Αποκλεισμός του Εμπειρικίου Γυμνασίου στην Χώρα Άνδρου

Μαθητές, γονείς, καθηγητές διαμαρτύρονται μπροστά στο Γυμνάσιο της Χώρας. Ο δρόμος έχει κλείσει για τα αυτοκίνητα.

Αποκλεισμός του Εμπειρικίου Γυμνασίου της Χώρας από τους μαθητές λόγω των ελλείψεων σε καθηγητές έγινε σήμερα το πρωί στην Χώρα της Άνδρου. Οι μαθητές έμειναν εκτός του σχολείου. Κοντά τους βρέθηκαν οι γονείς, οι καθηγητές, αλλά και ο γυμνασιάρχης. Η συγκοινωνία και τα αυτόκινητα δεν μπορούσαν να περάσουν τον δρόμο μέχρι τις 11:00. Είναι γνωστές οι ελλείψεις στην Παιδεία που υπάρχουν αυτή τη χρονιά, που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα για την δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην Άνδρο το φαινόμενο είναι οξύτερο εφέτος. Για την διαμαρτυρία έβγαλε ανακοίνωση ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου.

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών

για τις ελλείψεις καθηγητών στην Άνδρο

ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΝΝΕΑ (!) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Εννέα ειδικότητες καθηγητών δεν έχουν καλυφθεί ακόμη στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Άνδρου, παρά το γεγονός ότι έχει μπει ο Νοέμβριος, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να βρίσκονται σε αναβρασμό και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, η πρώτη σπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές θα συγκεντρωθούν έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου, στις 7.30 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών –για πρώτη φορά στα χρονικά του Εμπειρίκειου Γυμνασίου. Για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο λείπουν εννέα συνολικά ειδικότητες καθηγητών: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Θεολόγος, καθηγητής πληροφορικής, αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής γλώσσας, καθηγητής οικιακής οικονομίας, καθώς και καθηγητής καλλιτεχνικών. Κι όπως φαίνεται αυτά τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν σύντομα, καθώς -όπως ενημέρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων- «δεν προβλέπεται κάτι άμεσα για την Άνδρο».

Για τις ελλείψεις καθηγητών του Σχολείου έχει επανειλημμένα ενημερωθεί το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων», όμως παρά τις δεσμεύσεις ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το θέμα θα έχει διευθετηθεί, τα κενά ουδέποτε καλύφθηκαν. Έτσι ο Σύλλογος Γονέων απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στις 2 Νοεμβρίου προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας πως αν τα κενά δεν καλυφθούν άμεσα, θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε την Τρίτη ο Σύλλογος με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται κανένας καθηγητής να έρθει άμεσα στην Άνδρο και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Σχολείο, το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο έγγραφο διαμαρτυρίας, το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Κυκλάδων, μέχρι πρότινος λειτουργούσε άψογα και για πρώτη φορά υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό, κάτι που έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στους μαθητές και στις οικογένειές τους, όσο και στους εναπομείναντες καθηγητές.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 5/11 συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 π.μ.,όπως είχαμε προαποφασίσει, μαζί με τα παιδιά μας, έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις των καθηγητών, αφού μετά την έγγραφη διαμαρτυρία μας και την χθεσινή επικοινωνία με την διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων μάθαμε ότι δέν προβλέπεται τίποτα άμεσα για την Άνδρο. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!»

    

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αυτι η ενοτιτα στουσ ανθροπουσ εδω στιν ανδρο σκειζι αντι να εισαστε ενομενι τρογεστε σαν τα σκιλια γιατι δεν διξατε εσεισ φετοσ ανοτεροτιτα και να εισαστε εδω

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορούν το Υπουργείο και η Δευτεροβάθμια να μας εξηγήσουν βάσει ποιου προγραμματισμού και λογικής ενέκριναν τις μεταθέσεις που αποψίλωσαν το σχολείο από καθηγητές;;;;; είχαν εξασφαλίσει την αντικατάστασή τους ή τα άφησαν όλα στην τύχη τους; πώς κάποιοι τοποθετούνται στην Άνδρο και χωρίς να πατήσουν καν το πόδι τους στο νησί μετατίθενται όπου επιθυμούν; γιατί τις προηγούμενες εβδομάδες δεκάδες εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν από σχολεία σε διοικητικές θέσεις (π.χ ΦΕΚ Γ 857/2015) ; τελικά γιατί πληρώνουμε φόρους αν δασκάλους δεν έχουμε, γιατρούς δεν έχουμε, οδικό δίκτυο δεν έχουμε, υπηρεσίες κλείνουν η μια μετά την άλλη, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν σας είδα να καίγεστε πέρυσι που στο Γαύριο είχαν ελείψεις μέχρι τα χριστούγεννα....