Το δάγκωμα ενός φιδιού γύρισε επειγόντως πίσω το Αικατερίνη


To Αικατερίνη φτάνει στην Άνδρο (εικόνα αρχείου)

Τρίτη βράδυ 3/8 στο Γαύριο. Το f/Αικατερίνη έχει βγει από το λιμάνι και έχει μπει στον Κάβο Ντόρο. Τη στιγμή εκείνη το τηλέφωνο του λιμεναρχείου Γαυρίου χτυπά. Στην γραμμή ο γιατρός Ανδρέας Βόσσος. Ζητά να γυρίσει πίσω το πλοίο: ένα φίδι έχει δαγκώσει στο χέρι μια κυρία.

Την κυρία (γύρω στα 50) την δάγκωσε το φίδι καθώς τακτοποιούσε τον κήπο της στην περιοχή του Γαυρίου. Το δηλητήριο παρά την 'αμεση ιατρική βοήθεια προχωρά. Το χέρι είναι πρησμένο μέχρι τον αγκώνα. Χρειάζεται το αντίδοτο για τον λόγο αυτό πρέπει να πάει το γρηγορότερο σε κεντρική μονάδα. Ο γιατρός ζητά από το λιμενικό συνδρομή: να γυρίσει το πλοίο πίσω και να πάρει την κυρία. Γιατί αν το δηλητήριο προχωρήσει μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές.

Το λιμεναρχείο Γαυρίου επικοινωνεί αμέσως με τον λιμενάρχη στην Χώρα. Αυτός παίρνει τηλέφωνο τον καπετάν Μάρκο στο Αικατερίνη. Ο καπετάνιος επικοινωνεί αμέσως με την εταιρεία Παναγιωτάκη και παίρνει αμέσως το οκ για να γυρίσει πίσω.

Σε λίγα λεπτά το Αικατερίνη ξαναμπαίνει στο Γαύριο. Δένει γρήγορα και η κυρία μεταφέρεται αμέσως στην ειδική καμπίνα του πλοίου. Σε δύο ώρες το Αικατερίνη φτάνει στην Ραφήνα όπου ένα ασθενοφόρο, που περίμενε, παρέλαβε την κυρία και την μετέφερε στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω.

Για μια ακόμα φορά η σωστή και άμεση συνεργασία όλων, γιατρού, λιμεναρχείου, καπετάνιου και ιδίως η άμεση απόκριση της εταιρείας έδωσαν λύση. Το νησί εξυπηρετήθηκε και έδειξε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και τα επείγοντα περιστατικά χάρη και στην πρόθυμη συνδρομή των πλοίων της γραμμής μας.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet