Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου


Μια από τις πολλές και εξαιρετικές φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε στην πολυήμερη ανάρτηση μας «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΔΡΟΥ – Χειμώνας» και ξεχώρισε με τον τρόπο της ήταν αυτή του Δημήτρη Αντωνέλλου με έναν σκύλο που τραβάει με τα δόντια, μέσα στην θύελλα, την βάρκα του αφεντικού του για να μην την ξεσύρει το κύμα.

Αρκετοί την σχολίασαν γραπτά. Αναγνώστρια μας έλεγε πόσο συγκίνησε τον πατέρα της. Φίλος μας μιλούσε για την αγάπη του σκύλου προς τον άνθρωπο. Και ο Δημήτρης Τσούμας σε τηλεφωνική συζήτηση μας πρότεινε να την αναδημοσιεύσουμε μόνη της: για να ξεχωρίσει. Το κάνουμε λοιπόν. Συνάμα  βρίσκουμε την ευκαιρία να πούμε και δύο λόγια, όπως μας τα αφηγήθηκε ο Δ. Αντωνέλλος, σχετικά με την φωτογραφία.

Μέσα στην θύελλα της 1ης Φλεβάρη με τον άνεμο στα 10 μποφόρ ο Δ. Αντωνέλλος ξεκίνησε να βγάλει μερικές φωτογραφίες στο λιμανάκι του Όρμου Κορθίου. Φτάνοντας είδε από μακριά έναν ψαρά με τον σκύλο του να προσπαθούν να μαζέψουν το σχοινί για να μην χτυπά η βάρκα του πάνω στις άλλες καθώς ο αγριεμένος νοτιάς τις έκανε να χοροπηδάνε. Κάποια στιγμή βλέπει ξαφνιασμένος τον σκύλο να τραβάει μόνος του την βάρκα βοηθώντας το αφεντικό του.

Πλησίασε και ρώτησε τον ψαρά, ο οποίος του εξήγησε πως ο σκύλος πάντα τον βοηθούσε στη δουλειά του. Του ζήτησε τότε να πει στον σκύλο να το ξανακάνει. Με το που άκουσε την εντολή ο σκύλος άρπαξε το σχοινί και άρχισε να τραβά μέσα στην θύελλα την βάρκα! Έτσι ο Δημήτρης βρήκε την ευκαιρία και τράβηξε, από καλή γωνία, τη φωτογραφία με τον σκύλο που… τραβούσε την βάρκα!

"εν Άνδρω"

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet