Ένα Σαββατοκύριακο από τα παλιά & ο γιορτασμός στο Γαύριο

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο από τα παλιά. Από εκείνες… τις μακρινές μέρες πριν την κρίση! Ή, ακόμα και του πρώτου χρόνου της κρίσης. Τότε που τα καράβια γέμιζαν επιβάτες/επισκέπτες και άδειαζαν αυτή την μέρα στην Άνδρο. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο με κόσμο και αυτοκίνητα. Ο Άγιος Νικόλας κυριακάτικος και ηλιόλουστος υποσχόταν ένα Σαββατοκύριακο.

 

Την Παρασκευή το βράδυ το "Andros" κατέβασε πολύ κόσμο και πολλά αυτοκίνητα στο Γαύριο

Όλα ξεκίνησαν από την Παρασκευή. Την Παρασκευή το βράδυ το “Andros” σχεδόν άδειασε στο Γαύριο. Τα αυτοκίνητα έβγαιναν επί αρκετή ώρα. Και όλα κατέληξαν την Κυριακή το απόγευμα όταν το SuperFerryII φόρτωνε επί ώρα αυτοκίνητα. Η αναμονή στην ουρά των αυτοκινήτων είναι το κρίσιμο μέγεθος: ήρθαν αρκετά, έφυγαν άλλα τόσα. Ο Άγιος Νικόλας είχε κάνει στις αρχές του Δεκέμβρη το μικρό «θαύμα» του!

Το Γαύριο από την Παρασκευή στολισμένο για την γιορτή του.

Ενδιάμεσα ο κόσμος άπλωσε σε όλη την Άνδρο. Στη Χώρα, στο Κόρθι, στη Μεσαριά, στο Γαύριο. Παντού κι ένας Άγιος Νικόλας. Παντού ναυτικοί. Γιόρταζε ο Άγιος των ναυτικών. Γιόρτασε, λοιπόν, το Κόρθι, γιόρτασε η Χώρα, γιόρτασε και το Γαύριο. Κόρθι και Γαύριο με λαμπαδηδρομίες και με επίσημο χαρακτήρα.

Κόσμος πολύς στην λαμπαδηδρομία στην παραλία.

Το Γαύριο οικισμός-λιμάνι, πύλη εισόδου-εξόδου στο νησί, πρώτο συναπάντημα και τελευταίος χαιρετισμός είχε βάλει τα καλά του από την Παρασκευή. Και περίμενε την μεγάλη μέρα του. Και την γιόρτασε με χορούς και με τραγούδια.

Και χοροί και τραγούδια

Και ο κόσμος της Υδρούσας ανταποκρίθηκε. Όπως ανταποκρίθηκαν και τα μικρά χωριά της βόρειας Άνδρου εξηγούσε η Κατερίνα, μια νέα από τον Φελλό και ο νεαρός παπάς της βόρειας Άνδρου στο πλοίο της επιστροφής.

  

Κόσμος και ουρές τα αυτοκίνητα στην τελευταία αναχώρηση της Κυριακής με το SuperFerry II

Την Κυριακή στην επιστροφή στο καράβι το πλήρωμα κέρναγε: «γιορτάζει ο Άγιος ο δικός μας έλεγε ο Θανάσης, ο νεαρός ανθυποπλοίαρχος»! Γιορτάζει ο Άγιος της θάλασσας. Γιορτάζει ο Ποσειδών της αρχαίας Ελλάδας. Πάντα οι Έλληνες είχαν έναν Άγιο για την θάλασσα.

 

Ένα καράβι η Άνδρος που πάει κι έρχεται και όπου στριμώχνονται άνθρωποι και αυτοκίνητα...

Όπως έγραψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Ελύτης: ««Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». 

(Σημ.: από μια ιδέα του Δ. Σταυρόπουλου)

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω, ποιό antivirus?? αφού παίρνεις αυτά τα μηνύματά μου γιατί αποκλείονται apriori κάποια συγκεκριμμένα σταλμένα με το ίδιο όνομα από τον ίδιο υπολογιστή?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕν υπάρχει φίλτρο στα σχόλια. Μόνο έλεγχος καταλληλότητας από τον διαχειριστή. Απλώς δεν έχει ενημερώθεί η λίστα του antivirus που έχετε από την προηγούμενη κατάσταση. Για ξαναδοκιμάστε. και στείλτε μας μήνυμα στο enandro.gr@gmail.com

This comment was minimized by the moderator on the site

καποιος σου εχει βαλει φιλτρο με ελεγχο συγκεκριμμενων λεξεων και πεταει εξω τα μηνυματα

This comment was minimized by the moderator on the site

τα ιδια παντελάκη μου. απορρίπτονται τα σχόλια πριν αναρτηθούν

This comment was minimized by the moderator on the site

Εν ΆΝΔΡΩ
Αγαπητοί φίλοι το site μας δέχθηκε εδώ και 8-10 μέρες μια πολλαπλή επίθεση από χάκερς που αντιμετωπίστηκε από τους τεχνικούς που έχουν την ευθύνη. Αρκετές φορές ορισμένοι από εσάς δεν μπορούσατε να μπείτε μεσα ή δεν μπορούσατε να αναρτήσετε τα σχόλια σας όπως μας γράφετε γιατί το antibiotic που έχετε σταμάταγε την είσοδο σας. Αλλά και να μπαίνατε δεν διατρέχατε κανέναν κίνδυνο σύμφωνα με τους τεχνικούς. Απλώς σας εμπόδιζαν την πρόσβαση. Το θέμα λύθηκε τελικά και όπως όλα δείχνουν ξεπεράσαμε και αυτή την μικρή δυσκολία που εμπόδισε πολλούς να μπουν για κάποιες ώρες και μερικούς άλλους να γράψουν σχόλια. Ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον σας...
Ο διαχειριστής του site Εν Άνδρω...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σχολια μας δεν γινονται δεκτα με την ενδειξη: It has been detected a sequence that could mean a hacker attack. Your request can not be processed.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η επιστήμη της Ψυχολογίας λέει ότι: καθρεφτίζουμε στο πρόσωπο του άλλου την γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας.
Αν λοιπόν μας βλέπουν σκουπίδια, αυτό σημαίνει ότι σκουπίδια είναι οι ίδιοι. Ας το κοιτάξουν λίγο το πρόβλημά τους ......

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Υδρουσαίο: Επίσης να έχουμε και ένα Ταμία στη Σταυροπέδα που θα μαζεύει διόδια για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις παραλίες μας και την Υδρούσα. Λιμάνι είπαμε θα κάνουν και επομένος δεν θα έχουν ανάγκη το δικό μας. Εντάξι ίσως το χειμόνα να ζοριστούν λιγάκι με το δικό τους Λιμάνι και άντε να μαζέψουμε και τον χειμόνα μερικά διόδια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε χαζοί Γαυριώτες ο Δήμαρχος έχει το Κόρθι και τον Βουραζέρη δεν τον νοιάζει για το Γαύριο αυτό κάθεται και λέει στον κόσμο το έχω ακούσει από το στόμα του πάρτε τα σκουπίδια άλλωστε έτσι σας βλέπει ως σκουπίδια ο κόσμος έχει ξυπνήσει εκτός κανά δυό που του κάνουν τηλέφωνο συμπαράστασης αλλά αυτοί έχουν ενοικιάσει τις παραλίες όταν κλείσουν το τηλέφωνο γελάνε μαζί του

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα πος θα έρχονταν στο Γαουριο για τη θα τον ρωτούσαν για τα σκουπίδια που δεν μαζεύτηκαν και θα άρχιζε να βρίζει και θα του χαλούσε τη βραδιά

Περισσότερα