Συνεχίζονται οι εκταμιεύσεις για τον βιολογικό της Χώρας

Έργο πνοής ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων της Χώρας Άνδρου προχωρά. Αυτό δείχνει η νέα χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ (30/12/2014) και προχωρά στην εκταμίευση άλλων 370.000 ευρώ από τις πιστώσεις του έργου (26/1/2015) ώστε να ολκληρωθεί σταδιακά το έργο. Το πότε θα ολοκληρωθεί δεν είναι γνωστό (ίσως μέσα στο 2015) μιας και απομένουν ακόμα εκτός των οικοδομικών εργασιών και τα μηχανολογικά. Όμως προχωρά και αυτό είναι το θετικό.

Και μια παρατήρηση προς μερικούς αναγνώστες που δεν ξέρουν την διαδικασία των δημοσίων έργων και του δημοσίου λογιστικού. Τα έργα προχωρούν και τα χρήματα καταβάλονται μετά. Τα χρήματα που εγκρίνονται και καταβάλλονται τώρα αφορούν το έργο διαχρονικά. Οι εγκρίσεις των δύο πληρωμών που έγιναν τον Δεκέμβριο και θα καταβληθούν τώρα αφορούν πληρωμές και αιτήσεις προηγούμενων περιόδων.

Για να ξέρετε έχουμε ξαναγράψει εδώ για το πόσο αργά κινούνται μερικές φορές τα πράγματα στο δημόσιο λογιστικό. Το καλό, όπως δείχνουν τα πράγματα στην περίπτωση του βιολογικού της Χώρας, είναι πως το έργο προχωρά.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet