Ακούει κανείς;

(η παρακάτω ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από το «Πολίτες Άνδρου» oσχολιασμός είναι του «αγνώστου Χ», συνεργάτη του «εν Άνδρω»)

 Της Έμης Μαλταμπέ

Αν και αποφεύγω να λαμβάνω μέρος σε συζητήσεις και να εκθέτω προβλήματα πάσης φύσεως στα social media, πλέον δε μου μένει άλλη επιλογή καθώς η κατάσταση του μπαζωμένου ποταμού στο χωριό μου, το Ατένι, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Από τις 31/12/2012 όπου έβρεχε καταρρακτωδώς και υπερχείλισε το ποτάμι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι περιουσίες μας και να πνιγούν τα ζώα μας, οι κάτοικοι του χωριού σε καθημερινή βάση ζητάμε να δοθεί μια λύση και να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού προς αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών. Κανένας από τους ιθύνοντες δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά επί του θέματος και ο ποταμός ένα χρόνο μετά παραμένει στην ίδια και πλέον χειρότερη κατάσταση.

 

Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους 1 χιλιόμετρο μακριά από τα σπίτια τους (καθώς δεν διασχίζεται η "ιρλανδική λεκάνη", η οποία συνδέει τις δύο πλευρές του χωριού, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού) , και διασχίζουν το ποταμό ΜΕ ΤΑ ΠΌΔΙΑ με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Ο κος Γλυνός, ο οποίος είναι εξ αρχής ενημερωμένος για την σοβαρότητα της κατάστασης όπως και οι λοιποί του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει κάποια μελέτη επί του θέματος αλλά ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΙ ασύστολα όσους τον ρωτούν τι θα γίνει σε περίπτωση επόμενης βροχόπτωσης, στηριζόμενος στο επιχείρημα πως απαγορεύεται να καθαριστεί ο ποταμός με μηχάνημα επειδή το χωριό βρίσκεται στο πρόγραμμα natura.

Βέβαια, απορώ πως όλοι αυτοί που έσπευσαν στις προηγούμενες εκλογές να καπαρώσουν τις θέσεις στο Δήμο Άνδρου και θέλουν να λέγονται "δημοτικοί άρχοντες" του τόπου δεν έχουν σκεφτεί πως κανείς δεν τους απαγορεύει να καθαριστεί ο ποταμός με χειρωνακτική εργασία. Μπορούν κάλλιστα να βάλουν εργάτες να καθαρίσουν τα μπάζα και τα ξερά δέντρα από την κοίτη αλλά φαίνεται πως δεν τους περισσεύουν χρήματα για μεροκάματα και προτιμούν να παίζουν με ανθρώπινες ζωές.

Και κε Γλυνέ... για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας..δεν σας ζητάμε κάτι πρωτάκουστο. Γιατί όταν βρισκόταν στην θέση σας ο κος Θωμάς και στη θέση του έπαρχου ο κος Μαλταμπές, ΠΟΤΕ το χωριό μας δεν αφέθηκε στο έλεος του Θεού και πάντα βρισκόταν έστω και μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Αν, λοιπόν, δεν είστε ικανός να διευθετήσετε τα προβλήματα του τόπου μας, καλύτερα να παραιτηθείτε μόνος σας πριν σας καθαιρέσουν πανηγυρικά οι Ανδριώτες.

Και κάτι τελευταίο, επειδή η μητέρα μου διασχίζει το ποταμό με βακτηρίες, (λόγω ατυχήματος που είχε στο χώρο του ποταμού) για να πάει έστω μέχρι το σούπερ μάρκετ ή στο χωράφι για τα ζώα, και επειδή τυγχάνει στην οικογένεια μου να υπάρχει άτομο που χρήζει τακτικής και άμεσης ιατρικής παρακολούθησης, ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για οτιδήποτε τους συμβεί και εσάς και όσους ανίδεους εκλέχτηκαν μαζί σας!

(Τα ίδια συνέβησαν πέρσι και στα Λειβάδια. Δείτε το βίντεο 31/12/2012  στην ιστοσελίδα και βγάλτε συμπέρασμα. Πάντως δεν έχουμε παράπονο, όλοι πλημμυρίσαμε ισότιμα και δημοκρατικά. Από το Ατένι μέχρι τα Λειβάδια και το Κόρθι! Απλώς κάποιοι πιο άτυχοι κινδύνευσαν περισσότερο. Α! Όλα κι όλα η δημοτική αρχή είναι αριστερή και σοσιαλιστική και μοιράζει το καρβέλι – της πλημύρας εξίσου σε όλους… Έτσι μοιράστηκε κι εφέτος στον Πιτροφό! Δείτε τις φωτογραφίες από την φετινή πλημμύρα πάνω στα βουνά και βγάλτε συμπέρασμα. Πλέον δεν θα πλημμυρίζουμε στα πεδινά, στις  κοιλάδες και στις ποταμιές αλλά και στα βουνά. Πάμε για ρεκόρ Γκίνες… )

Και για του λόγου το αληθές:

«Μεγάλος ποταμός» Πιτροφού! Δεκέμβριος 2013

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet