Πλημμύρισε χωριό σε ύψος 350 μέτρων από τη θάλασσα

Στις 11/8/2013 οι κάτοικοι του χωριού του Πιτροφού γνώρισαν την καταστροφική δύναμη της φωτιάς, όταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Ζένιου, κοντά στη Βουρκωτή, και με τη βοήθεια του ανέμου, κατευθύνθηκε και διέσχισε το χωριό απειλώντας κατοικίες και ανθρώπους, καταστρέφοντας αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Έκτοτε οι κάτοικοι εκδήλωναν έντονα τις ανησυχίες και τις  φοβίες τους για τον κίνδυνο ενδεχόμενης πλημμύρας από τις βροχές του επερχόμενου χειμώνα, ζητώντας από τους ιθύνοντες να λάβουν τα μέτρα τους και να προβούν σε οποιαδήποτε παρέμβαση κρίνεται αναγκαία προς αποφυγήν πλημμυρών.

Εις μάτην

Στις 2/12/2013, οι φοβίες των κατοίκων, δυστυχώς, επαληθεύτηκαν. Καταρρακτώδης βροχή μόλις 20 λεπτών της ώρας (ευτυχώς) ήταν αρκετή ώστε να μετατρέψει το χωριό του Πιτροφού σε Βενετία και να εκτρέψει ένα ρέμα εντός μιας παρακείμενης οικίας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι κάτοικοι του Πιτροφού κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν των καταστάσεων και να επωμισθούν τις συνέπειες των καταστροφών εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet