Συνάντηση λογοθεραπείας στο Κόρθι

Της Χαρούλας Διαμαντή
Η ομιλήτρια στο σεμινάριο
Tην Τρίτη 10 Μαρτίου διεξήχθη με επιτυχία από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου ενημερωτική συνάντηση Λογοθεραπείας που έλαβε χώρα στην έδρα της ΚΟΙΝΣΕΠ στο Κόρθι.  Παρουσιάστηκε μια πολύ προσεγμένη και  επιμορφωτική  δουλειά από την Λογοθεραπεύτρια Ραμούνδου Ιωάννα, που μας ευαισθητοποίησε και άνοιξε τους οριζοντές μας στο  -για πολλούς ακόμα-  θέμα ταμπού.
Όταν ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, κανείς δεν ήθελε να φύγει και οι ερωτήσεις έγιναν μια πολύ ομορφή και ενδιαφέρουσα συζήτηση και εμείς που παρακολουθούσαμε – μια παρέα.
Αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι η Λογοθεραπεία είναι η διάγνωση και η θεραπεία παιδιών ή ενηλίκων με προβλήματα επικοινωνίας ή κατάποσης. Τα προβλήματα λόγου και ομιλίας σε ένα παιδί μπορεί να μην γίνουν έγκαιρα αντιληπτά από τους γονείς, με αποτέλεσμα να διογκωθούν στο πέρασμα του χρόνου και να οδηγήσουν σε σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες ή ακόμη και επιπτώσεις στην ψυχική εξέλιξη του παιδιού.  Στα δικά μας παιδικά χρόνια, εδώ στην Άνδρο δυστυχώς, δεν υπήρχε ενημέρωση στα σχολεία, ούτε υπήρχε κάποιος ειδικός στο νησί στον οποίο θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε.
Από το σεμινάριο στον Όρμο Κορθίου
Με αφορμή τα παραπάνω θα ήθελα να επισημάνω ότι  φέτος στις 2 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ακόμα περισσότερα  στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Άνδρο για πρώτη φορά με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας. Είναι πολύ ευχάριστο να γίνονται τέτοιες κινήσεις στο νησί μας , γιατί μας αφορούν όλους.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet