Στις 15 Απριλίου ξεκινά η αποκόλληση του προσαραγμένου πλοίου Good Faith

Ξεκίνησε η επόμενη φάση για την απομάκρυνση του ναυαγίου από τα βράχια στα Πέζα της Άνδρου. Από τις 17/3/2015 έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου. Υπάρχει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για την «ναυαγιαίρεση» του πλοίου στα Πέζα. Ο διαγωνισμός θα καταλήξει στις 7 Απριλίου. Τότε κλείνει και θα επιλεγεί η εταιρεία που θα έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δυνατότητες για να κάνει με ασφάλεια την αποκόλληση από τα βράχια. Και στις 15 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά η αποκόλληση του.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την  ναυαγιαίρεση δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή. Θα εξαρτηθεί από την εταιρεία που θα επιλεγεί και τις μεθόδους που θα ακολουθήσει. Όμως, είναι σίγουρο πως πριν το καλοκαίρι το πλοίο “GoodFaith” θα έχει φύγει με ασφάλεια από τα βράχια της Άνδρου όπου το έριξε ο θυελλώδης άνεμός στις 11/2/2015.

Κατά τα άλλα, όπως μας πληροφόρησε το λιμεναρχείο Άνδρου, που έχει την ευθύνη του συμβάντος, μέχρι στιγμής έχουν αντληθεί 250 από τους 300 τόνους πετρελαίου που υπήρχαν στο πλοίο. Αν κρατήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες θα αντληθούν και οι υπόλοιποι τόνοι.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet