Χιόνια στην Άνδρο (πληροφορίες, ανακοινώσεις, φωτορεπορτάζ)

Ο δρόμος και η Βουρκωτή απέναντι μέσα στα χιόνια ώρα 9:30

TΡITH, 19/1/2016. ΩΡΑ 21:00 Νέα ανακοίνωση Πολιτικης Προστασιας Δήμου Άνδρου: Η κακοκαιρία είναι σε ύφεση από το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι καθαρό. Λόγω χαμηλής θερμοκρασίας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στα ορεινά χωριά να σημειωθεί παγετός. Εφιστούμε την προσοχή όλων των οδηγών.

ΤΡΙΤΗ, 19/1/2016, ΩΡΑ 14:00 Ανακοίνωση πολιτικής προστασίας Δήμου Άνδρου. Η κακοκαιρία συνεχίζεται με παροδικές χιονοπτώσεις. Αναμένεται από το απόγευμα ύφεση των φαινομένων. Αυτή τη στιγμή το Επαρχιακό οδικό δίκτυο Χώρας- Γαυρίου και Κορθίου είναι καθαρό. Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουρκωτής- Άρνης, στο οποίο και εντοπίζονται προβλήματα, εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας βρίσκεται ήδη επί τόπου και καθαρίζει το δρόμο ο οποίος είναι βατός μόνο με οχήματα τύπου JEEPκαι αντιολισθητικές αλυσίδες. Προβλήματα επίσης, μικρής έκτασης, εντοπίστηκαν και στην περιοχή των χωριών Βουνίου και Κοχύλου τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από μηχανήματα του Δήμου Άνδρου.

19/1 ΩΡΑ 14:00 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Μήνυμα του αναγνώστη Andrew Kolatsas: Kε Μπασαντη θα μπορουσατε να μαθετε γιατι το Γυμνασιο Λυκειο Γαυριου δεν εχει πετρελαιο θερμανσης οπως θα επρεπε να ειχε φροντισει απο πριν ο δημος Ανδρου ; Που πανε τα δημοτικα τελη; Γιατι σημερα εμεινε κλειστο; Ευχαριστω.

Μήνυμα Εν Άνδρω: Παρακαλούνται οι αρμόδιοι ας μας στείλουν μήνυμα για να απαντήσουμε στις απορίες του αναγνώστη μας και να συμβάλουν στην πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής. Ευχαριστούμε. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, στο οποίο έχει ενταχθεί το Γυμνάσιο – ΤΛ Γαυρίου, συμπεριλαμβάνονται οι κάτωθι εργασίες: Αντικατάσταση κουφωμάτων, Μόνωση του κτιρίου, Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, Αντικατάσταση του αιθρίου, Βελτίωση των συστημάτων θέρμανσης. Κατόπιν τούτου, το καλοριφέρ δε λειτούργησε χθες Δευτέρα 18/01/2016 και σήμερα Τρίτη 19/01/2016. Αναφέρεται, ότι δεν τίθεται θέμα προμήθειας καυσίμων και αύριο το καλοριφέρ θα βρίσκεται σε λειτουργία έπειτα από τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο. Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κτιριακή αναβάθμιση του σχολείου.

ΤΡΙΤΗ, 19/1/2016, ΩΡΑ: 09:25 Χιόνισε τη νύχτα στα ορεινά της Άνδρου. Τα παιδιά από Βουρκωτή και Άρνη δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα σχολείο μιας και το χιόνι φτάνει μέχρι τ’ Απόικια. Έχει χιονίσει επίσης από Συνετί προς Βουνί, Μονή Παναχράντου και Φάλικα, καθώς και στι Στραπουργιές. Στον Πιτροφό το χιόνι είναι περιορισμένο στα υψηλά.

Οι γάτες της Μονής Παναχράντου προσπαθούν να καταλάβουν τι τρέχει...

Ο δρόμος προς το Βουνί από Πανάχραντο είναι κλειστός

Ο περίβολος της Μονής Παναχράντου

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου στέλνει μηχανήματα να ανοίξει τους επαρχιακούς δρόμους. Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Α. Λάβδας ανέβηκε στο Βουνί και ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Χ. Παπαϊωάννου διέσχισε όλη την διαδρομή πρωί-πρωί από Άρνη προς Βουρκωτή.

Πάνω από τα Αποίκια ξεκινούν τα χιόνια

Σύμφωνα με τους αρμόδιους που είναι επί τόπου στην Βουρκωτή συνεχίζει μια ελαφρά χιονόπτωση. Όμως όλο το κεντρικό δίκτυο του νησιού είναι ανοικτό και μόνο το επαρχιακό έχει κάποια προβλήματα στα σημεία που γράψαμε παραπάνω. Στα σημεία αυτά το ύψος του χιονιού φτάνει τους 20 πόντους.

Ο δρόμος προς Βουρκωτή από Άρνη

 Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά σύμφωνα με τα δελτία. Νεώτερα και σε λίγο…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα δημοτικά τέλη φίλε Andrew Kolatsas που πληρώνεις στο Μπατσι πάνε στην τσέπη ... (διαγράφεται μια φράση)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επί δεκαετία παρατηρούνται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα με την θέρμανση των Σχολείων. Η μόνιμη δικαιολογία σε Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια, είναι ότι ο καυστήρας έχει βλάβη, δεν έχουμε πετρέλαιο ή -το κορυφαίο-πρέπει να κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο! Ως δημότης δεν δέχομαι οποιαδήποτε από αυτές τις δικαιολογίες! Προβλέπεται και η επισκευή των καυστήρων και η προμήθεια πετρελαίου και γενικότερα οι επισκευες των σχολείων! Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνουν ένα ΝΤΟΥ οι Σύλλογοι Γονέων σε όλα τα σχολεία, να τσεκάρουν τι συμβαίνει σε κάθε σχολείο και να απαιτούν να είναι παρών εκπρόσωπός τους σε κάθε προμήθεια πετρελαίου. Επίσης ας μπαίνουν στον κόπο δάσκαλοι-καθηγητές να ανάβουν τα καλοριφέρ πριν από την έναρξη των μαθηματων και όχι ΟΠΟΤΕ θυμηθούν, αφού συνήθως στα γραφεία τους έχουν ηλεκτρικά αερόθερμα και θερμάστρες, οπότε οι ίδιοι δεν κρυώνουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βλαχοδήμαρχος πάει στα πανηγύρια και στην κοπή των πιτών σε συλλόγους γιατί έτσι νομίζει θα πάρει ψήφους το 2019 κούνια που τον κούναγε μας κοροίδεψε μια φορά τον μάθαμε όσο για τον Βόσσο όντως μας έχει φλομώσει στο ψέμα εμείς οι γονείς του σχολείου το γνωρίζουμε που έχουμε συνεργασία μαζί του χάλια μεγάλα άς καθήσει στο Ιατρείο του και να αφήσει κανέναν άλλον να αναλάβει η κοροιδία κούρασε αηδίασε έλεος πια !

This comment was minimized by the moderator on the site

Η απάντηση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ σε ότι αφορά τη λειτουργία του καλοριφέρ είναι κατάπτυστο ψεύδος.
Το καλοριφέρ δεν έχει λειτουργήσει τη χειμερινή περίοδο 2015-2016 γιατί ο καυστήρας του είναι χαλασμένος και δεν υπάρχει πετρέλαιο .
Με ηλεκτρικά καλοριφέρ ζεσταινόμαστε.
Βοηθήστε κ Μπασαντή να λάμψει η αλήθεια.
Ευχαριστούμε.
Ομάδα μαθητών του Γυμνάσιο – ΤΛ Γαυρίου Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βόσσος πότε περιμένει να βάλει πετρέλαιο;Χιόνισε και ακόμη.Έχει χάλια και αυτός,πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλον.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχετικά με την απάντηση του δήμου για τη θέρμανση του Γυμνασίου -Λυκείου Γαυρίου: μια λέξη αρμόζει σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι - ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Ντροπή στο δήμο, στη σχολική επιτροπή , ντροπή στον αρμόδιο για θέματα σχολικών κτιρίων δημοτικό σύμβουλο, ντροπή και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον ή άλλους υπεύθυνους . Από το Δήμο έχουν το θράσος να απαντούν περί ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις και όρους και να απαντούν ότι κατόπιν αυτών το καλοριφέρ δεν λειτούργησε χθες 18/1 και σήμερα 19/1, κάποιοι άλλοι να τους συγκαλύπτουν και να μην τους ξεμπροστιάζουν , να δέχονται τα παιδιά να κάνουν μάθημα κάτω από τέτοιες συνθήκες και να μην μιλούν. Το καλοριφέρ του σχολείου δεν έχει λειτουργήσει καθόλου φέτος (δεν εννοώ το 2016 αλλά τη χειμερινή περίοδο) διότι α) ο καυστήρας του είναι χαλασμένος και β) δεν υπάρχει πετρέλαιο . Για τους παραπάνω λόγους την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν κάποιοι να δίνουν ηλεκτρικά καλοριφέρ για να τοποθετηθούν σε κάποιες αίθουσες. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ . ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.
Σας παρακαλώ κ. Μπασαντή να αναρτήσετε το έγγραφο με την απάντηση του δήμου, για να διευκρινιστεί από ποιον υπογράφεται και να πάμε να τον στεφανώσουμε .... Νομίζω ότι αν στην Ελλάδα αρχίσουμε κάποια στιγμή να στέλνουμε και κάποιους στον Εισαγγελέα για τις πράξεις και τα λόγια τους πιθανόν να πάμε καλύτερα ως χώρα.
Παραδέχομαι ότι η δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, μας έχει αναγκάσει να ξεχάσουμε κάποιες από τις συνήθειες μας, μας έχει κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και πιθανόν κάποιες από αυτές να τις περιορίσουμε ή και να μην τις ικανοποιούμε. Αν δεν υπάρχουν χρήματα και αργήσει η επισκευή του καλοριφέρ ή λόγω έλλειψης πετρελαίου περιοριστεί η λειτουργία του ή δεν δουλέψει και καθόλου, θα εξηγήσω στο παιδί μου την αλήθεια και θα ψάξω άλλες λύσεις. Δεν μπορώ όμως να παραδεχτώ ότι κάποιοι σήμερα ακόμη και με τέτοιες καταστάσεις εξακολουθούν να κάνουν πολιτική και να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.
Για το σύλλογο γονέων που αποδέχεται αυτή την κοροϊδία τι να πω. Αν το σχολείο έχει θέρμανση ή όχι και γιατί, είναι μια λεπτομέρεια που δεν τους πολυενδιαφέρει. Καλά κάνει λοιπόν ο δήμος και τους ξεφουρνίζει ότι δικαιολογία θέλει......Τα παιδιά τους καθημερινά ζουν στο περιβάλλον και τις καταστάσεις που αυτοί έχουν φτιάξει και συντηρούν. Διαβιώνουν σε ένα σχολικό περιβάλλον που οι γονείς τους έχουν αποδεχτεί και το θεωρούν φυσιολογικό και ταιριαστό για σχολικό προαύλιο.. ...Δίπλα στα σκουπίδια, σε σωρούς από παλιούς κάδους απορριμμάτων, σε ένα ξέφραγο σχολικό χώρο στον οποίο κόβουν βόλτες αυτοκίνητα, πρεζάκια, γύφτοι , ενίοτε αγελάδες (αν και είναι οι λιγότερο επικίνδυνες), σε ένα χώρο που κατά την άφιξη και την αναχώρηση των μαθητών τα λεωφορεία και οι οδηγοί του Μανούσου κάνουν ότι ελιγμούς τους βολεύει χωρίς καμιά επιτήρηση και πολλά άλλα στραβά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδεξίους κ_____ς!!
Κουνάτε ωραία τους Κ_____ς σας , στους χωρούς και τα πανηγύρια αλλά κάντε και καμία δουλεία γιατί όπως πανε τα πράγματα στο τέλος δεν θα έχετε μούτρα να κυκλοφορείστε!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΠΩς ΛΕΓΑΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Αρνιώτης.
Αν δεν ακούσε και τις τυμπανοκρουσίες του Σουσούδη μία χαρά θα ήταν....
Αλλά είναι και αυτός του Παλατιού....!!

Περισσότερα