Επιστολή για τον Καμπανό

Του Βασίλη Παρασκευαΐδη

 

Ο γραφικός όρμος του Ζόργκου κοντά στο ακρωτήριο Καμπανός (διακρίνεται το τουριστικό συγκρότημα ΑΙΓΑΙΑ) 

Επειδή μαθαίνω ότι θα εξεταστούν οι θέσεις γαι τη δημιουργία ΧΥΤΥ , θα ήθελα συνεπίκουρος του άρθρου του κ.Αναγνωστίδη, στο «εν Άνδρω», να υπενθυμίσω ότι η θέση ΚΑΜΠΑΝΟΣ που προτείνεται, είναι απολύτως ακατάλληλη για τη δημιουργία οποιουδήποτε χώρου συγκομιδής απορριμμάτων.

Κι αυτό γιατί εκτός των σφοδρών ανέμων που πνέουν για μεγάλο διάστημα στη περιοχή και της γειτνίασης με σύνολο ανεμογεννητριών, ο χώρος έχει και αρχαιολογική, αλλά και τουριστική αξία.

Ως εκ τούτου η προσπάθεια όλων μας , πρέπει να είναι η αποφυγή δημιουργίας ΧΥΤΥ στη συγκεκριμένη περιοχή και παρακαλώ όλους τους δημοτικούς άρχοντες του νησιού, ως κάτοικος της περιοχής, αλλά και ως πολιτευτής των ΑΝΕΛΛ στις Κυκλάδες, να μην επιτρέψουν τη καταστροφή της Β. Άνδρου, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το δημοτικό κόστος μεταφοράς.
Η πρόταση θα πρέπει να είναι σε σημείο, περίπου στο κέντρο της Άνδρου και προσωπικά πιστεύω ότι η Πλούσκα είναι το καταλληλότερο σημείο υποδοχής της ΧΥΤΥ.

(Σημ.: Από τον κ. Β. Παρασκευαΐδη πολιτευρή Κυκλάδων των ΑΝΕΛΛ λάβαμε την παραπάνω επιστολή λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του κειμένου του Δρ. Ακύλλα Αναγνωστίδη στο "εν Άνδρω". Την αναρτούμε ως μια ακόμα συμμετοχή στον διάλογο για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο νησί μας - "εν Άνδρω").

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο χώρος στη θέση Καμπανός έχει αρχαιολογική και τουριστική αξία?? Μάλλον μας δουλεύετε!! Αφού, όπως και σεις γράφετε, εκεί θα γεμίσει ανεμμογεννήτριες που θα διώξουν την όποια τουριστική δραστηριότητα στη περιοχή!! Γιατί δε διαμαρτύρεστε για τις ανεμογεννήτριες?? Μήπως γιατί ενοικιάζουν τα χωράφια και τα τσεπώνουν οι ιδιοκτήτες?? Το συμπέρασμα είναι ότι η περιοχή αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τη κατασκευή του ΧΥΤΥ και συγχαρητήρια στη νέα Δημοτική Αρχή που βάζει περισσότερες θέσεις στη διαδικασία επιλογής και όχι μόνο λίγες όπως πριν!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιός πρότεινε εκείνη τη θέση στο δήμο άραγε? Πριν 2 μήνες εθεάθηκαν μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στη συμπολίτευση στη περιοχή που αναφέρεται με γνωστό κτηματομεσίτη της Β. Άνδρου...... Ποιά τα συμφέροντα πίσω από αυτή τη κίνηση???