Έληξε ο συναγερμός - Το Θεολόγος αναχωρεί - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - αποκλειστικό φωτορεπορτάζ

 

Δεκάδες επιβάτες καθισμένοι οκλαδόν στην Ραφήνα αγναντεύουν την θάλασσα περιμένοντας να δουν αν θα λήξουν όλα καλά για να πάνε στον προορισμό τους.

Έληξε γύρω στις 19.05 ο συναγερμός για το Θεολόγος. Οι επιβάτες επιβιβάζονται πάλι στο πλοίο. Το πλοίο θα αναχωρήσει για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο σε λίγη ώρα. Το τηλέφώνημα για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα. Όλα ξεκίνησαν μερικά λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου όταν άγνωστος τηλεφώνησε λέγοντας πως υπάρχει βόμβα στο Θεολόγος. Αμέσως το λιμεναρχείο σταμάτησε την αναχώρηση του πλοίου και ξεκίνησε την στάνταρ διαδικασία που σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι η εξής:

 

 Εκατοντάδες περιμένουν όρθιοι περιμένοντας και συζητώντας τι τους έτυχε με αυτό το απίθανο τηλεφώνημα

Το λιμεναρχείο Ραφήνας ανέστειλε τον απόπλου του πλοίου. Ο πλοίαρχος ζήτησε όλοι οι επιβάτες να βγουν από το πλοίο. Σε λίγη ώρα ήρθε ο ειδικός σκύλος της αστυνομίας και οι ειδικοί για να κάνουν έλεγχο στο καράβι. Μαζι τους έφτασε και η πυροσβεστική για παν ενδεχόμενο. Όπως έδειξε η έρευνα ο σκύλος και οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο στο καράβι και οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν και επιβίαστηκαν πάλι σε αυτό. Το δρομολόγιο μετά από αυτό έχει καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ώρες.

Γενικό πλάνο ενός λιμανιού σε κατάσταση νευρικής κρίσης μετά το τηλεφώνημα

Πιο δίπλα στο λιμάνι το SuperFerry II φορτώνει για να φύγει...

Από το πλοίο βγήκαν και ξαναμπήκαν περίπου 1000 επιβάτες που πέρασαν ένα δύωρο στην προβλήτα. Εν τω μεταξυ το Αικατερίνη έφθγε κανονικά στην ώρα του και το SyperFerry II φεύγει και αυτό κανονικά στην ώρα του. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα κάποιων ασυνείδητων φαρσέρ που ταλαιπωρούν τον κόσμο, χαλάνε τα δρομολόγια και κινητοποιούν αστυνομία και πυροσβεστική χωρις αιτία. Τέλος πάντων τέλος καλό όλα καλά... 

 

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet