Άνδρος: λίγο πριν το δημοψήφισμα

  

Το Superferry II στο λιμάνι του Γαυρίου. Πρωινό Σαββάτου 4 Ιουλίου 2015.  

Λίγες ώρες απομένουν πια μέχρι τη Κυριακή. Το κλίμα στην Άνδρο ήσυχο έως βουβό. Ο κόσμος προβληματισμένος. Η κίνηση στα καράβια κάτω κατά 50% σε σχέση με πέρσι. Το πρωινό δρομολόγιο της Παρασκευής του Θεολόγου δεν έγινε. Τα γκρουπ μπήκαν στο Αικατερίνη. Την Παρασκευή το απόγευμα η ταξιδιωτική κίνηση πεσμένη. Οι έχοντες σπίτι στο νησί διστάζουν να πάνε. Αλλά και οι ψηφίζοντες δείχνουν απροθυμία να ταξιδέψουν. 

Οι ελληνικές κρατήσεις ακυρώθηκαν σχεδόν όλες. Οι ξένες κρατήσεις πεσμένες. Οι άδειες είτε αναστάλησαν είτε οι αδειούχοι έμειναν στα σπίτια τους. Ποιος Έλληνας πάει διακοπές τέτοιες ώρες;  Το νησί λίγο μοναχικό, λίγο στενάχωρο, κάτω από ένα μεγάλο φεγγάρι περιμένει τις εξελίξεις. Και ελπίζει να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής στην ομαλότητα κάποια στιγμή.

Ελάχιστες παρέες τα βράδια έξω και αυτές κυρίως στα σουβλατζίδικα. Τα χρήματα κυκλοφορούν δύσκολα. Τα πρακτορεία έχουν αρχίσει να έχουν πρόβλημα με τις εταιρείες καθώς η μεταξύ τους διακίνηση των χρημάτων έχει δυσκολέψει…

Οι περισσότεροι στημένοι μπροστά στις τηλεοράσεις. Πράγμα παράξενο όλοι βλέπουν και ακούν, αλλά πια κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Στην Άνδρο όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα ο κόσμος ακούει τα πάντα και δεν πιστεύει σχεδόν τίποτα.

Σχεδόν όλοι προσπερνούν βιαστικά την Κυριακή και στρέφουν το βλέμμα στην Δευτέρα. Το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Έτσι κι αλλιώς και να ξεκινήσει μια διαδικασία εξομάλυνσης θέλει κάποιο χρόνο. Ήδη ο μισός Ιούλιος έφυγε. Οι ελπίδες είναι στον Αύγουστο. Διαφορετικά η σεζόν χάθηκε.

Το «ναι» ή το «όχι» δεν δημιουργεί εντάσεις στην Άνδρο. Μια κοινωνία στο stand by βλέπει τον εαυτό της σαν σε ταινία. Είμαστε εμείς που ζούμε αυτά ή άλλοι; Είμαστε εμείς που βλέπουμε τους εαυτούς μας στην τηλεόραση ή άλλοι; Φτάσαμε ή μας έφτασαν, να μετράμε τη ζωή μας με τις μέρες και τις ώρες! Και στο τέλος της βραδιάς γυρίζοντας στο σπίτι ένα ερώτημα απομένει κάτω από ένα ολόφωτο καλοκαιρινό φεγγάρι: τι θα γίνει από Δευτέρα;

Οψόμεθα… 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet