Μια άλλη Άνδρος...

 

Η βράβευση του Λεωνίδα Τσορτανίδη από την Ένωση Ανδρίων

Η πίτα της Ένωσης Ανδρίων αυτή τη χρονιά ήταν διαφορετική. Είχε συμβολισμούς. Είχε αποτίμηση έργων. Είχε κάτι από μια άλλη Άνδρο που αναδύεται πέρα από τα τετριμένα, τα στενάχωρα και τις συμβάσεις. Ας κρατήσουμε μερικές στιγμές μιας βραδιάς που επιμελήθηκε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ανδρίων Μιχάλης Καψαμπέλης και ας δούμε από κοντά τους τρεις θετικούς συντελεστές που ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά στην Άνδρο. Και οι τρεις έκαναν ότι έκαναν με δική τους πρωτοβουλία. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ανδριών το Σάββατο βράδυ 16/1 βραβεύτηκε ο μικρός Λεωνίδας Τσορτανίδης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ιστοσανίδα. Επίσης βραβεύτηκε η Όλγα Καραγιάννη που με την επιμονή και το μεράκι της κατάφερε να συντηρήσει και να αναδείξει τα παλιά μονοπάτια της Άνδρου και να τα εισάγει και στον διεθνή χάρτη με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Και τέλος βραβεύτηκε ο Αλκιβιάδης Τάτος που ξεπέρασε όλους τους σκόπελους της ελληνικής γραφειοκρατίας και στη συνέχεια χρηματοδότησε και κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ το ανοιχτό πέτρινο θέατρο της Άνδρου. Και δεν έμεινε εκεί αλλά διοργάνωσε< με την συμβολή του Παντελή Βούλγαρη, με επιτυχία και το πρώτο φεστιβάλ Άνδρου. Με τον τρόπο αυτό άνοιξε νέους δρόμους στα πολιτιστικά καλοκαιρινά δρώμενα και στην τουριστική εξέλιξη της Άνδρου.

Τα τρία βραβεία έχουν μεγάλη σημασία σε ένα νησί που πολλές φορές βρέθηκε εφέτος διχασμένο από την οξύτητα των εσωτερικών πολιτικών αντιθέσεων του που έφτασαν μέχρι και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σε απάντηση σε όλα αυτά τα μίζερα και στενόθωρα οι τρεις βραβευθέντες έδειξαν τι μπορούμε να κάνουμε όταν αξιοποιούμε θετικά τις δυνάμεις μας και ότι κάνουμε εμπεριέχει μεράκι και πάθος για την ζωή.

Ο μικρός Λεωνίδας έδειξε έναν άλλο δρόμο για τους νέους του νησιού. Η Όλγα Καραγιάννη με έμπνευση συμπαρασύρε κι άλλους σε ένα κίνημα εθελοντών που αξιοποίησε την κληρονομιά του τόπου και αναβάθμισε το νησί. Και ο Αλκιβιάδης Τάτος υλοποίησε έναν μεγάλο στόχο αλλάζοντας την Άνδρο.

Να προσθέσουμε στα παραπάνω και την σωστή επισήμανση του επάρχου Άνδρου. Όπως είπε ο Δ. Λοτσάρης: σε μια χρονιά που η Άνδρος δοκιμάστηκε και η Ελλάδα κλυδωνίστηκε οι αδελφοί Στεφάνου, όχι μόνο αγόρασαν ένα ακόμα καράβι για την γραμμή μας, αλλά το μετασκεύασαν και στην Ελλάδα, βοηθώντας  με εκατομμύρια ευρώ την εθνική οικονομία και την Άνδρο με ένα ακόμα πλοίο που θα την συνδέει με την Αττική.

Κατά τα άλλα ήταν μια ζεστή εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες πλήθος ανδριωτών από την Αθήνα και την Άνδρο και όπου κόπηκε η πατροπαράδοτη πίτα της Ένωσης Ανδρίων στην Μεγάλη Βρετάνια. Πολλοί αυτοί που παραβρέθηκαν. Ανάμεσα τους ο επιχειρηματίας Μιχάλης Κοκκίνης, ο Νίκος Σιγάλας, πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως, οι πλοιοκτήτες αδελφοί Στεφάνου, ο καπετάν Κώστας Τζώρτζης, ο Δημήτρης Λοτσάρης, έπαρχος Άνδρου, η Βασιλική Λινού, πρόεδρος Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς, η Φιλίτσα Στυλιανού, ο Λεωνίδας Πολέμης, πρόεδρος του ΝΟΑ, ο Γιώργος Φράγκος, μέντορας και προπονητής του Λεωνιδα Τσορτανίδη, η Μαριάνα Φωτοπούλου, εκδότρια της Ανδριακής, ο Νίκος Γουλιερμής, ο Γιάννης Μηνδρινός, εκπρόσωπος του δημάρχου, ο πατήρ Λεωνίδας κλπ.

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

1-Επισήμως είναι ο κ. Γιάννης Μηνδρινός υπεύθυνος Επικοινωνίας του Life θέση έμισθη. 2-Κρατά ο κ. Γιάννης Μηνδρινός το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου. 3-Επισήμως ο κ. Γιάννης Μηνδρινός, είναι ο αντ΄αυτού του Δημάρχου.
Το 3, δύσκολος ρόλος για τον κ. Γιάννη Μηνδρινό να κάνει τον Ονειροπαρμένο, ένα καλούπι έφτιαξε ο Θεός και μετά το έσπασε !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα δύο τελευταία σχόλια μάλλον αφορούν την Πλούσκα και μπήκαν προφανώς εκ λάθους των σχολιαστών στην παρούσα ανάρτηση. Θα μεταφερθούν λοιπόν στην σωστή ανάρτηση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την σοδα καραντανη απο ανδριοτης
Γνωρίζω πολλή καλα για την μαμάη και γνωρίζω πολυ καλα που ψηφίζω και τη μου γίνεται μάλλον είσαι εκτός τόπου χρόνου
Εγώ δεν αναφέρθηκα για την μαμάη για τον μηνδρινο ροτισα με να μάθουμε
εμείς πίνουμε νερό απο την πλούσκα εσείς που πίνετε σοδα σαριζα και δεν ξέρεις τη σου γίνεται

This comment was minimized by the moderator on the site

Παληκάρι μου ανώνυμο που πίνεις Σόδα Σάριζα και τρέχεις στο κατηφόρο σαν κάτι σακαράκες μήπως ξέρεις ποιος έτρεξε έναν χρόνο τώρα και η Άνδρος έχει σφαγεία; Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ!!!! Μήπως ξέρεις ποιος πήρε πιστοποίηση για τα σφαγεία (από τις λίγες στις Κυκλάδες; Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ!!! Ποιος βοήθά ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους της πειοχής σε ότι χρειαστούν; Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ!!! Ποιος τρέχει σε όλη την Υδρούσα στην οποία εσύ δεν ζεις; ΗΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ!!! Για πες μου τι έκανε ο Θωμάς που ψήφισε ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ: Τι; Ούτε αυτό δεν το ξέρεις; Μα που ζεις και βαρυστομαχιάζεις; Στο ίδιο όνειρο με τον αρχηγό σου; Κάνε κράτει λίγο παλακάρι μου. Η Πλούσκα θα γίνει γιατί την χωροθέτησε ο Γιάννης Γλυνός και την ψήφισε ο Νίκος Θεολόγου. Οι δίκοί σου ψήφισαν κάτι ΚΑΤΑ όσο το κεφέλι σου μεγάλα. Τα ξέχασες; Πιες τώρα λίγη σόδα Σάριζα να χωνέψεις τα έργα του Γιάννη Γλυνού και τις ψήφους του Νίκου Θεολόγου. Και πάτε και ένα τηλέφωνο να μάθεις ποιος ψήφισε τι στην Άνδρο. Εσύ πάντως ψήφισες στην Σαντορίνη. Το ξέρουμε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επισήμως είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας τιου Life (θέση έμισθη που προβλέπεται από το πρόγραμμα), αλλά έχει και την υποχρέωση να κρατά το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου. Αυτός μας στέλνει τα δελτία Τύπου. Για τον λόγο αυτόν ρωτήσαμε και μάθαμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Και εγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι ειναι υπαλληλος του life και πληρωνεται απο εκει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μηνδρινός είναι υπεύθυνος του γραφείου ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου εδώ και 10 μήνες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είναι ο μηνδρινος που είναι εκπρόσωπος του δημάρχου
Είναι κάποιος εκλεγμένος ηηηηηηηηη κάποιος εξωτερικός συνεργάτης