"Φταίει η βροχή"!!!

Ένα έργο σε πολλές πράξεις, πολλά λόγια και πολύ απραξία

Πράξη πρώτη: Η πλημμύρα…

Το σύννεφο έφερε βροχή… Και η βροχή κατέβασε ποτάμια από το βουνό που κάηκε εφέτος το καλοκαίρι. Και ο Πιτροφός ένα χωριό 400-500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα έγινε ποτάμι και κόντεψε να πνιγεί! Κι αυτό γιατί κανένα αντιπλημμυρικό έργο, όπως έπρεπε, δεν έγινε μετά την πυρκαγιά. Οι διοικούντες την Άνδρο κάθε χρόνο απλώς βλέπουν την βροχή να πέφτει..

Όπως την έβλεπαν και πέρσι όταν πάλι πλημμύριζε η Άνδρος μετά από βροχή. Και για του λόγου το αληθές δύο περσινές φωτογραφίες όταν λόγω αμέλειας πλημμύρισε «Ποταμός» στα Λειβάδια και το Ατένι…

Λειβάδια, Πρωτοχρονιά 2013

Ατένι, Πρωτοχρονιά 2013

Δεν μας έφταναν τα περσινά ήρθε, λοιπόν, και η πλημύρα του Πιτροφού εφέτος. Αναδημοσιεύουμε πάλι δύο από τις φετινές φωτογραφίες για όσους συνήθισαν χρόνια τώρα στα ψέματα τους…

 



Πιτροφός, Δεκέμβριος 2013

Αλλά έχουμε και το Υψηλού, που πλημμυρίζει! Και τρέχει ο Γ. Μποζάκης να σώσει το μαγαζί του και την περιουσία του. Ιδού και μια φωτογραφία από τις «κατεβασιές» στο Υψηλού. Μπορεί να μας πει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τι αντιπλημμυρικά έργα έκαναν εκεί μετά τις φετινές πυρκαγιές και δεν το ξέρει κανείς. Προς ενημέρωση του, οι κάτοικοι δύο χρόνια τώρα καθαρίζουν μόνοι τους το ρέμα και τα φρεάτια…



Υψηλού 2013

Πράξη δεύτερη: Οι ευθύνες…

Οι παραπάνω εικόνες μιλούν μόνες τους τόσο για πέρσι όσο και για εφέτος. Έρχεται, λοιπόν, η αντιπολίτευση και με ανακοίνωση της μιλά για ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στον Πιτροφό. Μια ανυπαρξία που η αντιπολίτευση σημείωσε με δημοσίευμα της στην εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Σύρου τονίζοντας:

«Τραγικές συνέπειες είχε η ανυπαρξία του Δήμου στην κατασκευή  των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων μετά τις φωτιές του φετινού καλοκαιριού.

Μισή ώρας βροχή ήταν αρκετή για να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πιτροφού και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αιτία; Μετά την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού έπρεπε ο Δήμος να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα για να προστατεύσει το χωριό. Το τονίσαμε κατ’ επανάληψη…

  … Ο Δήμος ήταν ανύπαρκτος κατά την διάρκεια των πυρκαγιών. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεδρίασε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Το ίδιο όργανο ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεδρίασε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα που ήταν βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν μετά τις φωτιές».

 

Πράξη τρίτη: Το ψεύδος…

Την ανωτέρω πραγματικότητα ανέλαβε να «ανακατασκευάσει» «ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών» κ. Θεολόγου ο οποίος πήρε «φόρα κατηφόρα» καταγγέλλοντας …την αντιπολίτευση (!) πως «λέει ψέματα»! Δεν τον πτόησαν οι φωτογραφίες ούτε το τι γράφεται σήμερα στα blog της Άνδρου. Και βεβαίως κατέληξε στο καταπληκτικό συμπέρασμα πως …φταίει η βροχή!!!


Πράξη τέταρτη: Τα ψέματα δεν έχουν τέλος, έχει όμως η θητεία της δημοτικής αρχής…

Από την ανταπάντηση της αντιπολίτευσης που δημοσιεύθηκε κι αυτή στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ κρατάμε μόνο δύο ερωτήματα προς την απερχόμενη δημοτική αρχή της Άνδρου.

Ποιος καθόρισε τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για το χωριό του Πιτροφού;

Που είναι οι απαραίτητες μελέτες, αναθέσεις, τεχνικές εκθέσεις και παραλαβές από τις αρμόδιες επιτροπές των αντιπλημμυρικών έργων που υποτίθεται ότι εκτέλεσε ο Δήμος στην περιοχή, πέρα από αυτοσχέδιες αναθέσεις σε χωματουργικά μηχανήματα που απλά έκαναν έναν τυπικό καθαρισμό;»



Ότι απέμεινε από τους δρόμους μετά τις πλημμύρες


ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ;
ΔΕΙΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet