Δύο σημαντικές δράσεις που περασαν απαρατήρητες!

 

Δύο κουβέντες για δύο δράσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί και πέρασαν απαρατήρητες. Ίσως γιατί δεν προσφέρονται για «ωσαννά» ή για πολιτική εκμετάλλευση. Ίσως γιατί αφορούσαν δύο κοινωνικές ομάδες, που δεν έχουν μεγάλο λόγο στα κοινωνικά πράγματα. Και με τις δύο αυτές δράσεις αποδείχθηκε πως υπάρχουν άνθρωποι που σκύβουν με αφοσίωση και ευαισθησία σε όλους. Και ιδιώς σε εκείνους που έχουν ανάγκη ή σε εκείνους που -περιμένουν την προτροπή μας. Ο λόγος εδώ για τους πάσχοντες και για τους νέους.

Αρχικά δύο λόγια για την δωρεάν εξέταση που έκανε ο Δήμος Άνδρου στο Κόρθι στους πάσχοντες από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Είναι μια σημαντική δράση του Δήμου Άνδρου, ο οποίος συμμετέχει στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Περιμένοντας στη σειρά τον γιατρό Α. Βόσσο για εξέταση

Περίπου 60 κάτοικοι του Κορθίου επί τριήμερο (Παρασκευή - Κυριακή) εξετάσθηκαν δωρεάν από το δημοτικό κλιμάκιο, υπό τον πνευμονολόγο Ανδρέα Βόσσο:  κατεγράφη το ιστορικό τους, έγινε σπιρομέτρηση και πήραν αγωγή. Ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους μη έχοντες χρήματα πολίτες της περιοχής.

Προετοιμασία για δρόμο ταχύτητας

Και δύο λόγια για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Χώρας, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί αθλητές στίβου του Ανδριακού που κάνει μια προσπάθεια σημαντική υπό την προεδρία του Αντώνη Τσουμέζη. Στους αγώνες συμμετείχαν πολλοί και σημαντικοί θλητές από τις Κυκλάδες, που ήρθαν στην Άνδρο και έμειναν στην Χώρα για δύο μέρες. Δυστυχώς όμως για τους αγώνες ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν. Ήταν ένα γεγονός που μάλλον εύκολα έμεινε στην άκρη. Ίσως γιατί πολλά που αφορούν τους νέους εμείς οι μεγαλύτεροι συχνά τα προσπερνάμε εύκολα. Κι όμως είδαμε πολλά νέα παιδιά με την συμπαράσταση των προπονητών τους να δίνουν ένα ωραίο αγώνα.

Και ένα καλό άλμα στις 13χρόνες κορασίδες

Μας συγκίνησε νεαρή 13 ετών που πήδηξε 6.30 στην τελευταία προσπάθεια της στο μήκος, αλλά πάτησε πολύ πίσω και μετρήθηκε γύρω στα 6 μέτρα, ενώ η ανταγωνίστρια της πάτησε σωστά και βγήκε πρώτη με 6.15!!! Η μικρή έκλαιγε και ο προπονητής της προσπαθούσε να την παρηγορήσει. Όλα αυτά σε ένα κατά τα άλλα άδειο στάδιο. Όμως έστω κι έτσι ο αγώνας των παιδιών ήταν ένας ωραίος αγώνας. Κατά τα άλλα όλοι δηλώνουμε πως …πιστεύουμε στους νέους!

Ζέσταμα στο ύψος

 

 «εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet