ΜΕΓΑΛΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ;

 

Φωτογραφία από την σημερινή φωτιά. Η πυροσβεστική είναι παρούσα και μεριμνά για την μη επέκταση της φωτιάς. Για την φωτιά στα σκουπίδια πρέπει ο Δήμος Άνδρου να την σκεπάσει με χώμα μήπως και σταματήσει. Το "ευτύχημα" για την ώρα είναι πως οι βόρειοι άνεμοι σπρώχνουν τον καπνό στη θάλασσα και δεν πνίγεται η Χώρα και τα γύρω χωριά.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη το πρωί 19/6 στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας. Όπως είναι γνωστό μετά το περσινό κάψιμο του δεματοποιητή τα σκουπίδια της Άνδρου δεν δεματοποιούνται. Ρίχνονται στην χωματερή της Σταυροπέδας που λειτούργησε έκτοτε. Έτσι σήμερα ξέσπασε φωτιά στα σκουπίδια, που είναι κοντά στον καμένο δεματοποιητή. Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Φωτογραφίες από την σημερινή φωτιά στα σκουπίδια της Σταυροπέδας. Αναγράφονται ευκρινώς τα ηλεκτρονικά στοιχεία της ώρας και της μέρας για τα τρολ του διαδικτύου που έφτασαν να αμφισβητούν και την φωτιά και τις φωτογραφίες που έστειλαν οι συνεργάτες μας. Δυστυχώς ατή την Άνδρο του ψέματος εκπροσωπούν αυτοί και οι φίλοι τους.

Εν τω μεταξύ και με την φωτιά σε έξαρση για την ώρα να θυμίσουμε πως έχει κατακυρωθεί διαγωνισμός για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Πλούσκα εδώ και 8-9 μήνες. Όμως η νέα διοίκηση και η νέα έπαρχος δεν έχουν κάνει τίποτα να ξεκινήσει ο ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου το έργο. Κι έτσι στην Άνδρο παραμένουμε "στο ίδιο έργο θεατές" εδώ και χρόνια. Η προηγούμενη διοίκηση κατάφερε με χίλια ζόρια και ξεκόλλησε το έργο του ΧΥΤΥ που θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η νέα διοίκηση - ως αντιπολίτευση - το καταψήφιζε όλα τα χρόνια, ενώ συνάμα πολιτικός φίλος του σημερινού δημάρχου έκανε πλήθος καταγγελίες εναντίον των προηγουμένων... για χρήση της Σταυροπέδας ως παράνομης χωματερής. Και η Άνδρος δέχθηκε πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή ακινησία και στη νέα φωτιά. 

Φωτογραφία από την σημερινή φωτιά και δίπλα το μηχάνημα του Δήμου. Για να σβήσει η φωτιά που καίει τα σκουπίδια θα χρειαστούν μέρες.

Η "ατυχία" των σημερινών διοικούντων ήταν πως μετά τόσες επώνυμες καταγγελίες και καταψηφίσεις κέρδισαν τις εκλογές! Και σήμερα είναι στη εξόχως δυσάρεστη κατάσταση να διαχειρίζονται αυτοί την ανεξέλεγκτη χωματερή, την οποία κατήγγειλαν, ενώ την ίδια στιγμή καταψήφιζαν τον ΧΥΤΥ, που ήταν η λύση! Μέχρι σήμερα - στις μέρες τους - η χωματερή πήρε δύο φορές φωτιά.

Συνάμα, έχουμε και το πολιτικό παράδοξο να μην έχει ξεκινήσει η κατασκευή του ΧΥΤΥ, αν και δημοπρατήθηκε και έχει εργολάβο εδώ και 8-9 μήνες! Έχουν ήδη περάσει 6 ολόκληροι μήνες από τότε που ανέλαβε η - τελείως απροετοίμαστε - σημερινή διοίκηση και δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται με τον ΧΥΤΥ, ο οποίος θα απαλλάξει την Άνδρο από το αίσχος της χωματερής της Σταυροπέδας.

Φωτογραφία αρχείου. Από προηγούμενη φωτιά στον ίδιο χώρο. Στο βάθος διακρίνεται ο σημαντικότατος αρχαιολογικός χώρος του οικισμού του Στρόφιλα, που άκμασε πριν 6.000 χρόνια και σήμερα είναι μέρος της χωματερής!!!

Άραγε μήπως ξέρει τίποτα η νέα έπαρχος Άννα Βρεττού στη δικαιοδοσία της οποίας - ως περιφερειακής συμβούλου - είναι η ενημέρωση μας για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ; Μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα. Χρωστά στην κοινωνία της Άνδρου μια εξήγηση για το τι γίνεται με τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Ιδίως τώρα, που καίγονται τα σκουπίδια στην χωματερή και δημιουργείται πρόβλημα στο νησί. Περιμένουμε ανακοινώσεις του Δήμου Άνδρου, αλλά και του Επαρχείου Άνδρου Άννας Βρεττού για το τι θα γίνει με τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας.

Κι ακόμα να πουν οι σημερινοί αρμόδιοι τι θα κάνουν για να σβήσουν την φωτιά στα σκουπίδια. Κάτι πρέπει να γίνει, καθώς φτάνουμε και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Προς γνώση όλων: οι εκλογές δεν είναι μόνο μετεκλογικές νίκες και πανηγύρια, είναι και μετεκλογικές ευθύνες, σκληρές αποφάσεις και πολύ τρέξιμο. Αν δεν το κατάλαβαν οι νέοι επηρμένοι σύμβουλοι, ο δήμαρχος και η έπαρχος καιρός να το μάθουν. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού υπάρχει εργολάβος εδώ και 8-9 μήνες επί Λοτσάρη δηλαδή. και 6 μήνες επί Σουσούδη ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΆΕΙ η κατασκευή στην Πλουσκα;;;;;;;;;;;;;Ποιος θα μας πει

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η δημοπράτηση έγινε επί Λοτσαρη. Ανακηρύχθηκε εργολάβος. Το έργο ΔΕΝ ξεκινά επί Βρεττού & Σουσούδη. Το ποιος θα σας πληροφορήσει αναγράφεται ευκρινώς: είναι η Άννα Βρεττού γιατί το έργο στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Και βεβαίως και ο Θ. Σουσούδης γιατί το έργο γίνεται στον Δήμο Άνδρου. Αυτοί ξέρουν γιατί δεν άρχισε εδώ και μήνες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μόνο που ξέρουν είναι να κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες να καθαριζουν τα οικόπεδα για τυχόν πυρκαγιά και να μην πλένονται γιατί καταναλώνουν νερό Αυτα τα μέτρα τα παίρνει και ένα μικρό παιδί.
αυτοί που πληρώνονται
Μέτρα πρόληψης από πλευράς τους κανένα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πιστεύω στο επόμενο συμβούλιο να μας πουν οι αντιδήμαρχοι Υδρούσας για το ΧΥΤΥ
Νομίζω ήρθε η ώρα που δεν μπορούν να κρυφτούν .
Θα επανέλθω με άρθρο που θα δημοσιευτεί σε όλα τα τοπικά σαιτ
Τέλος το κρυφτούλι για κάποιους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμ βεβαια, αφησαν οι προηγουμενοι μια απεραντη χωματερη και φταινε οι νεοι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχουν κανένα σκοπό να προχωρήσουν
τη Πλούσκα.

Η Σημερινή Αντιπολίτευση οφείλει να τους καταγγέλλει
μέχρι να ξεκινήσει το έργο στη Πλούσκα.
Αφήστε τη συναίνεση και κυνηγήστε τους
πριν να είναι τελείως αργά για το νησί.
Είναι σε άλλη διάσταση οι Άνθρωποι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι γίνεται τώρα στον Πιτριφο δεν μυρίζει ;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πολύ δραστήριοι στις διαμαρτυρίες για τις φωτιές στη χωματερή Πρόεδροι Πιτροφού και Μεσσαριάς που είναι; Και μια απορία: Που ειναι το θέμα Πλούσκας που εμείς είχαμε σχεδόν τελειώσει; Και γενικά τι έχουν τα έρμα και .... καίγονται;