Προειδοποίηση επερχόμενης θύελλας από Δήμο Άνδρου, πυροσβεστική & λιμεναρχείο

'Ηδη εκδόθηκε αργά για σήμερατο απόγευμα απαγορευτικό από την Ραφήνα. Ο Δήμος Άνδρου έχει ήδη προειδοποιήσει για επερχόμενη θύελλα. Την ίδια στιγμή τα λιμεναρχεία της γραμμής μας (Ράφήνα & Γάυριο) είναι και αυτά ενήμερα για θυελλώδεις άνεμους της τάξεως 8-10 μποφόρ που θα πλήξουν την Άνδρο και τα γύρω πελάγη. Ο αέρας θα αρχίσει να δυναμώνει μετά τις 14.00 και σταδιακά το βράδυ αναμένεται να φτάσει στα 8 μποφόρ, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως ξεπεράσει τα 9 μποφόρ και φτάσει τα 10.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση σήμερα (30/1) από τον δήμαρχο και την πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου. Τα λιμεναρχεία, με τα οποία επικοινωνήσαμε επισημαίνουν σε όσους θα ταξιδέψουν τις δύο επόμενες μέρες να ρωτάνε πριν ξεκινήσουν για το αν υπάρχει απαγορευτικό για το πλοίο της γραμμής μας. Υπενθυμίζουμε πως όταν οι άνεμοι όταν είναι ισχυρότεροι των 9 μποφόρ δεν επιτρέπεται ο απόπλους.

 Τα λιμεναρχεία παρακολουθούν τον καιρό και αναλόγως με την ώρα που θα ισχυροποιηθεί η θύελλα (αναμένεται στις επόμενες ώρες) θα εκδώσουν αν χρειαστεί το σχετικό απαγορευτικό. Τέλος και η πυροσβεστική έχει ήδη εκδώσει σχετικό σήμα από χθες που ζητά να μεριμνήσουν οι κάτοικοι ώστε να μην γίνουν ζημιές από αντικείμενα που δεν είναι στερεωμένα και να κυκλοφορούν με προσοχή. 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Σχετικά με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ έντονους ανέμους.


Aπό σήμερα Παρασκευή απόγευμα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουμε ενημερωθεί  ότι ενδέχεται οι καιρικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πολύ δυνατών ανέμων.


Ενημερώνουμε πως ο Δήμος έχει δώσει τις δέουσες κατευθύνσεις και έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες στον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους, να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπισθούν.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους του νησιού να είναι προσεκτικοί λόγω των πολύ δυνατών ανέμων. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από πτώσεις δέντρων και αντικειμένων.


Για πληροφορίες σχετικά με προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:


Γραφείο Δημάρχου: 2282360246

Πολιτική Προστασία: 2282360207 και 6948603126

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΝΔΡΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet