Τα σχόλια του "Εν Άνδρω" και ο "γενναίος του Μπρακαλεόνε"!...

Διάγραμμα αριθμού σχολίων κατά μήνα - 2015 

 

Τα δεκάδες σχόλια του "Εν Άνδρω" κάτω από πολλές ανάρτησεις σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν πια ένα δικό τους blog .  Ο Νοέμβριος κατέγραψε 460 σχόλια και ο Οκτώβριος έκλεισε με 470!!! Ήδη πια τα σχόλια έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 3.000 μέσα στο 2015. Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν αναγνώστες που διαμαρτύρονται ή που ανησυχούν αν ξεχαστούμε μερικές ώρες και δεν τα ανεβάσουμε!!! Όμως τα σχόλια, που αποτελούν έναν μοναδικό ανοιχτό διάλογο της κοινωνίας με την εξουσία και με τους συμπολίτες μας, πρέπει να προστατευθούν από όλους μας. Και κυρίως από εσάς που τα γράφετε.

'Εχουμε ξαναγράψει πως η συντριπτική τους πλειοψηφία τα σχόλια είναι πολιτικά και πολιτισμένα. Αρκετά είναι χιουμοριστικά και μερικά καυστικά αλλά προσεκτικά. Δεν έχουν ακραίες εκφράσεις, ποινικές αναφορές και αγοραία φρασεολογία. Το κοινό της Άνδρου αποδεικνύει μια ωριμότητα. Και αυτό κάνει ολοένα και περισσότερους να συμμετέχουν σε έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο για τοπικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Πολλοί μάλιστα ξεχωρίζουν και καθιερώνονται πια ως "σχολιογράφοι" με τα έγκυρα και αξιοπρόσεκτα σχόλια τους.

Όμως ορισμένοι, λίγοι ευτυχώς, σχολιαστές επιμένουν να γράφουν λέξεις ή φράσεις που συμβάλουν στην ποινικοποίηση ενός διαλόγου. Αν και ως site δεν έχουμε καμία ευθύνη, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αναφορές που εμπεριέχουν αναφορές ποινικού περιεχομένου κατά ορισμένων ή προσβολές με εκφράσεις αγοραίες της προσωπικότητας άλλων. Τέτοιες κακές παρεμβάσεις απλώς αποτρέπουν όσους συμμετέχουν επώνυμα στον δημόσιο διάλογο. 

Αναγκαζόμαστε μερικές φορές να κόψουμε ολόκληρα σχόλια ή να περικόψουμε  επίμαχες λέξεις ή αναφορές πράγμα που δεν θέλουμε. Και αυτό είναι άχαρο και μας λυπεί. Βάζουμε σε ορισμένες περιπτώσεις μισά σχόλια με βαριά καρδιά. Αλλού το υπονοούμε βάζοντας τελείες και αλλού γράφουμε σε παρένθεση τη διαγραφή. Δυστυχώς μερικοί μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ασκούμε λογοκρισία περικόπτοντας ή απαγορεύοντας κάποια σχόλια. Αλλά έχουμε κι εμείς το δικαίωμα υπεράσπισης της δικής μας έγκυρης δουλειάς (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ)!! Μιας δουλειάς συνεπούς και συνεχούς την οποία κάνουμε επί δύο ολόκληρα χρόνια έχοντας καταφέρει να ανοίξουμε μόνοι μας τον δημόσιοα διάλογο στην Άνδρο. Το site μας σήμερα έχει μια έγκυρη και σοβαρή παρουσία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να φτάσει ο σχολιασμός σε κακό επίπεδο. Μπορείτε να πείτε τα ίδια πράγματα με πολιτικό τρόπο.

Τέλος μια ιδιαίτερη μνεία σε ανώνυμο που έστειλε εκτενέστατο σχόλιο εντελώς αγενές και με αγοραίες εκφράσεις του είδους: «Ρε … τι μας λες» κλπ. Τον παρακαλέσαμε ΔΗΜΟΣΙΩΣ να ξαναγράψει τα ίδια πράγματα με ευγενικό τρόπο. Δεν το έκανε. Αντιθέτως μας κατηγόρησε με θρασύτητα στο facebook (με ψευδώνυμο κι εκεί) πως του ασκήσαμε λογοκρισία!!! Και αγενέστατος και ψεύτης ο «γενναίος του Μπρακαλεόνε»!!!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet