Αυξάνει η εγκληματικότητα στη Β. Άνδρο: διαρρήξεις σε 4 εκκλησίες και σε αρκετά σπίτια.

 

Χιλιόμετρα χωρίς να συναντάς άνθρωπο πάρα λίγα σπίτια πέρα από τον δρόμο τον χειμώνα η Βόρεια Άνδρος...

Το πρόσφατο στυγερό έγκλημα στο Γαύριο έστρεψε την προσοχή στην περιοχή της Βόρειας Άνδρου. Το παράδοξο είναι πως το έγκλημα ήταν και το σημείο όπου ξαφνικά ένας κόσμος σιωπηλός άρχισε αναστατωμένος να λέει αυτά που δεν έλεγε μέχρι σήμερα. Τρία συνεχόμενα τηλεφωνήματα σήμερα μας επισήμαναν μια υψηλή παραβατικότητα που φτάνει στα όρια της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μετράμε ήδη τέσσερις διάρρηξεις εκκλησίων, αλλά και αρκετές σε σπίτια της περιοχής.

Αναλυτικά ιερόσυλοι διέρρηξαν κατά τον μήνα Δεκέμβριο τέσσερις εκκλησίες: στον Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Φελλό, στον Άγιο Γεώργιο στο Φελλό, στην Αγία Μαρίνα στις Μυρμηγκιές και στην Αγία Σοφία στο Άνω Γαύριο. Ο τρόπος διάρρηξης και για τις τέσσερις ήταν ίδιος. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν ίδιοι σε όλες τις περιπτώσεις: σπάσιμο του παραθύρου και άνοιγμα στο παγκάρι. Χρήματα δεν βρέθηκαν. Κλάπηκε από την Αγία Μαρίνα μια ασημένια λόγχη. Η αστυνομία ενημερώθηκε για τις αστυνομίες και έκανε τα σχετικά με την περίπτωση.

 

Και το Γαύριο χωρίς πολλές δυνατότητες φύλαξης... 

Τώρα στην περίπτωση των σπιτιών που έχουν γίνει διαρρήξεις όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής η τελευταία έγινε προχτές στο Ατένι. Είχε προηγηθεί διάρρηξη στο Γαύριο όπου άγνωστοι έκλεψαν ποσότητα πετρελαίου από σπίτι μόνιμου κατοίκου. Ακόμα έχουν κλαπεί πετρέλαιο και ξύλα από αρκετά σπίτια τηε ευρύτερης περιοχής.

Είναι πλέον προφανές πως υπάρχει πρόβλημα αστυνόμευσης στην περιοχή της Υδρούσας. Ο αστυνομικός σταθμός του Γαυρίου ίσα που βγάζει τις υπηρεσίες. Μετά το μεσημέρι κλείνει και οι κάτοικοι είτε επικοινωνούν με το αστυνομικό τμήμα της Χώρας είτε με τα κινητά των αστυφυλάκων της περιοχής. Το περιπολικό δεν βγαίνει για περιπολία στον βορρά. Σε αυτά να προσθέσουμε και τα παράπονα αρκετών κατοίκων που ζητούν ο Δήμος να ενδιαφερθεί και να κάνει κάτι ώστε να αφυπνίσει τους αρμόδιους στο νησί ή στις κεντρικές υπηρεσίες για την φύλαξη της περιοχής.

Θυμίζουμε πως ήδη μέχρι στιγμής στην περιοχής της Βόρειας Άνδρου υπάρχουν δύο μεγάλα και ανεξιχνίαστα μέχρι σήμερα εγκλήματα: ένα το 2008 στο Φελλό και ένα τον περασμένο μήνα στο Γαύριο. Αυτά σε συνδυασμό με την αυξημένη παραβατικότητα ή και εγκληματικότητα σε ορισμένες περιπτωσεις που ήδη περιγράψαμε παραπάνω έχουν κάνει την τοπική κοινωνία πάρα πολύ ανήσυχη. Κάτι που θα πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet