Της Θεοσκεπάστου έφτασε κι η πανέμορφη Άνδρος είναι πολλαπλώς... ανέτοιμη!...

Μαγευτική η ανοιξιάτικη Άνδρος. Η Χώρα μια ζωγραφιά από ψηλά. Την άλλη εβδομάδα είναι της Θεοσκεπάστου. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο το έχουν συνειδητοποιήσει αυτοί που διοικούν το νησί. Νωθρή η διοίκηση μοιάζει να μην έχει ακόμα αναλάβει. Ακόμα οι αρμόδιοι ζουν μέσα στο ροζ συννεφάκι της απροσδόκητης νίκης τους. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση, αμήχανη, μοιάζει να μην έχει συνέλθει από την απροσδόκητη ήττα της. Η διοίκηση ακόμα δεν έχει φέρει κανένα σοβαρό θέμα στα συμβούλια. Κυρίως απαντά σε ερωτήματα υπεκφεύγοντας σε όλες τις περιπτώσεις να πει κάτι ουσιαστικό. Ο δήμαρχος και τα στελέχη απλώς προσπαθούν να κοντράρουν τους "άλλους" ψάχνοντας αιτίες αντιπαράθεσης σε κάθε περίπτωση αποφεύγοντας να μιλήσουν για προβλήματα. Και όταν απαντούν τα "φορτώνουν" στους προηγούμενους. Για πόσο καιρό άραγε; Σκοπεύουν να κάνουν τίποτα αυτοί; Μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει και δεν έχουν πει τίποτα.

Από την άλλη η αντιπολίτευση περιορίζεται να δηλώνει με "ευπείθεια" πως θα... βάλει πλάτη στα προβλήματα! Ο απελθών δήμαρχος απέτυχε - όταν είχε την διοίκηση - να πείσει την τότε αντιπολίτευση να βρουν έναν κοινό βηματισμό. Τι τον κάνει να πιστεύει πως θα πείσει την σημερινή αλαζονική διοίκηση να δεχτεί τις "προσφορές θυσίας" και συνεργασίας του; Άγνωστο. Βαδίζουμε με μια διοίκηση γεμάτη αμετροέπεια και με μια αντιπολίτευση αμήχανη χωρίς γραμμή.

Αναλυτικά, ο απελθών δήμαρχος αυτοσχεδιάζει καθημερινά επιχειρώντας με συνεχή προσωπικά δελτία τύπου να πείσει την διοίκηση να βρουν από κοινού λύσεις σε όλα! Προφανώς επιδιώκει να αναλάβει μια ευθύνη στα μεγάλα προβλήματα στα οποία δεν έχει καμία διάθεση να συνομολογήσει η διοίκηση. Αυτό αντιλαμβάνεται ως αντιπολίτευση; Ενδιαμέσως όμως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και με την καθημερινότητα που μοιάζει να καταρρέει. Είναι καιρός η αντιπολίτευση να καταλάβει πως δεν διοικεί αυτή. Είναι καιρός να παρέμβει και να πει κάτι και για την καθημερινότητα. Οι σημερινοί διοικούντες αγνοούν την καθημερινότητα. Την αγνοούν μέχρι να "στουκάρουν" πάνω της!

Αυτό που βλέπουμε δεν είναι διοίκηση. Και αυτό που διαπιστώνουμε δεν είναι αντιπολίτευση. Και στις δύο περιπτώσεις η πολιτική και οι πολιτικοί είναι απόντες. Κι αυτό γιατί η διοίκηση δεν διοικεί. Και η αντιπολίτευση παρεμβαίνει θεωρώντας πως διοικεί αυτή. Και οι δύο είναι εκτός των ρόλων τους. 

Κάπως έτσι η Άνδρος βαδίζει στον αυτόματο πιλότο. Είμαστε 10 μέρες πριν της Θεοσκεπάστου και κανείς δεν ξέρει πως θα γιορταστεί η πανανδριακή επέτειος. Αλήθεια θα είναι πανανδριακή; Ή, θα είναι παραταξιακή; Ρωτήσαμε στέλεχος της αντιπολίτευσης και δεν έχουν ιδέα "πως" και "που" και με "ποιες συνθήκες" θα γιορταστεί η εφετινή γιορτή. Όλα κινούνται στον αυτόματο πιλότο μιας διοικητικής μηχανής του Δήμου Άνδρου, πλήρως αποδυναμωμένης μετά τις απολύσεις, που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ...

Την ίδια ώρα αρκεί μια απλή βραδινή βόλτα για να δει ο περιπατητής την πλήρη συσκότιση όλου του παραλιακού μετώπου της εορτάζουσας σε 10 μέρες Χώρας. Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας δείχνει την πλήρη συσκότιση από το Ξενία μέχρι την Αγία Θαλασσινή. Τι συνέβη με τα φώτα; Γιατί έχουν σβήσει εδώ και μέρες; Την ίδια στιγμή εκτός από την σημαντική καθίζηση και την μετακίνηση του τελευταίου τμήματος της πεζογέφυρας κάποιοι άγνωστοι κατέστρεψαν και τα περισσότερα φώτα της. Πότε και ποιοι τα κατέστρεψαν; Γιατί τα έσπασαν; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα αποκαταστήσει. Υπάρχει διοίκηση; Υπάρχει δήμαρχος να τα δει; Υπάρχει αντιδήμαρχος να αναλάβει την επιδιόρθωση της καταστροφής που συνέβη; Υπάρχει κάποιος να το καταγγείλει στην αστυνομία και να ρωτήσει τους παραλιακούς μαγαζάτορες "πως" και "τι" συνέβη;  

 

Ολοκληρώνουμε εδώ αυτή την περιδιάβαση που ξεκίνησε με μια μαγική μακρινή εικόνα της Άνδρου και του κεντρικού Αιγαίου και καταλήγει στην επικίνδυνα κατεστραμμένη πεζογέφυρα με τα σπασμένα στο μεγαλύτερο μήκος της φώτα. Ενδιαμέσως πήραμε και μια εικόνα της σε συσκότιση παραλίας από το Ξενία μέχρι την Αγία Θαλασσινή. Αν κάποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του ως αρμόδιο κάτι πρέπει να κάνει ενόψει της πανανδριακής γιορτής, που φτάνει και για την οποία ελπίζουμε να μην μετατραπεί σε παραταξιακό πανηγύρι. Ίδωμεν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα αυτά τα άφησε κληρονομιά η προηγούμενη διοίκηση!! Ας σκάσουν γιατί βλέπουμε τι άφησαν πίσω τους! Όλοι βλέπουν!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προβλήματα υπάρχουν πολλά, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να τα διατυμπανίζουμε, αλλά να τα γνωστοποιούμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να προτείνουμε ενίοτε και πιθανές λύσεις. Η σεζόν έχει ξεκινήσει για όσους δεν το κατάλαβαν και παραμένουμε απροετοίμαστοι. Ηδη κατέφθασαν εχθές και σήμερα κάποια ιδιωτικά σκάφη στην μαρίνα του Μπατσίου για παράδειγμα, αλλά όλη η προκυμαία ήταν θεοσκότεινη! Απο τη μία θέλουμε κόσμο, από την άλλη δεν είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε όμως. Τρία χρόνια ακούμε όλοι για το χρηματικό κονδύλι της οδοποιίας και ενω υποτίθεται το ζήτημα έχει ξεμπλοκάρει, βρισκόμαστε στην τέταρτη χρονιά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου για αρκετές επιχειρήσεις, με επικίνδυνες λακούβες στους δρόμους, μηδαμινή σχεδόν σήμανση και ελλειπή σχεδιασμό για το που θα χωρέσουν τα δεκάδες χιλιάδες οχήματα κάθε τύπου που θα επισκεφθούν το νησί μας. Ας κάνουμε κάτι έστω τώρα όλοι από κοινού, προτείνοντας λύσεις στα καίρια προβλήματα του νησιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι ότι βάφεται είναι μόνο στην αγορά, χρόνια τώρα. Γιατί Χώρα είναι μόνο η αγορά.....χαχαχα

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ειχαμε δει το εργο και παλια.Βαφουμε 2-3 σκαλοπατια παραμονες εορτων βαζουμε και μερικους δικους μας να το διαφημισουν και ολα καλα.Την συνεχεια την ξερουμε.Κουστουμια,συνολακια,γουνες και τσακωμος για να παρουμε καλυτερη θεση στις φωτογραφιες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Μπατσί καταρρέει…η σεζόν ξεκίνησε.
Ειναι όλα ρημαδιό. Κατι απαίσιοι πολύ μικροί γλόμποι που περίσσεψαν απ´ αλλού αντικατέστησαν τα σπασμένα φανάρια. Δυο ειδών φωτιστικά μπορεί και 3, στην παραλιακή διαδρομή Μπατσίου, των επισκεπτών που αναμένονται.
Καθαρίστηκε και η δεξαμενή. Οκ καλά είναι αυτά. Αλλά λίγα. Δεν ειμαστε στο 1980.
Για το χωριό είναι υπεύθυνη η…. Υπουργός επικρατείας που φοβαται να μην καπελωθεί απ´ την πρόεδρο κ έτσι τα έχει πάρει όλα πάνω της με το ζόρι. Δεν γίνεται δουλίτσα έτσι… Αν θέλετε το καλό του χωριού θα κάτσετε κάτω θα συνεργαστείτε και θα δουλέψετε όλοι μαζί. Μην ανησυχείτε ο κόσμος βλέπει και κρινει. )Τα ψηφάκια θα πάνε όπως πρέπει. ) Ο Υπουργός Τουρισμού μπορεί να ασχοληθεί και με το χωριό του. Γι αυτό ψηφίστηκε. Όχι την ουρά μας απ´ εξω απ´ τα δύσκολα και φιγούρες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην περιμενετε οτιδηποτε μεχρι πριν 2 μηνες προ των επομενων εκλογων. Δρομοι και ποιοτητα ζωης θα συνεχισουν ως εχουν…Μην εχετε αυταπατες και κουραζεστε αναλυοντας την καθημερινοτητα στα cafe..
Η συνταξη κατοχυρωθηκε και οι μισθοι καταβάλλονται κανονικα.Αυτο μετραει….ολοι για το ψωμακι και μην παραπονιεται κανεις..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βιδάλης καπνίζει marlboro

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης αυτός είναι να ελέγχει τις πράξεις και τις παραλειψεις της διοίκησης παρολαυτα η σημερινή αντιπολίτευση το πάει και ένα βήμα παρακάτω και αναφέρεις και προτάσεις/λύσεις. Πιστεύω ο ρόλος των αντιδημάρχων είναι λάθος καθώς το μόνο που κάνουν ειναι να βάφουν και να αλλάζουν λάμπες που και αυτά χρειάζονται αλλά δεν έχουμε προτάσεις για πιο σοβαρά θέματα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΙΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΟΠΛΗΞΙΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ) ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητο Εν Ανδρω,στην ιδια σκεψη με εσας βαδιζω και εγω σε σχεση με την διοικηση και με την αντιπολίτευση .Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως η αντιπολίτευση θελει να παει ενα βημα πιο πέρα ,απο την κατεστημενη θεση αντιπολίτευσης ολα αυτα τα χρονια??? Κοντρα στο κατεστημενο,διαθεση για ειλικρινής συνεργασια με την διοίκηση, κατι σαν συνδιοικηση. Ενημερωση με τους πολιτες ανοιχτή και ώθηση στους συλλογους να κανουν αιτηματα στα τυχων προβληματα που εχουν. Θα μπορουσε να εχει αυτο στο νου της η αντιπολίτευση,δεν μου αρεσει προσωπικα να καταδικαζω πριν ακομα δω το σχεδιο της αντιπολιτευσης. Αλήθεια εντυπωση μου εκανε η ανοιχτή προσκληση της αντιπολίτευσης για συζητηση στο Γαυριο. Θα παω να δω απο περιέργεια ,τι θελει να κανει , αν ειναι να παει το ρολο της ενα βημα πιο περα ,μια νεα νοτα συνεργασιας για το καλο του νησιου ,εγω ειμαι μαζι του και το επικροττω.!!! Δυστυχως ο κοσμος ειναι εγωιστης και αλαζονικος καμια φορα , αλλα θα πρεπει να δινουμε ευκαιριες ,αρκει αυτες οι ευκαιριες να μην εχουν το χαρακτηρα του κατηγορώ . Οταν καποιος εχει κατι να πει ,καλο ειναι να τον ακουμε , πρεπει να μαθουμε και να ακουμε σε αυτήν την κοινωνια. Ολοι θέλουμε ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας σε αυτον τον βράχο που ζουμε.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θεωρητικά είναι σωστό αυτό που λέτε. Πρακτικά έχουμε πίσω μια 4ετή εμπειρία απίστευτης εχθροπάθειας, που συνεχίζει μετεκλογικά πλέον και από τη θέση της διοίκησης. Μπροστά μας είναι η γιορτή της Θεοσκεπάστου. Θα είναι πανανδριακή ή παραταξιακή; Μέχρι στιγμής οι προετοιμασίες είναι στο μηδέν! Και η Χώρα είναι σε επίπεδο καθημερινότητας εκεί που δείχνουν οι φωτογραφίες. Ποιος και πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της διοίκησης να δράσει πανανδριακά της Θεοσκεπάστου και να κάνει κάτι στην καθημερινότητα; Οι προσωπικές ανακοινώσεις για εκτελούμενα έργα του πρώην δημάρχου - που όλες συνεχώς απορρίπτονται μέχρι σήμερα - δεν δίνουν λύση στο τι γίνεται στην καθημερινότητα, που έχει εγκαταλειφθεί όπως βλέπουμε. Συνεπώς κάποιος κάπου πρέπει να εγκαλέσει τους διοικούντες να κάνουν το έργο τους. Σαφώς με λογικό τρόπο κι όχι εξαλλοσύνες. Όμως πρέπει να πει κάτι σχετικό με τον ρόλο του. Που δεν είναι της διοίκησης, αλλά αυτού που επισημαίνει τα καθημερινά δεδομένα. Εδώ υπάρχει κενό. Και οι προσωπικές ανακοινώσεις εκ του μακροθεν και χωρίς διαβούλευση δεν βοηθούν...
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας. Ελπίζουμε στο καλύτερο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα