ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ "ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ"; ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ! ΚΑΙ Η ΑΒΥΣΣΟΣ ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ!

 

Το γεφύρι του Μεγάλου Ποταμού στο Αλαδινού. Ο Ποταμός έχει να δει νερό τρεχούμενο στην κοίτη του από το 2021. Κι αυτό δεν προβληματίζει κανέναν. Κι όμως ο ποταμός αυτός ήταν που γέμιζε την Άβυσσό για να έχει νερό η Χώρα, τα Λειβάδια και το Βραχνού. Εκεί ποιος κλέβει το νερό; Μήπως εκτός από κάποιους που κλέβουν το λιγοστό νερό που απέμεινε υπάρχει και η λειψυδρία; Κι γι' αυτήν που είναι παρούσα κάποια χρόνια τι κάνουν αυτοί που έχουν την ευθύνη; 

Επί μήνες γράφουμε για το πρόβλημα του νερού στο νησί και ο δήμαρχος αντί να κάνει κάτι γυρνούσε αλλού το κεφάλι. Από τις 13 Ιουνίου διαπιστώνει με δημόσια ανακοίνωση του την έλλειψη νερού στην κοινότητα Μεσαριάς (Μεσαριά-Βακόνι-Μένητες) και καταλήγει πως... "χρειάζεται ορθολογική χρήση του νερού"! Τις ίδιες ανακοινώσεις έβγαζε πέρσι ο Λοτσάρης και του επιτιθόταν ο Σουσούδης. Νόμιζε πως μόλις εκλεγεί αυτός θα έβρισκε νερό!!! Σήμερα απλώς αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Όμως, το πρόβλημα παραμένει: δεν υπάρχει αρκετό νερό στις πηγές και στις γεωτρήσεις. Ελάχιστο ή καθόλου νερό δεν πάει στη θάλασσα. Δείτε το ποταμό στο Παραπόρτι, τον ποταμό στα Γυάλια, τον ποταμό στο Νειμποριό ή στα Άχλα...

Τι "ορθολογική διαχείριση" λένε λοιπόν και οι δύο δήμαρχοι: ο ένας πέρσι κι ο άλλος εφέτος. Κύριοι έχουν στερέψει λόγω λειψυδρίας οι γεωτρήσεις και οι καινούριες δεν αποδίδουν; Ο Λοτσάρης πίστευε (κι ακόμα πιστεύει) λανθασμένα πως οι ψηφιακοί τηλεμετρητές θα λύσουν το πρόβλημα της υδροδότησης!!! Ποιο πρόβλημα; Της τηλεμετρίας!!! Ή, της επάρκειας νερού; Αν κρίνουμε από τον εκτός τόπου και χρόνου σχολιασμό του για την υδροδότησης. Με αυτούς θα βρούμε "ποιος κλέβει το νερό", όσο έχει απομείνει!!! Όμως ακόμα δεν αντιλαμβάνεται πως το νερό όσο πάει και στερεύει!!! Πότε θα το καταλάβει; Άγνωστο...

Ο Σουσούδης είναι ακόμα στα προκαταρκτικά . Νομίζει πως θα λύσει το πραγματικό πρόβλημα της λειψυδρίας με την... επικοινωνία! Με το facebook!!! Ή, με το να κατηγορεί τους άλλους!!! Κάπως έτσι - με τέτοια τερτίπια - ξέμεινε από νερό το Συνετί του αντιδήμαρχου Κορθίου-Συνετίου Σπυρίδωνα Τσαούση. Αλήθεια που είναι αυτός ο άνθρωπος; Αν το δει κανείς ας τον ρωτήσει πότε σκοπεύει να ειδοποιήσει το χωριό του πως δεν έχει νερό; Νομίζει πως θα λυθεί το πρόβλημα με τις 10τονες υδροφόρες; Να του πουν πως τις 10τονες υδροφόρες τις δοκίμασε πέρσι και ο Λοτσάρης, αλλά δεν πέτυχε. Το πιο αστείο όλων: μερικοί στο Συνετί και στα περίχωρα ασχολούνται με το "τι θα γράψει το Εν Άνδρω"; Κι όχι με το να σκεφτούν κάποιο σχέδιο αφαλάτωσης μήπως βρει νερό η Άνδρος!!!

Η διοίκηση Σουσούδη ονειροβατεί. Νομίζει πως με διορισμούς και διαμοιρασμούς, με κατατμήσεις κι απευθείας αναθέσεις, με σιωπητήρια κι άκρατο αυταρχισμό, με τον facebookισμό θα φέρει  βόλτα τα προβλήματα. Ας μάθει λοιπόν πως τα "νομίσματα τους είναι κάλπικα" - κατά πως έλεγε ένας καθηγητής μας κάποτε όταν "νομίζαμε"...

Κατά τα άλλα συνεχίζουνε... Και μπράβο τους!!!

"Εν Άνδρω" 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ ΣΤΟ FACEBOOK 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 6/7

Σήμερα και ώρα 23.00 θα κλείσουν το νερό μέχρι το πρωί 06.30 .

Ο Πρόεδρος Συνετίου 

Χ.Αστρας 

Georgios Tsaousis

Να αναλογισθείς ότι σ' αυτό το χωριό που ακόμη έχει μεγάλη επάρκεια νερού, έχουν επενδυθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σου έχουμε υποδείξει τι πρέπει να γίνει δεν γίνεται τίποτα και επιλέγεις την ποιο ανώδυνη λύση. Κλείστα τα νερά να μη πάρει αέρα το δίκτυο και αύριο κάλεσε τους κατοίκους σε μια συνέλευση να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. Είναι αμαρτία να εκτίθετε το χωριό μας και να σας σχολιάζουν δυσμενώς. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ... 

Φρατζέσκος Κοντός

Κανείς κλέφτης δεν θα παραδεχθεί ποτέ ότι έκλεψε. Αν σαν Δήμος ξέρετε αυτούς που κλέβουν το νερό και δεν τους σταματάτε (από φόβο) είσαστε συνένοχοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια, εφόσον τους ξέρετε όλοι εκεί στο χωριό και τους αποκρύπτεται καλά κάνουν. Σε αυτό το χωριό κάποτε πρέπει να σταματήσει η διπρόσωπία και η κάλυψη αυτών που κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του συνόλου, για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Όταν καταναλώνεται το νερό για να ποτίζουν κήπους και να γεμίζουν πισίνες όσο νερό και να υπάρχει πάντα πρόβλημα θα έχουμε. Το χωριό τώρα δεν έχει κόσμο, μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τι θα γίνει τον Αύγουστο που θα έρθουν όλοι; Α ξέρω θα λένε κάποιοι αυτό το απαράδεκτο που ακούμε συνέχεια ήρθαν οι Αθηναίοι. Συχωριανοί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητο στην ζωή μας και κυρίως για την υγεία μας!!!

 ΑΝΑΡΤΗΣΗ 5/7

Τα τελευταία 24ωρα η κατανάλωση νερού έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ειδικά το βράδυ λόγω τής συστηματικής λεηλασίας από ορισμένους μπαξεβανιδες ,ανθοπωλες ,και ιδιοκτήτες πισίνων και γεωτρήσεων. Με είδες να παίρνω νερό από το δίκτυο της πόλεως, έτσι μου απάντησε κάποιος. Ακόμα δεν έχουν έλθει οι επισκέπτες στο χωριό και θα καταφύγουμε στις νυχτερινές διακοπές νερού και όχι μόνο. Εάν συνεχίσουμε έτσι υπάρχει περίπτωση οι διακοπές να αρχίσουν και σήμερα.

Ο Πρόεδρος Συνετίου Χ. Αστρας  

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 8/6

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μεγάλη κατανάλωση νερού. Το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, όπως ολοι ξέρουμε. Ορισμένοι δεν θέλουν να το καταλάβουν καί συνεχίζουν τα περσΙνά κόλπα, με τους υδρομετρητές, τούς κήπους, τίς πισίνες κ.τ.λ.

Επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή θα προβούμε σε δραστικά μέτρα, τουλάχιστον μέχρι την εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών(ψηφιακών) που δέν θά δέχονται παρεμβάσεις. Η ποσότητα κατανάλωσης είναι αδικαιολόγητη αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να φθάσουμε στα όρια διακοπής ακόμη και την ημέρα, πράγμα που δεν είχε συμβή τα προηγούμενα 5 καλοκαίρια.

Φανταστείτε τι θα γίνει τον Αύγουστο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

Χ. ΑΣΤΡΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 13/6

Δήμος Άνδρου

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Λόγω της έντονης λειψυδρίας, απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές (επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) ώστε να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση του νερού. Η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων, αυλών, γέμισμα πισινών κ.λπ. να περιοριστούν στο μέγιστο και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση, αποκλειστικά και μόνο.

Εφιστούμε ιδιαίτερα δε την προσοχή των κατοίκων – επισκεπτών της Τοπικής Κοινότητας Μεσσαριάς (Μεσσαριά, Βακόνι, Μένητες κ.λπ.) να μειώσουν περαιτέρω τις άσκοπες καταναλώσεις (ποτίσματα, ανοιχτές βρύσες κ.λ.π.), καθώς οι καταναλώσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, για να μην παραστεί η ανάγκη να γίνουν από τον Δήμο διακοπές υδροδότησης κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όπου τεθεί ανάγκη θα προβαίνουμε σε περιοδικές διακοπές υδροδότησης.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα τώρα που είναι περιορισμένο, έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

Πρέπει, επίσης, να κατανοήσουμε ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, το νησί μας -όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας- δεδομένου του μεγάλου προβλήματος της λειψυδρίας και με δεδομένο, ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει ελαττωθεί πολύ, θα υπάρξει πρόβλημα στην επάρκεια νερού τους επόμενους μήνες.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και τη συνεργασία όλων μας για να μπορέσουμε να περάσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες του καύσωνα αλλά και το καλοκαίρι χωρίς πρόσθετα προβλήματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Λουτράκι οι πολίτες προχωρούν σε μηνύσεις. Να κάνουμε το ίδιο να στείλουμε τους διαχρονικούς ελαττωματικούς παράγοντες στον εισαγγελέα για να δούμε άσπρη μέρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μελετες για νεες δεξαμενες & αφαλατώσεις!
Χθες! Κουνηθείτε βόδια! Αφήστε τις φωτογραφήσεις!
Τις ξέρουμε τις μουρίτσες σας!
Δουλειάααααα!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η υποψηφια με το συνδιασμο τους στη Μεσσαρια τις ποτιζει τις αμετρητες γλαστρες της που δεν σηκωνε μυγα στο σπαθι της επι Λοτσαρη και απειλουσε στα φεισμπουκ οποιον τολμησει να της μιλησει;;;; αληθεια που τις βρηκε θα μας πει;; το μακρυ μακρυ μου χερι ...ψαχνει μεσα στο πανερι...λεει ο σοφος λαος .... Και ο νοων νοειτω

This comment was minimized by the moderator on the site

Με αυτόν τον πρόεδρο και αυτήν τη διοίκηση στο Συνετί θα ψάχνουν σταγόνα να πιούν,

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βιδάλης είπε τίποτα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι εννοείτε με την κλοπή του νερού; είναι παράνομο να γεμίσει κάποιος την πισίνα του; έχει ο πρόεδρος το δικαίωμα να κλείνει την παροχή του νερού; μπορεί ο δήμος να ελέγξει τα βραδινά ποτίσματα και τις πισίνες; αν κάποιος τραβήξει από το δίκτυο ποσίμου με μη κανονικό τρόπο γιατί δε γίνεται καταγγελία στην αστυνομία; συγκαλύπτει ο πρόεδρος τον κλέφτη; θα καλέσουμε λοιπόν τον πρόεδρο να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, ώστε να πάρουν σειρά και οι άλλοι μετά. Βέβαια, έτσι δε λύνεται το πρόβλημα. Για να λυθεί χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός να αυξηθεί η επάρκεια. Οπότε ή ξεκινάμε το χορό της βροχής ή πάμε σε αφαλάτωση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εαν δεν γινουν μοναδες αφαλατωσης νερου οπως σε αλλα νησια , που εχουν γινει ακομα και σε νησια με 150 μονιμους κατοικους στις κυκλαδες , εχουμε τελειωσει.
Ας συζητουν οι κατοικοι στα καφε για το νερο και ας μην γινεται καποια μαζικη κινητοποιηση..Δυστυχως ολοι ασχολουνται με τους αλλους και οχι με τον εαυτο τους. Μαλλον θα εχει περισσοτερη αξια η ζωη των αλλων.