Πρωτοχρονιά 2015 - εν Άνδρω (βίντεο)

 

Ήταν μια δύσκολη πρωτοχρονιά. Ήταν μια πρωτοχρονιά που δεν έφερε το διαφορετικό. Πως όμως θα μπορούσε σε μια εποχή κρίσης, μοναξιάς κι απόστασης.

Ίσως γι' αυτό ιδίως κάποιοι  ένοιωσαν μια στιγμή την αναγκή να βγουν από το σπίτι να πάνε σε ένα ραβεγιόν οι μεγαλύτεροι ή σε ένα πάρτυ οι νεώτεροι.

 

Κάπως έτσι στην Άνδρο της κλειστής οικογένειας και των κλειστών σπιτιών δεν έγινε και εφέτος η διαφορά παρά τις καλές προθέσεις και κάποιες καλές προσπάθειες.

Δεν βοήθησε και ο καιρός. Ή, μάλλον ο καιρός πήγε πιο πολύ κόντρα από κάθε άλλη φορά με την θαλασσοταραχή, το αδιάκοπο ανεμόβροχο, το χιονόνερο, τις χαμηκές θερμοκρασίες και τον φοβερό αέρα.

Παρ' όλα αυτά η Άνδρος με την άγρια ομορφιά της και τα υπέροχα χειμερινά τοπία της μας χάρισε μοναδικές ώρες περισυλογής και ποίησης. Ώρες "ταξιδιού" στον χώρο της μνήμης και της τέχνης. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, πως "ντύσαμε" τις χειμερινές φωτογραφίες μας με την ποίηση του T.S.Eliot (Μαρίνα) και του Γ. Σεφέρη (Raven).

Οι φωτογραφίες του βίντεο είναι του Διαμαντή Μπασαντή, με εξαίρεση αυτές του πάρτι στο Swell και του ρεβεγιόν στην Μεσαριά, που τις πήραμε από άλλους. Η μουσική επένδυση είναι αποσπάσματα από το βαλς Νο 2 του μεγάλου μουσουργού Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το βίντεο έφτιαξε ο Διαμαντής Μπασαντής.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ένα υπέροχο Video που σου αφήνει όλη τη γεύση της μοναδικής, ξεχωριστής΄Ανδρου μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να είστε καλά - καλή χρονιά

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητηρια για το ωραιο σας Βιντεο