Η γιορτή των ναυτικών στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου

 

Κόσμος πολύς για να τιμήσει τον προστάτη Άγιο των ναυτικών σε ένα ναυτικό νησί. Άγιος Νικόλαος Νειμποριό Άνδρου.

Η μέρα ηλιόλουστή. Λες κι ο Άγιος Νικόλαος θέλησε να δώσει λαμπρότητα στη γιορτή του. Δεκέμβρης και λες και ξαναγύρισε το φθινόπωρο. Κόσμος πολύς χθες στο Κόρθι και στο Γαύριο. Κόσμος και στον Άγιο Νικόλαο στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Η εποχή δύσκολη, αλλά με τέτοια λαμπερή μέρα πως να μην βγεις έξω; Πως να μην πας μέχρι τον Νειμποριό;

 

Η λιτάνευση της εικόνας πλάι στην θάλασσα μέχρι το λιμάνι σε μια δοξαστική μέρα.

Γεμάτη η εκκλησία και το μικρό προαύλιο. Κόσμος πολύς και στην λειτανία μέχρι το λιμάνι.Εκεί ο δήμαρχος έριξε ένα στεφάνι στη θάλασσα για τους χαμένους ναυτικούς της Άνδρου.

Μια στιγμή μνήμης για τους χαμένους ναυτικούς της Άνδρου

Και μετά πομπή πίσω στην εκκλησία και στη συνέχεια στον Όμιλο. Για ένα ποτό, έναν καφέ. Μια μικρή γιορτή. Και δύο αναμνηστικές πλακέτες τον ΝΟΑ για να τιμήσει τους δύο μικρούς πρωταθλητές του στην ιστιοσανίδα: τον Λεωνίδα και τον Πέτρο Τσορτανίδη, που ξεχώρισαν στην Ευρώπη. Ο Λεωνιδας πρώτος και ο μικρός Πέτρος όγδοος. Και η σεμνή τελετή έκλεισε με δύο λόγια από τον δήμαρχο Άνδρου αφιερωμένα στους δύο μικρούς αθλητές του Ομίλου και για το καλό της μερας.

 

Πάνω: Ο Λεωνίδας Πολέμης πρόεδρος του ΝΟΑ βραβεύει τον αθλητή του ΝΟΑ Λεώνιδα Τσορτανίδη για την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό στην ιστιοσανίδα παίδων. Κάτω: Ο έφορος Στέλιος Μαρκουϊζος βραβεύει τον Πέτρο Τσορτανίδη για την όγδοη θέση. Διακρίνονται επισης από την διοίκηση του ΝΟΑ η Ιωάννα Χαλά και η Μαριάνα Φωτοπούλου.

Μετά όλοι ξεχύθηκαν στα καφέ της παραλίας που γνώρισαν πιένες. Ηλιόλουστο απομεσήμερο Δεκέμβρη. Άντε να το βρεις σε άλλη χώρα τέτοια εποχή. Και η θερμοκρατία γύρω στους 18 βαθμούς. Παρέες-παρέες να τα λένε: για τα καλά και τα κακά. Άλλά τι τα θες τα στραβά της ζωής και της κοινωνίας μια τέτοια μερα; Άστα γι' αύριο. Κάπως έτσι βρεθήκαμε παρέα με τον Αντώνη, την Άννα, τον Δημητρη και την Νίκη σε ένα καφέ.

 

Η λιτανεία επιστρέφει μς φόντο δύο όμορφα ξύλινα σκαριά που επισκευάζονται στο λιμάνι της Χώρας...

 Χαλαρή συζήτση, χαλαρή διάθεση, τόσο χαλαρή που ξεχάσαμε πως ακόμα πως γιόρταζε η Νίκη νεαρή ανερχόμενη δικηγόρος. Μέχρι που το πήραμε είδηση όταν μας είπε πως είχε πληρώσει το λογαριασμό "γιατί γιόρταζε"... και σπεύσαμε για τα χρόνια πολλά!!! Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές παραείμαστε χαλαροί σε αυτόν τον τόπο!... 

 

Χαλαρή η μέρα, χαλαροί εμείς, πιο χαλαροί οι κύκνοι...

"Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη" έγραψε ο Σολωμός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Τι άλλο να προσθέσει κανείς σε μια τόσο λαμπερή μέρα...

Αληθεια πως να μην ευλογείς τον εαυτό σου αυτές τις στιγμές. Ένα μικρό όνειρο η σημερινή μέρα. Ένα όνειρο που ο φίλος Γκέστα Χέλνερ, από το Βερολίνο και τον Πιτροφό (!), απολάμβανε σε μια ταβέρνα μη αποδεχόμενος να πει ή να κάνει τίποτα: για να μην ταράξει κάτι στον άερα και χαλάσει η στιγμή. 

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Εν Άνδρω, να με συγχωρέσετε για το testing σε ότι αφορά στο ανέβασμα φωτογραφίας.
Δεν επιτρέπει το site σας σε χρήστες να ανεβάσουν εικόνες από υπολογιστή. Επιτρέπει μόνο το ανέβασμα φωτογραφιών από sites (URLS). Κρίμα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα στους αναγνώστες σας. Μπορεί να υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που βρίσκονται σε μορφή εικόνας και όχι απαραίτητα κειμένου. Σας ευχαριστώ!

This comment was minimized by the moderator on the site

[img]Desktop\Saint_Nicolas.jpg[/img]
Χρόνια Πολλά!