Άνδρος: μνήμες στα λευκά

Μνήμες στα λευκά

19/2/2015 - Το Πέταλο χιονισμένο (φωτο: Μονή Παναχράντου)

Μερικές ακόμα διαδρομές στην λευκή Άνδρο από τους συνεργάτες του "εν Άνδρω", τους μοναχούς της Μονής Παναχράντου και τον ακούραστο Αντώνη Σαλούβαρδο. Για όσους τα έζησαν και θέλουν να τα ανακαλέσουν στη μνήμη τους. Και για όσους δεν τα έζησαν και θέλουν να πάρουν μια ιδέα πως ξύπνησε η Άνδρος στις 19/2/2015.

19/2/2015 - Παγωμένη η λιμνούλα με τα χρυσόψαρα στην Πανάχραντο

19/2/2015 - Ο Ευδόκιμος στα χιόνια. Πίσω του παγωμένος ο μικρός καταρράκτης πάνω από το μοναστήρι  

19/2/2015 _Χιονισμένο το τοπίο προς τον Πιτροφό (φωτο΅Μονή Παναχράντου)

19/2/2015 Τα Αποίκια χιονισμένα (φωτο: Α. Σαλούβαρδος)

19/2/2015 - Η Βουρκωτή χιονισμένη (φωτο: Α. Σαλούβαρδος)

19/2/2016 - Ο χιονισμένος δρόμος της Βουρκωτής (φωτο: Α. Σαλούβαρδος)

19/2/2015 _ Χιονισμένο τοπίο στην περιοχή της Παλαιοπόλης (φωτο: Α. Σαλούβαρδος)

 

 

 

 

 

19/2/2015 - O δρόμος για το Υψηλού σήμερα το πρωι (φωτο: Α. Σαλούβαρδος)

 

19/2/2015 - ΩΡΑ 08.10 - ΔΕΝ ΛΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 

19/2/2015 - Επάνω η διασταύρωση των δρόμων Υψηλού - Αγιάς Μαρίνας το πρωί, Κάτω ο δρόμος του Κάτω Υψηλού την ίδια ώρα (φωτο: Α. Σαλούβαρδος) 

19/2/2015 - ΩΡΑ 07.50 Δύσκολο να λειτουργήσουν τα σχολεία και σήμερα στην Άνδρο μιας και χιόνισε τη νύχτα και το νησί ξύπνησε με χιόνια. Οι δρόμοι δεν έχουν πολύ χιόνι, αλλά είναι παγωμένοι και οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά της Χώρας (Λειβάδια, Υψηλού, Μεσαθούρι, Στραπουριές κλπ έχουν δυσκολία στο οδήγημα και δεν κατεβάζουν τα παιδιά τους.

 

Νεώτερη ενημέρωση σε λίγο.

 

Από το πέρασμα της χιονοθύελλας στην Άνδρο

 

Από το πέρασμα της χιονοθύελλας στην Χώρα. Τα κύματα μοιάζει να ταξιδεύουν την Χώρα στο πέλαγος.

  18/2/2015 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου τα σχολεία του νησιού θα λειτουργήσουν αύριο. Απλώς παρακαλούνται οι οδηγοί να οδηγούν με προσοχή στα σημεία που στον δρόμο υπάρχει χιόνι και να εχουν μαζί τους σε κάποιες περιπτωσεις και αλυσίδες.

 

18/2/2015 - ΩΡΑ 17.00 - Η χιονοθύελλα φαίνεται πως πέρασε. Ο καιρός χαλαρώνει αν και το κρύο και ο αέρας συνεχίζουν στο νησί. Μια ακόμα χειμερινή σελίδα γύρισε για την Άνδρο. Ο σταθερός συνεργάτης μας Αντώνης Σαλούβαρδος με μερικές γενικές φωτογραφίες από το μεσημέρι μας "αφηγείται" με τις εικόνες του κάτι από το πέρασμα της χιονοθύελλας στην Άνδρο. 

Το πέρασμα της καταιγίδας από την Χώρα με φόντο τους Γερακώνες.

Οι Γερακώνες μεσ' τον χιονιά το μεσημέρι.

Λήξη συνεγερμού για την ώρα με το χιονιά να αποκρύνεται στο πέλαγος το απομεσήμερο. 

 

 

Χιονίζει στην Χώρα και στις γύρω περιοχές

Μια κουβέντα είναι το χιονίζει γιατί ...δεν το στρώνει στους δρόμους της Χώρας!

18/2/2015 - ΩΡΑ 14.15 - Σταμάτησε για την ώρα η χιονοθύελλα. Στα χωράφια και στα βουνά το ΄χει στρώσει. Ένα βαρύ σύνναφο πάνω από το Πέταλο και τον Πιτροφό κατεβαίνει αργά. Πιθανόν μια νέα στρώση χιονιού έρχεται. Αλλά μην τρομάζετε δεν είναι κάτι σαν εκείνη η "μετεωρολογική βόμβα" που έσκασε πάνω στην Άνδρο μεταξύ 6-8 Ιανουαρίου 2015. Τουλάχιστον μ,έχρι στιγμής πάμε καλά. 

Κατά τα άλλα ο καλός συνεργάτης μας Αντώνης Σαλούβαρδος έκανε την τακτική βόλτα τουβ στην Χώρα και στα γύρω χωριά πριν αρκετή ώρα και μας ενημέρωσε φωτογραφικώς ώστε να είμαστε επίκαιροι εμείς και ενήμεροι εσείς. Τον ευχαριστούμε. Κι εσείς κάντε μαζί του μια βόλτα από την Χώρα μέχρι τς Αποίκια μέσα από τις φωτογραφίες του. Είπαμε έχει και τα καλά του ο χειμώνας. και το πιο καλό: μαζεύει νερό η Άνδρος για εμάς για να έχουμε το καλοκαίρι. Αφού δεν έχουμε επάρκεια δεξαμενών ας έχουμε επάρκεια νερών κάτω από το έδαφος και στις πηγές. Λίγο το έχετε αυτό; - "εν Άνδρω"

Χιονίζει όμως και στις Στενιές 

Κι όταν λέμε χιονίζει εννοούμε πως το στρώνει μετά από λίγο όπως βλέπετε

Χιονίζει και στα Αποίκα 

Και το έχει ψιλοστρώσει και στην Αγία Μαρίνα (Αποίκια)

 

Θα μας πείτε χιονίζει και στο πέλαγος. Όμως εκεί δεν το στρώνει με τίποτα ε; Αλλά χιονίζει...

 

Η χιονοθύελλα στην Μεσαριά  και στην γύρω περιοχή

 

18/2/2015 - Ώρα 12.00 Η χιονοθύελλα έχει εξαπλωθεί πάνω από την Άνδρο. Για την ώρα το έχει στρώσει σε πολ΄΄α μέρη του νησιού. Όπως μαθαίνουμε το έχει στρώσει πια και στα Αποίκια, ενώ χι΄νι πέφτει και το έχει στρωσει ελαφρά και στο Απροβάτου. Σύμφωνα με ανανκοίνωση του Δημου Άνδρου οι δρόμοι είναι για την ώρα βατοί, αλλά σε ορισμένα σημεία χρειάζονται και αλυσίδες. Τα πράγματα δεν είναι δύσκολα για την ώρα. 

(Οι καλοί φίλοι και ουσιαστικά μόνιμοι ανταποκριτές μας οι μοναχοί της Μονής Παναχράντου ακόμα μια φορά μας έστειλαν σπουδαίες φωτογραφίες για το ρεπορτάζ αποτυπωνοντας ανάγλυφα από το ύψος των Γερακώνων - 500 μέτρων - το πανόραμα της χιονισμένης Άνδρου. Τους ευχαριστουμε αό καρδιάς για την ενημέρωση που μας παρέχουν. έν Άνδρω).

 

Ο δρόμος για το μοναστήρι χιονισμένός πάνω στους Γερακωνες. Απέναντι ο Πιτροφός όπου το έχει στρώσει ενώ είναι βυθισμένος στην χιονοθύελλα. 

Ακόμα μια φορά εφέτος η Μονή Παναχράντου στα λευκά

Το προάυλιο της Πανάχραντου στα λευκά

  18/2/2015 - Ώρα 11.00 Για μια ακόμα φορά η κακοκαιρία χτυπά την Άνδρο εφέτος. Μόλις πληροφορθήκαμε πως έκλεισαν τα σχολεία στο νησί λόγω του χιονιά. Το έχει στρώσει στους Γερακώνες (Μονή Παναχράντου) στο Πέταλο (Πιτροφός), αλλά και χαμηλότερα Στραπουρίες, Υψηλού κλπ. Χιονοθύελλα. Λόγω των ανέμων δεν το έχει στρώσει ακόμα πάρα πολύ.

Την ίδια στιγμή ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 8 μπόφορ φυσάνε στον Κάβο Ντόρο. Δεν υπάρχει απαγορευτικό για το πλοίο της γραμμής. Υπενθυμίζουμε πως αύριο Πέμπτη ξεκινά πάλι τα τακτικά δρομολόγια του στις 7.40 το πρωί και το Σούπερ Φέρρυ ΙΙ. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet