Κάηκαν 120 στρέμματα πρασίνου στα Τρομάρχια

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν μάχη μεσ΄τη νύχτα μέχρι να καταφερουν, μετά 3 ώρες, να σβήσουν την φωτιά.

Γύρω στις 21.25 διερχόμενα αυτοκίνητα από τον δρόμο για Κόρθι, στην περιοχή της Σταυροπέδας, είδαν κόκκινη λάμψη πυρκαγιάς προς το Στενό. Ειδοποίησαν αμέσως το 199 στο οποίο απαντά για τις Κυκλάδες η Σύρος. Από εκεί ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου. Καιγόταν έκταση στα Τρομάρχια κοντά στο καταφύγιο άγριας ζωής.

Η περιοχή του Στενού. Διακρίνεται το σημείο της Σταυροπέδας και το καταφύγιο αγρίας ζωης.

Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν σε 30 λεπτά στην περιοχή που είναι κάτω από την Παναγία την Τρομασχιανή όπου καιγόταν μια έκταση πολλών δεκάδων στρεμμάτων. Ευτυχώς λόγω άπνοιας η φωτιά εξελισσόταν σχετικά αργά. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν και τρία οχήματα των εθελοντών πυροσβεστών. Συνολικά βρέθηκαν στο συμβάν 6 πυροσβεστικά οχήματα και 15 άνδρες που επί τρίωρο επί πολύ δύσβατου εδάφους έδωσαν μάχη με την φωτιά μέσα στη νύχτα και κατάφεραν μέχρι τις 1.00 και έσβησαν όλες τις εστίες.

Συντονιστής των δυνάμεων κατάσβεσης ήταν ο αξιωματικός Χ. Παπαϊωάννου και επικεφαλής των δασοπυροσβεστών ο Ν. Χαζάπης. Από την μεριά του Δήμου Άνδρου έφτασε από τους πρώτους και βοήθησε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Αντώνης Λάβδας.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet