Η άσχημη μυρωδιά και η λαμπερή παράσταση…


Το πιο λαμπρό θέαμα είναι ευάλωτο στις κακές υποδομές. Τα σκουπίδια ήταν και παραμένουν το Νο 1 πρόβλημα μας...

Σε όλη την διάρκεια της χθεσινής παράστασης της κωμωδίας του Αριστοφάνη μια βαριά μυρωδιά είχε απλωθεί στο θέατρο. Ήταν ο καπνός από την ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας!!! H μυρωδιά δεν είχε απλωθεί μόνο στο θέατρο, αλλά και φαινόταν στον ορίζοντα και πάνω από τα Λειβάδια. Και υπήρχε μέχρι αργά το βράδυ απλωμένη σε όλη την Χώρα.

Μόνο στον Αφανή Ναύτη και στον Νειμποριό η νυχτερινή θαλάσσια αύρα έσβηνε την άσχημη μυρωδιά (καπνού και διοξινών). Όχι ότι καλύτερο για την παράσταση. Όχι ότι καλύτερο για το περιβάλλον και την υγεία των χιλιάδων θεατών του θεάτρου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής της Χώρας.

Αυτή η εικόνα της Άνδρου δεν μας τιμά...

Όπως έλεγε ένας ειδικός: το πιο λαμπρό πολιτιστικό θέαμα ακυρώνεται αν δεν λειτουργήσουν σωστά οι υποδομές του νησιού. Εδώ οι ανύπαρκτες υποδομές και η ανύπαρκτη φύλαξη των απορριμάτων μας πρόδωσαν! Ευτυχώς όμως που χτες η μυρωδιά δεν είχε την ένταση της προηγούμενης μέρας. Έτσι, τουλάχιστον ο κόσμος είδε την παράσταση έστω και με αυτή την ενόχληση.

Για σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει σε μια επόμενη φορά σε ένα σπουδαίο θέαμα αν δεν τελειώσουμε κάποτε με το ζήτημα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στο νησί; Αυτά για να καταλάβουμε πως είμαστε ως νησί σε οριακές συνθήκες. Είτε θα γίνει κάτι είτε θα βρεθούμε εκεί που βρεθήκαμε το καλοκαίρι του 2011 και του 2012…

«εν Άνδρω»    

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας τα έχω πει και τα έχω γράψει πριν εδώ και πολύ καιρό, οτι σε τελική ανάλυση οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν φταίνε σε τίποτα για τους λόγους που εκθέτω πιο κάτω.
Στην Ανδρο τα μεγάλα έργα υποδομών που άπτονται του περιβάλλοντος κωλυσιεργούν για πολλά-πολλά χρόνια ή δεν γίνονται ποτέ.
Πότε επιτέλους, θα εννοήσετε οτι στην Ανδρο δυστυχώς το ατομικό συμφέρον είναι υπέρτερο του συμφέροντος της ολότητας;
Εδώ εξαιρώ ένα και ίσως μοναδικό Ανδριώτη τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιαννίση που δέχτηκε να γίνει δίπλα στο σπίτι του το εργοστάσιο του βιολογικού.
Γιατί αν και αυτός αντιδρούσε με προσφυγές, ούτε αυτό το έργο θα γινότανε ποτέ.
Ολοι θέλουν να γίνει ΧΥΤΗ , αλλά να γίνει μακρυά από αυτούς, που ούτε οπτική επαφή να μην έχουν με αυτόν και ούτε τα αυτοκίνητα αποριμμάτων να περνούν δίπλα τους.
Και επειδή το μακρυά για τον ένα είναι κοντά για τον άλλο γι΄αυτό και δεν θα γίνει ποτέ, και η Σταυροπέδα θα είναι η αιώνια σκουπιδαποθήκη του νησιού.
Δες τε στα άλλα Κυκλαδονήσια, Δες τε για παράδειγμα στην άνυδρη Μύκονο έχουν φτιαξει 2 τεχνητές λίμνες. Στην Τήνο επίσης. Για να γίνουν ομως οι τεχνητές λίμνες κάποιοι έδωσαν τις περιουσίες τους τα χωράφια τους., γιατί γι΄αυτούς το γενικό συμφέρον είναι πάνω από τα δικά τους ατομικά συμφέροντα.
Για να γίνουν τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ανδρο πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Γιαννίση, νοοτροπία Μυκονιατών, νοοτροπία Τηνίων, νοοτροπία Συριανών.
Αν δεν αποκτήσουμε αυτή τη νοοτροπία, ο,τι και να κάνουμε θα είναι "εις μάτην".
Και θα μένουμε για πάντα στα λόγια.
Και επαναλαμβάνω: Κανένας Ανδριώτης δεν πρέπει να επιρρίπτει ευθύνες στις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές για τα κακώς κείμενα, αν κάπου εμείς οι Ανδριώτες πρέπει να επιρρίπτουμε ευθύνες, αυτές να τις επιρρίπτουμε πάντα στους εαυτούς μας.
Γιατί αν δεν αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα της ιδιοσυγκρασίας μας, ποτέ δεν θα γίνει τίποτα, και τα σκουπίδια με οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή θα καίγονται στους αιώνες των αιώνων στη Σταυροπέδα.