ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ρύπανση από τόνους πετρελαίου στη θάλασσα του Νειμποριού

Ειδικού συνεργάτη

Το νερό της βροχής γέμισε χθες τη νύχτα την ανοικτή δεξαμενή. Τα πετρελαιοείδη που επιπλέουν στο νερό ξεχείλισαν και κύλησαν στο λιμάνι ρυπαίνοντας την θάλασσα. Φωτογραφία σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Χώρας.

Ρύπανση από διαρροή ποσότητας περίπου 10 τόνων πετρελαίου και καμένων λαδιών, έχει δημιουργηθεί από τα ξημερώματα στον κόλπο του Νειμποριού. Στην επιφάνια της θάλασσας είναι ορατή η πετρελαιοκηλίδα, ενώ υπάρχει και έντονη μυρωδιά. Η ποσότητα των πετρελαιοειδών, χύθηκε στη θάλασσα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, όταν πλημμύρισε από την καταρρακτώδη βροχή η ανοικτή δεξαμενή (15 κυβικών) όπου ήταν αποθηκευμένα.

Όλα έγιναν γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυκτα χθες.

Τα υπολείμματα των καμένων λαδιών και τα υπόλοιπα υγρά κατάλοιπα του πετρελαίου που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο, δεν βρίσκονταν σε κλειστή δεξαμενή αλλά σε ανοικτή, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και όλο το επικίνδυνο περιεχόμενο να πέσει στη θάλασσα.

Οι άνδρες του Λιμεναρχείου Άνδρου που έφτασαν επί τόπου, εντόπισαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και μετά την αυτοψία και τις ανακρίσεις, καταλόγισαν ευθύνες στους υπευθύνους της ΔΕΗ, για την θαλάσσια ρύπανση.

Στις περιπτώσεις αυτές εκτός από τις ποινικές κυρώσεις, υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι τις 30.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ποτέ δυνατό ένα μέρος του Δημοσίου να επιβάλλει πρόστιμο σε άλλο μέρος του? "Δε νομίζω Τάκη" που έλεγε και κάποια γνωστή διαφήμιση πριν χρόνια! Σιγά μην επιβληθεί πρόστιμο στη ΔΕΗ.. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ανακριβιες σας δεν εχουν προηγουμενο.Σταγονα καυσιμου δεν εφτασε στην θαλασσα οπως αυτο αποδεικνυεται απο την επι τοπου αυτοψια των τοπικων αρχων και ειναι στην διαθεση οποιουδηποτε.Αν δεν αποσυρθει αμεσα αυτο το ψευδεστατο κειμενο ,η ΔΕΗ Α.Ε. θα προβει με καθε ενδικο μεσο κατα αυτου που το εγραψε και το δημοσιευσε. Γιωργος Στεφανου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αριστερή βάρκα στη φωτογραφία βούλιαξε,με ότι αυτο σημαινει για την ρυπανση που βλεπουμε... Η φωτο είναι μετα από την ανέλκυσή του..
Ας ελπίσουμε, η μολυνση του λιμανιου να ήταν μικρή και να μην εχει επιπτώσεις στο Νειμποριό