Έγκαιρη επέμβαση στην πυρκαγιά του Άνω Άγιου Πέτρου


Από την κινητοποίηση της πυροσβεστικής στον Άνω Άγιο Πέτρο

Από άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά στον οικισμο υου Άνω Άγιου Πέτρου στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης 27/8. Μέσα σε λιγα λεπτά βρέθηκαν επί τόπου οχήματα των εθελοντών δασοπυροσβεστών και μετά λίγο και της πυροσβεστικής. Ακολούθησε και ο υπέύθυνος της  πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου (Αντώνης Λάβδας) που έφτασε και αυτός στο σημείο της φωτιάς.

Η φωτιά αν και ήταν εντός του οικισμού και ήταν πολύ επικίνδυνη λόγω των ριπών του αέρα ελέγχθηκε σχετικά γρήγορα. Μέσα σε δύο ώρες, γύρω στις 23.00 είχε σβύσει αφήνοντας πίσω 5 στρέμματα καμένα. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής παρεμειναν επί τόπου σε επίφυλακη για τη νύχτα. 

 

«εν Άνδρω»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σήμερα το πρωί λάβαμε τηλεφώνημα από το Γαύριο που διευκρίνιζε πως πρώτα έφτασαν στο σημείο της φωτιάς τα οχήματα των εθελοντών που αντιμετώπισαν την φωτιά και αμέσως μετά λίγα λεπτά και της πυροσβεστικής. Διορθώσαμε ήδη το κείμενο και το γράφουμε και ως μια επιβράβευση των εθελοντών του Γαυρίου. Συγχαρητήρια. Ο εθελοντισμός στην Άνδρο αναδεικνύεται σπουδαία παράμετρος αν δείτε π.χ. και πως διασώθηκε λίγες ωρες νωρίτερα σκάφος στην Χώρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ Μπασαντη η έγκαιρη επέμβαση 10 λεπτών ηταν απο την ομάδα των εθελοντών που βρίσκεται στο γαύριο και χωρίς αυτούς να την προλάβουν η φωτιά θα σταμάταγε στα καμένα στο Κύπρι !συγχαρητηρια και στην Πυροσβεστικη που έφτασε όσο ποιο γρήγορα γινεται φυσικά απο το απροβατο αλλα να λέμε και τα πράγματα όπως ειναι γιατι και οι εθελοντές παρατάνε δουλειές και οικογένειες για να προλάβουν τα χειρότερα !

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ Μπασαντη η έγκαιρη επέμβαση ηταν απο την ομάδα του Γαυρίου των εθελοντών με ένα όχημα και δυο εθελοντές αν δεν ηταν και αυτοί να την προλάβουν σε πέντε λεπτά η φωτιά ακομα θα έκαιγε !!παραπληροφορηση