ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κλείνει η Αστυνομία στο Γαύριο

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

 

Σοβαρότατο θέμα που έχει να κάνει με την  δημόσια ασφάλεια στην Άνδρο, προέκυψε χθες και αν δεν υπάρξει σθεναρή αντίσταση άμεσα και σοβαρή επιχειρηματολογία, το μισό νησί κινδυνεύει να μείνει χωρίς Αστυνομία. Με απλά λόγια σχεδιάζεται το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού στο Γαύριο, η μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί και ολόκληρη η Άνδρος θα αστυνομεύεται από το μικρό και ήδη συρρικνωμένο αστυνομικό τμήμα της Χώρας ,που διαθέτει ελαχίστη δύναμη και … ένα περιπολικό.

 Το λιμάνι (όπου επιβάλλεται πρόσθετη επιτήρηση) και ολόκληρο το νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού, με τις ευαίσθητες ερημιές του Κάβο Ντόρο, τα απομακρυσμένα χωρία το τουριστικό Μπατσι (με εκατοντάδες τουρίστες το καλοκαίρι) και η πυκνοκατοικημένη περιοχή και από την Παλαιόπολη μέχρι τον Καμπανο και όλοι οι ορεινοί όγκοι με το  Ναυτικό Φυλάκιο, ουσιαστικά δεν θα επιβλέπονται προληπτικά και δεκάδες θερινές κατοικίες, θα βρίσκονται στο έλεος των κάθε είδους κακοποιών.

Παράλληλα με το κλείσιμο της Αστυνομίας στο Γαύριο, όποιος πολίτης από την περιοχή, χρειαστεί μια απλή βεβαίωση, θα πρέπει στο μέλλον να πηγαίνει στην Χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα τηλεφωνεί εκεί και η βοήθεια θα έρχεται με καθυστέρηση, εφ όσον υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό…

Η απόφαση για το κλείσιμο του Σταθμού στο Γαύριο, ελήφθη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας. Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές. Στην Αθήνα, από τα 93 αστυνομικά τμήματα θα παραμείνουν τα 50, αλλά στην περιφέρεια η συγχώνευση θα είναι «πέντε σε ένα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στον νομό Κυκλάδων θα αναστείλουν την λειτουργία τους όλοι οι Σταθμοί και τον έλεγχο θα αναλάβουν οι κοντινότερες αστυνομικές υπηρεσίες.

 Η απόφαση περιλαμβάνει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές.

Ο υπουργός Γ. Πανούσης εχει στα χέρια του την εισήγηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ που καθορίζει ποιοι σταθμοί θα βάλουν λουκέτο, την γνωστοποίησε στο πρωθυπουργό και εκείνος συμφώνησε.

Επειδή όμως το νομοσχέδιο θα βγει σε διαβούλευση πριν πάει για ψήφιση στη Βουλή, υπάρχει ακόμη χρόνος για αλλαγές και βελτιώσεις.

Κάθε περιοχή θα κριθεί ξεχωριστά. Η Άνδρος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μεγάλη σε μέγεθος, μεγάλες οι αποστάσεις, πολύς ο κόσμος τους θερινούς μήνες, ερημιά και κίνδυνοι τον χειμώνα.

Επιβάλλεται ανάλογη αντιμετώπιση και σθεναρή αντίσταση από τις τοπικές αρχές, με ατράνταχτα επιχειρήματα, αριθμούς συμβάντων και πίεση από τους ισχυρούς του τόπου.

Ήδη έχουν κλείσει εδώ και καιρό οι Σταθμοί στο Κόρθι  και το Μπατσι. Δικαιούται λοιπόν το νησί να αντισταθεί σ αυτό τον παραλογισμό…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι και να λέτε η Αστυνομία χρειάζεται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυο νεαρά παιδιά χωρίς πείρα. Ε μεις στο χωριό δεν έχουμε δει περιπολικό επί χρόνια. Ουσία θέλουμε και αποτελεσματικη φύλαξη. Από "αισθήματα" έχουμε χορτάσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία στο Γαυριο ουσιαστικά ήταν αναποτελεσματικη. Άνοιγε 4 ώρες το πρωί και τις αργίες ήταν ... κλειστή. Αστυνομικό με στολή να κυκλοφορεί και να ελέγχει γενικά είχαμε να δούμε καιρό. Όμως έστω και μόνο η ύπαρξη του Σταθμού δημιουργούσε ένα αίσθημα ασφάλειας. Οι εποχές έχουν αγριέψει. Το κλείσιμο καλό δεν θα κάνει. Διαφωνείτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Με το καλό και το ΑΤ χώρας. μόνο τότε θα αισθανόμαστε ασφαλείς.

This comment was minimized by the moderator on the site

θα με πείραζε αν ένιωθα ασφάλεια, αν εξιχνιαζόταν παράνομες πράξεις, αν έκαναν την δουλειά τους με άλλα λόγια. Το νησί βράζει στα ναρκωτικά, όλες οι περιπτώσεις κλοπών έχουν μείνει στο σκοτάδι, οι ζωοκλοπές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, αυτά μπορούν εξίσου καλά να συμβαίνουν χωρίς το κόστος του Ατυνομικού Σταθμού και του Αστυνομικού Τμήματος. Τέτοια κατάσταση να μας λείπει και αν συνυπολογίσουμε και τα υπόλοιπα που όλοι ξέρουμε και συζητάμε μεταξύ μας (προς το παρόν) καθώς δεν ξεστομίζονται εύκολα, το μόνο που μου μένει να πω είναι: ΩΡΑ ΚΑΛΗ και να μην μας γράφουν, ας ξεχάσουμε όλοι ότι συνυπήρξαμε σε συτή την κατά φαντασία ασφαλή κοινωνία.
Παρεπιπτόντως, για εκείνο τον δυστυχή Νικολό τι ακριβώς έκαναν και ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών; Ή απλώς άνοιξε η γη και τον κατάπιε;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ναι επειδή όταν είναι ανοιχτά τα κάνει όλα αυτά η αστυνομία του Γαυρίου......

This comment was minimized by the moderator on the site

ουτως η αλλως δεν θελουμε να μας κανουν τροχονομικους ελεγχους,σε ποιον αρεσει να τον γραφουν?καλυτερα λοιπον.τωρα θα μπορουμε να κυκλοφορουμε στο γαυριο χωρις ζωνη κ χωρις να αγχωνομαστε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κατάγομαι από χωρίο στο βόρειο μέρος του νησιού, που βρίσκεται κοντά στο Κάβο Ντόρο. Τον χειμώνα εκεί μένουν λιγοστοί ηλικιωμένοι που είναι απροστατευτοι και απομονωμένοι. Ποιος ενδιαφέρεται γι αυτούς; Θα αναγκασθούν να φύγουν και η περιοχή θα ερημώσει. Φοβούνται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το νησί κάνει βήματα πίσω. Πρέπει να αντισταθούμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια ερώτησή. Αν κλείσει η Αστυνομία ποιος θα κάνει τροχονομικους έλεγχους, περιβαλοντολογικους, οικιστικούς, αγορανομικους, αστυκτηνιατρικους, αλκοτέστ, περιπολίες τις βραδυνές ώρες, διακριτική παρακολουθηση υπόπτων ατόμων; Χάος. Τελειώσαμε...

Περισσότερα