Έσβησε η φωτιά και στους Χάρτες. Το ελικόπτερο έσβησε την κορυφοραμμή. Τέλος ο συνεγερμός...

Φωτογραφία αρχείου

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 17.50' Έσβησε και η φωτιά στους Χάρτες. Οι επίγειες δυνάμεις "μάζεψαν" τις πλαγιές και το ελικόπτερο έσβησε την δύσβατη κορυφή πάνω από τους Χάρτες και έφυγε. Ο συναγερμός έληξε. Μια περιοχή 100-120 στρεμμάτων κάηκε στους Χάρτες. Στο Κόρθι κάηκαν γύρω στα 10 στρέμματα. Η πυροσβεστική και στη συνέχεια ο ΣΕΔΑ και η Πολιτική Προστασία έκαναν ότι καλύτερο.

Στο Κόρθι επικεφαλής ήταν ο Αντώνης Λάβδας της Πολιτικής Προστασίας του Δημου Άνδρου, στους Χάρτες ο Χρήστος Παπαϊωάννου του κλιμακίου της πυροσβεστικής Άνδρου. Μόλις έσβησε η φωτιά στο Κόρθι οι δυνάμεις κατευθύνθηκαν στους Χάρτες και έφτασαν όταν ολοκλήρωνε το ελικόπτερο.

Το "εν Άνδρω" για μια ακόμα φορά ήταν δίπλα στους επιχειρούντες και στους ανδριώτες και ενημέρωσε με ταχύτητα και υπευθυνότητα με έγκυρες πληροφορίες ώστε να ξέρουμε τι γινοταν και τι έγινε. Η πληροφόρηση είναι η αρχή της γνώσης. Και η γνώση είναι αναγκαία για να καταλάβουμε και να κρίνουμε.

Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει συνέχεια με τις φωτιές. Και ένα ευχαριστώ σε όσους συνέδραμαν στο σβύσιμο των δύο σημερινών πυρκαγιών. 

"εν Άνδρω"

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 16.45' Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης (πυροσβεστική, ΣΕΔΑ, υδροφόρες Δήμου) υό τον συντονισμό του επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου κατάφεραν και "μάζεψαν" την φωτιά στις πλαγιές. Όμως είναι δύσκολη η πρόσβαση στην κορυφογραμμή. Εκεί θα επιχειρείσει σε 5' λεπτά το ελικόπτερο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 16.25' Στο Κόρθι η φωτιά ήταν στον κάμπο και πλέον έχει ελεγθεί. Η πυροσβεστική με την βοήθεια του ΣΕΔΑ την σταμάτησαν. Οι περίοικοι μιλούν για εμπρησμό. Μια υδροφορα του Δήμου που πήγε στο Κόρθι και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Λάβδας κατευθύνονται προς τους Χάρτες. Στους Χάρτες ήδη είναι τρια οχήματα της πυροσβεστικής με τον επικεφαλής του κλιμακίου της Άνδρου, όχημα του ΣΕΔΑ και μια υδροφόρα του Δήμου Άνδρου. Αναμένεται και το ελικόπτερο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 16.05' Ελέγχεται η φωτιά στο Κόρθι - Έχει ξεφύγει στους Χάρτες, έρχεται ελικόπτερο.

Η πυροσβεστική με δύο οχήματα της (έχει σταλεί βοήθεια και από τον ΣΕΔΑ της Χώρας) κατάφερε και "επιασε" την φωτιά. Όμως στους Χάρτες είναι πάνω στην περιοχή από το χωριό σε δύσβατο σημείο, ενώ συγχρόνως υπάρχει και άνεμος 6 μποφώρ. Πυροσβεστική και βοήθεια του ΣΕΔΑ έχουν επικετρώσει τις δυνάμεις τους εκεί. Έχει ειδποιηθεί και έρχεται ελικόπτερο για να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις

 

Νεώτερα σε λίγο... 

 

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 15.30' Ειδοποίηση για φωτιά και στο Κόρθι. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Άνδρου 'ελαβε νέο τηλεφώνημα για φωτιά και στο Κόρθι. Άλλα τρία οχήματα κατευθύνονται στην περιοχή του Κορθίου. Έχει ειδιοιηθεί και ο Σύλλογος Εθελοντων Δασοπυροσβεστών... Υπάρχει πλέον ανοικτή γραμμή και με το αρχηγείο της πυροροσβεστικής γιατί τα μέτωπα είναι δύο. Άγνωστη μέχρι στιγμής η έκταση της φωτιάς στο Κόρθι... 

 

ΠΕΜΠΤΗ 17/9 - ΩΡΑ 15.10' Τρία οχήματα της πυροσβeστικής είναι καθ’ οδόν για του Χάρτες της Βόρειας Άνδρου όπου έχουν τηλεφωνήσει για φωτιά. Έχει ειδοποιηθεί και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών. Η πυροσβεστική απέχει αρκετά από το σημείο της φωτιάς…

 

Νεώτερα σε λίγο...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet