ΑΝΔΡΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠYΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

 

Φωτογραφία από το πεδίο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι στον Κάτω Άγιο Πέτρο Άνδρου. Πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές με μεγάλη παραλία της Άνδρου. Άμεση ήταν η επέμβαση των Εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου του τμήματος του Γαυρίου και του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου. Η εγγύτητα της απόστασης Γαυρίου και Απροβάτου (όπου η έδρα του πυροσβεστικού κλιμακίου), σε συνδυασμό πως η περιοχή έχει πλέον περιορισμένο πράσινο λόγω πυρκαγιάς πριν μερικά χρόνια. Ως εκ τούτου η φωτιά έσβησε πριν εξαπλωθεί.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντών επί του πεδίου κάνουν περιφρούρηση για τυχόν. αναζωπυρώσεις. Χαρακτηριστική της εγρήγορσης και της κινητοποίησης όλων στην Άνδρο είναι το γεγονός πως το μικρό πυροσβεστικό όχημα που ήταν σε επιφυλακή στο Όρμο Κορθίου έφυγε με την σειρήνα αναμμένη και τον πατέρα Ιάκωβο στο τιμόνι και την Ιωάννα Σαραβάνου δίπλα του. Την πληροφορία μάς την έδωσαν συνδαιτημόνες μας στον Όρμο, όπου είχαμε καταλύσει για μεσημέρι.

ΥΓ. Το όχημα των εθελοντών δασοπυροσβεστών επέστρεψε στο παρατηρητήριο του Αγίου Βασιλείου της Ράχης Κορθίου, λόγω της κρισιμότητας της ημ'ερας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet