Εγκληματικότητα: προβλήματα εκτός από την αστυνομία έχει και η κοινωνία…

 

Ανδρος: ανάμεσα στην ομορφιά της φύσης και στην κρίση της κοινωνίας

Το ότι υπάρχει πρόβλημα φύλαξης και αστυνόμευσης στην Άνδρο εδώ και καιρό είναι εμφανές. H κρίση έχει αυξήσει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Έχει αυξήσει την επιθετικότητα. Και ενώ αυξάνουν συνεχώς οι παράνομες συμπεριφορές και η αστυνομία προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο σχέδιο δράσης η κοινωνία δεν μοιάζει να συνεργάζεται. Και συνεχίζει να σιωπά ακόμα και στα σοβαρά όπως το θέμα των ναρκωτικών...

Έχουμε ήδη γράψει για την εγκληματικότητα αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα (χασισοφυτεία στις Εβρουσιές, στυγερό έγκλημα στο Γαύριο, διαρρήξεις 4 εκκλησιών, απίστευτη διάρρηξη στο Ατένι, κλοπή ξύλων και πετρελαίου). Μια εγκληματικότητα που ξεκινά από την προηγούμενη περίοδο της κρίσης (διάρρηξη και βανδαλισμός σπιτιού στην Μεσαριά, διάρρηξη στην ταβέρνα του Μποζάκη, διαρρήξη στα Λειβάδια κλπ).

Δεν έχουμε γράψει και το γράφουμε σήμερα για πρώτη φορά για το πρόβλημα της διάδοσης των ναρκωτικών στους νέους. Μας είπαν πως κάποιοι είναι ήδη σε πρόγραμμα απεξάρτησης! Σε ορισμένα σχολεία η «μπάφα» λένε πως έχει εξαπλωθεί και αυτό είναι κοινό μυστικό. Οι καταγγελίες έχουν φτάσει εδώ και καιρό στην ιστοσελίδα μας. Όμως η κοινωνία ακόμα σιωπά απέναντι στην αστυνομία!!!

Ρωτήσαμε την αστυνομία για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα έρευνες της για την χασισοφυτεία. Η απάντηση: συνεχίζονται! Εκκρεμούν οι απαντήσεις στις εργαστηριακές εξετάσεις. Όμως μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί συνάντησαν πολλές φορές στις ερωτήσεις τους ένα κοινωνικό τείχος. Πολλά τα «δεν ξέρω»! Και τα «μην με μπλέκεται»! Μπορεί χωρίς την συνεργασία της κοινωνίας να προχωρήσει μια έρευνα; Πολλές φορές ακόμα και στις έρευνες για την διάδοση των ναρκωτικών στους νέους συνάντησαν σιωπές. Επισήμαναν σε αρκετούς ενήλικες πως το θέμα μιας τέτοιας σιωπής αφορά τα παιδιά τους. Όμως και πάλι σιωπή!

Από την μεριά της η αστυνομία κάνει μια προσπάθεια ενός νέου σχεδιασμού. Βάσει αυτού διασφαλίστηκε πια πως δεν θα κλείσει ο αστυνομικός σταθμός στο Γαύριο και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες σε όσο περισσότερα σημεία του νησιού με τα δύο περιπολικά. Εκκρεμούν να γίνουν και άλλα...

Συμπέρασμα: Η αστυνομία βρέθηκε ορισμένες φορές πίσω από τα γεγονότα μιας και ο σχεδιασμός παλιός και τα εγκληματολογικά εργαστήρια λόγω φόρτου αργούν. Υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο για όλη την Ελλάδα. Όμως υπάρχει πρόβλημα και με την κοινωνία. Αν κανείς δεν μιλά πως θα βγει άκρη; Είναι ανάγκη η συνεργασία αστυνομίας και κοινωνίας. Ιδίως στο θέμα της συνεργασίας των ναρκωτικών όπου πολύ λίγα μπορούν να γίνουν χωρίς πληροφορίες.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχουν ώτα ευήκοα;