Μπουρίνι στην Χώρα...

 

Όταν έρχονται τα σύννεφα...

Περίεργο πράγμα ο καιρός. Φθινόπωρο με κουφόβραση. Μια υγρή ζέστη απλώνει παντού. Μέχρι σήμερα το πρωί γύρω στις 10.00 όταν στην Χώρα της Άνδρου ξαφνικά έπιασε ένα μπουρίνι και για λίγη ώρα ανοίξαν οι καταρράκτες του ουρανού! Αέρας και βροχή. Μέγα θραυαλικό, που θα έλεγαν οι παλιοί Ανδριώτες. Η Χώρα κρύφτηκε πίσω από τα σύννεφα και το πρωινό του Σαββάτου μέσα στην βροχή.

 

Σκοτείνιασε ξαφνικά μέσα στο πρωινό κι άρχισε βροχή...

Όμως το φαινόμενο ήταν τοπικό. Και δεν διάρκεσε πολύ. Η βροχή δεν έφτασε ούτε στα Φάλικα στους Γερακώνες. Τουλάχιστον δρόσισε. Όπως δρόσισε. Και βέβαια το φαινόμενο δεν εμπόδισε τους επισκέπτες και τους περαστικούς παρά για λίγο. Κάτι γίνεται τουριστικά αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα καράβια φύγανε με πολλούς επιβάτες. Ίσως βοηθά και το πρόγραμμα 2+2. Είχε και κάτι γάμους στο νησί. Βλέπεις ο Σεπτέμβρης είναι πιο ήσυχος και πιο …οικονομικός μήνας!

Τα σύννεφα απλώνουν γύρω....

Κάπως έτσι πορευόμαστε με καιρούς απροσδόκητους. Μετά ένα πολύ κρύο Πάσχα, που ήθελε τζάκι, κι ένα καθυστερημένο καλοκαίρι, που κρύωνες μέχρι τον Ιούλιο, τώρα ένας Σεπτέμβρης με πολύ ζεστές νύχτες. Το καλοκαίρι αρνείται να φύγει. Επιμένει. Ο συνδυασμός ζέστης με αυξημένη υγρασία χαρακτηρίζει την εποχή. Αυτό είναι το γνωστό γαϊδουροκαλόκαιρο που λέγανε οι παλαιότεροι…  

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site