεί αυτό τόσο στην καθαριότητα όσο και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Απλά ρωτάμε;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet