Για τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτρικού στην Άνδρο

Εδώ και αρκετές μέρες η Άνδρος (και η Τήνος που εξαρτάται από την Άνδρο για την ηλεκτροδότηση της) έχει αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτρικού. Ο λόγος είναι η κακή γραμμή που υπάρχει από το Αλιβέρι με την οποία ηλεκτροδοτείται η Άνδρος (και στη συνέχεια η Τήνος). Εναέρια δίκτυα κακοσυντηρημένα ή πεπαλαιωμένα που συχνά-πυκνά παρουσιάζουν προβλήματα.

Φυσικά κάθε πρόβλημα σημαίνει ΔΙΑΚΟΠΗ ρεύματος για αρκετές ώρες ή καμιά φορά σε περίπτωση κακαοκαιρίας και μέρες. Το πρόβλημα της διακοπής λυνεται όταν μπαίνει μπροστά το εργστάσιο παραγωγής ρεύματος της Άνδρου.

Όμως το εργοστάσιο χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα να μπει σε πλήρη λειτουργία και μετά αρκετή ώρα ώστε σταδιακά να αρχίσει να ηλεκτροδοτεί αρχικά την Άνδρο και στη συνέχεια και την Τήνο. Εδώ να σημειώσουμε πως και το εργοστάσιο έχει και αυτό προβλήματα και λόγω παλαιότητας και λόγω συντήρησης και συχνά δυσκολεύεται να αντέξει τόσα πολλά φορτιά. Έτσι μερικές φορές, ιδίως σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, διαπιστώνουμε πως έχει και αυτό προβλήματα.

  -  Τι μπορεί να γίνει;

Μάλλον πολύ λίγα, όπως μας λένε. Όλα εξαρτώνται από το πότε θα γίνει η νέα υποθαλλάσια γραμμή που σχεδιάζεται (στόχος να εξυπηρετήσει τις 23 ανεμογεννήτριες που έχουν προβλεφθεί στο βόρειο μέρος του νησιού). Εκεί προβλεφθεί μια υπόγεια δικτύωση από το βόρειο μέρος του νησιού μέχρι το Γαύριο και από εκεί υποθαλάσσια μέχρι το νότιο μέρος της Ραφήνας όπου θα συνεχίζει υπόγεια για το Κέντρο Διανομής Παλλήνης.

Με το τρόπο αυτό η δικτύωση πλέον θα είναι κυκλική περιλαμβάνοντας και άλλα νησιά (Τήνο, Σύρο κλπ) και θα μπορεί και να παίρνει αλλά και να δίνει ρεύμα προς δύο κατευθύνεις. Άρα θα υπάρχει εναλλακτική λύση.

Συνάμα, όπως μας λένε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η γραμμή από Αλιβέρι για ώρα ανάγκης. Έτσι, κάθε βλάβη στο δίκτυο θα έχει πάντα μια εναλλακτική λύση με μια άλλη γραμμή και δεν θα μένουν η Άνδρος και τα άλλα νησιά στο σκοτάδι.

Μέχρι, λοιπόν, να υλοποιηθούν στο μέλλον οι νέες προβλεπόμενες γραμμές τα πράγματα θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, όπως είναι σήμερα. Με άλλα λόγια... υπομονή. Ή, όπως έγραψε και ο ποιητής: υπομονή / αχ πως πονεί"!   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

έχετε δίκιο και το επιπλέον είναι ότι δεν απασχολούν κιόλας

This comment was minimized by the moderator on the site

Zoύμε σε εποχές του Plan B.
Zoύμε σε εποχές έκτακτων καιρικών φαινομένων .
Ζούμε σε εποχές που θα χρειαστούμε αυτάρκεια ρεύματος , τροφίμων και προστασία των παραλιακών περιοχών μας στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Και σ΄αυτούς του τομείς στρατηγικός σχεδιασμός για την Άνδρο δεν υπάρχει.
Καιρός δεν είναι ν΄αρχίσουμε