Άνδρος: μια σημαντική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου

Ο Δήμος Άνδρου και η Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μείνε Δυνατός» προσκαλούν τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες στην ημερίδα με τίτλο «Θεραπεύοντας με την γνώση», η οποία έχει ως θέμα την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου και θα την κοσμήσουν με την παρουσία τους οι ακόλουθοι αξιόλογοι επιστήμονες:

Πάρις Κοσμίδης.Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ». Θα αναπτύξει το θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου. Είναι εφικτή;

Αλέξανδρος Αρδαβάνης.Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικού – Ογκολογικού τμήματος ΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας». Θα αναπτύξει το θέμα «Καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο. Μύθοι και αλήθειες».

Ευάγγελος Μπαντής.Χειρουργός – Ουρολόγος. Τ. Επιμελητής Α’ Ουρολογικού τμήματος Γ.Ν. Τρικάλων. Θα αναπτύξει το θέμα «Καρκίνος του ουροποιητικού. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του προστάτη».

Η ειδικός ψυχικής υγείας κ. Δανάη Χορομίδου,ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στο ψυχόδραμα (ειδική συνεργάτης ΜΚΟ «Μείνε Δυνατός»), θα αναπτύξει το θέμα «Το στίγμα του καρκίνου. Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις».

Θα μιλήσει, επίσης, ο ιδρυτής της οργάνωσης«Μείνε Δυνατός» κ.

Παναγιώτης Μιχαήλ,καθηγητής Φυσικής Αγωγής,  δύο φορές επιζών από καρκίνο, αναπτύσσοντας το θέμα «Μείνε Δυνατός».

Η θεματολογία αφορά ζητήματα πρόληψης, συμπτωματολογίας, θεραπευτικών μέσων και ψυχολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και επίλυση αποριών.

Την πρόταση για την πραγματοποίηση της ημερίδας κατέθεσε στο Δήμο Άνδρου και στο «Μείνε Δυνατός» η κ. Ειρήνη Κιαγιά, έξι μήνες μετά την οικογενειακή δοκιμασία της. Η κ. Καγιά ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη, τις κ. Τσατσομοίρου και Γιαλούρη, από τον Δήμο Άνδρου, τον κ. Ψαριανό, καθώς και την οργάνωση "μείνε δυνατός" και τον κ. Μιχαήλ. που αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην προετοιμασία της ημερίδας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μείνε Δυνατός» ιδρύθηκε το 2007 από τον Παναγιώτη Μιχαήλ. Στόχος της Οργάνωσης είναι η τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η απάλειψη προκαταλήψεων σχετικά με τον καρκίνο και η ψυχολογική, συναισθηματική, πρακτική υποστήριξη ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν.

Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης, από το 2012 λειτουργεί η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069 μεσω της οποίας ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Το 2010 η Ευρωπαική Σχολή Ογκολογίας, EuropeanSchoolofOncology, στα πλαίσια του διαγωνισμού “Cancerontheinternet” AWARD 2010, απένειμε την δεύτερη θέση “MENTIONOFHONOR”, στην ελληνική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά και η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία αξίζουν αναγνώρισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα και τη δράση της οργάνωσης, θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://www.bestrong.org.grκαιhttps://www.youtube.com/user/BeStrong4U

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet