Κάηκαν τα χαράματα δύο ακόμα κάδοι στις Μένητες. Υπάρχει δόλος και κίνδυνος…

Φωτιά πήραν  και κάηκαν στις 02.00 το πρωί του Σαββάτου δύο ακόμα κάδοι απορριμμάτων στις Μένητες! Η πυροσβεστική έσπευσε, μετά από έγκαιρη ειδοποίηση, με ένα αυτοκίνητο και τρεις άνδρες και έσβησε την φωτιά πριν επεκταθεί στους παρακείμενους θάμνους, οι οποίοι απλώς καψαλίστηκαν.

Μέσα σε λίγες μέρες έχουμε δύο συνεχόμενα συμβάντα όπου άγνωστοι βάζουν φωτιά και καίνε κάδους ανακύκλωσης. Κι αυτό σε μια περίοδο που έχει σταματήσει η συλλογή του περιεχομένου αυτών των κάδων και είναι γεμάτοι. Όπως είναι γνωστό τελείωσε η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει και τώρα θα αναλάβει την ανακύκλωση η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Άνδρου.

Πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις φωτιές σε κάδους για δύο λόγους:

-      -- Καίγονται κάδοι και χρειάζονται χρήματα για αντικατάσταση.

-      -- Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η φωτιά κάποια στιγμή και να έχουμε πυρκαγιά με σημαντικές επιπτώσεις. Ειδικά αν αναλογιστούμε την θέση των κάδων που κάηκαν. Στην πρώτη περίπτωσξ η φωτιά ήταν στο Νειμποριό που έχει αναπτυγμένη βλάστηση  και πολλά σπίτια. Στη δεύτερη στις καταπράσινες Μένητες. Και αν ξέφευγε μπορεί να καιγόταν το πιο δασωμένο χωριό της Άνδρου και ίσως και τα διπλανά καταπράσινα χωριά των Στραπουργιών και του Υψηλού.

Είναι προφανές πως όλοι καλούμαστε να προσέχουμε, αλλά και πυροσβεστική και αστυνομία καλούνται να δουν ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι "αγνωστοι" που βάζουν φωτιά. Ευτυχώς μέχρι στιγμής βάζουν σε μέρες με νηνεμία. Όμως αν συνεχίσουν ίσως κάποιο βράδυ φυσήξει μια ριπή αέρα. Και τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα…   

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού χορτάσαμε πυρκαγιές πέρυσι, ζωοκλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, επανερχόμεστε και στο σπορ του εμπρησμού κάδων. Μήπως θα ήταν φρόνιμο, να γίνονται περιπολίες όχι μόνο από την Αστυνομία αλλά και από την Πυροσβεστική και όποιους άλλους φορείς, μπας και περιορίσουμε την κατάσταση, γιατί μας βλέπω σε λίγο να μην μπορούμε να σταθούμε στο νησί!