Δύο αποκλειστικά βίντεο από την διάσωση των ξένων ναυτικών στην Άνδρο που κόβουν την ανάσα

(Τα δύο βίντεο που ακλουθούν κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Το ένα είναι από την αεροδιάσωση και το άλλο από την επίγεια διάσωση των 22 νευτικών του πλοίου Good Faith που προσάραξε στα Πέζα της Άνδρου το πρωί της Τρίτης 11/2/2015.

Μας στάλθηκαν μετά από προσωπική συνενόηση με το κλιμάκιο της πυροσβεστικής Άνδρου. Είναι του επικεφαλής του κλιμακίου Χρήστου Παπαϊωάννου. Και τα δύο δείχνουν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των ανδρών της αεροπορίας και της πυροσβεστικής. Μάλσιτα ζητήθηκαν και στάλθηκαν και σε αγγλική ιστοσελίδα όπου προβάλονται σήμερα - εν Άνδρω)

Το πρώτο βίντεο δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδο της ελληνικής αεροπορίας. Ο πιλότος του ελικοπτέρου με μοναδικό τρόπο καταφέρνει και ισορροπεί μερικά μόνο μέτρα δίπλα από τους γερανούς του πλοίου, ενώ πνέουν άνεμοι 10-11 μποφόρ. Ο αεροδιασώστης καταφέρνει και κατεβαίνει μέσα σε αυτή την θυέλλα και όταν κάποια στιγμή τον παίρνει ο αέρας κατορθώνει με εξαιρετικό τρόπο και αποφεύγει την επαφή με τα σίδερα του γερανού του πλοίου. Και μετά επιχειρεί εκ νέου επιτυχώς να κατέβει στο προασραγμένο καράβι. 

 

Το δεύτερο βίντεο, αυτό της επίγειας διάσωσης, δείχνει το υψηλό επίπεδο της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής Άνδρου που με σχοινιά κατεβάζουν από το καράβι τους 4 τελευταίους ναυτικούς που δεν ήταν δυνατόν λόγω των 11 μποφόρ να το εγκαταλείψουν με το ελικόπτερο. Το υψηλό επίπεδο και η επαγγελματική επάρκεια είναι χαρακτηριστικά σε όλη την επιχείρηση καθώς κατεβάζουν έναν από τους 4 αλλοδαπους ναυτικούς. Όπως μας είπαν οι πυροσβέστες και οι 4 τα τους κοίταγαν και δεν πίστευαν το πως θα τους κατέβαζαν. 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet