Μπουκαδόροι και ντουφεκιές στο Ατένι

 

Τελικά το Ατένι τείνει να αποκτήσει κάτι από... «φαρ ουέστ»! Πριν δύο μέρες πυροβολισμός μέσα στη νύχτα ξεσήκωσε τους κατοίκους που βγήκαν κι έψαχναν αγνώστους! Πριν τρεις μέρες αποκαλύφθηκε από ιδιοκτήτη που επέστρεψε κι άλλη διάρρηξη σπιτιού που είχε σχέση με την προηγούμενη αποκάλυψη των "ευγενικών μπουκαδόρων" που άφησαν και σημείωμα συγνώμης! Οι κάτοικοι του οικισμού φοβούνται και ανησυχούν με την όλη κατάσταση στην περιοχή τους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η ιστορία της διάρρηξης στο Ατένι όπου κάποιοι έμειναν σ’ ένα σπίτι μαγείρευαν και στο τέλος άφησαν και σημείωμα που… ζητούσαν συγνώμη έχει και ουρά! Αυτή αποκαλύφθηκε όταν ιδιοκτήτης διπλανού σπιτιού που επέστρεψε την Τετάρτη (20/1) διαπίστωσε πως είχαν διαρρήξει και το δικό του σπίτι. Κάλεσε την αστυνομία, που έφτασε και έκανε έρευνα. Πήρε αποτυπώματα. Και κατέληξε στο απρόσμενο συμπέρασμα: οι «μπουκαδόροι» κοιμόντουσαν στο ένα σπίτι και μαγείρευαν στο άλλο!!! Ή, παραφράζοντας την παροιμία: αλλού τρώγανε και πίνανε κι αλλού πήγαιναν και… κοιμόντουσαν!

Νοικοκυραίοι οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν με τον τρόπο τους και στα δύο σπίτια!!! Ο λόγος; Το ένα σπίτι έδειχνε πως οι ιδιοκτήτες έλειπαν καιρό. Ήταν σκοτεινό και δεν είχε τρόφιμα. Είχε μόνο καφέ! Εκεί κοιμόντουσαν, έφτιαχναν και το πρωινό καφεδάκι τους! Μετά πεταγόντουσαν στο άλλο και μαγείρευαν: μακαρονάδες, μπριτζόλες κλπ. Απ’ όλα τα καλά είχε ο ιδιοκτήτης στο ψυγείο και στα ντουλάπια! Εκεί λοιπόν έτρωγαν! Μετά πήγαιναν για ύπνο στο άλλο γιατί φοβόντουσαν πως ίσως οι ιδιοκτήτες με τα τρόφιμα επιστρέψουν ξαφνικά και τους βρούνε μέσα! Ενώ το άλλο έδειχνε μακρόχρονη απουσία!

Από την έρευνα της αστυνομίας και στα δύο σπίτια προσδιορίστηκε ο χρόνος διάρρηξης: κάπου γύρω στην πρωτοχρονιά! Και από τα δύο σπίτια εκτός από τις ζημιές της διάρρηξης και την ακαταστασία από την χρήση τους δεν έλειπαν πράγματα! Κάποιοι άγνωστοι φαίνεται πως με την κακοκαιρία έκαναν… ρεβεγιόν στο Ατένι!!!

Όμως νέο περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης έδωσε νέα συνέχεια στο σήριαλ «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε» που παίζεται στο Ατένι και στην Άνδρο αυτή την εποχή!!!

Κάτοικος του μικρού οικισμού, την Πέμπτη το βράδυ (21/1) είδε ένα φως από φακό να μετακινείται και να κατεβαίνει την πλαγιά πάνω από το σπίτι του. Φοβήθηκε βγήκε έξω κι έβαλε τις φωνές. Μετά έριξε και μια ντουφεκιά στον αέρα. Το φως από τον φακό χάθηκε.

Με τις φωνές και την ντουφεκιά βγήκαν έξω και οι άλλοι κάτοικοι. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατέφτασε πάλι. Πλέον τον δρόμο για Ατένι τον έχουν μάθει καλά οι του περιπολικού! Οι αστυφύλακες μαζί με μερικούς κατοίκους ψάξανε γύρω. Ανθρώπους δεν βρήκαν. Βρήκαν όμως πατημασιές μέσα στη λάσπη που πιστοποίησαν πως κάποιοι πέρασαν από εκεί!

Τα δύο παραπάνω περιστατικά επιβεβαιώνουν πως στην περιοχή κινούνται άγνωστοι που «ανοίγουν» σπίτια σαν νοικοκύρηδες! Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους τους που μένουν στα λίγα σπίτια που είναι ανοικτά αυτή την εποχή. Για την ώρα κανείς δεν ξέρει αν οι «μπουκαδόροι» έχουν διαρρήξει και άλλα σπίτια μιας και πολλοί ιδιοκτήτες έρχονται άνοιξη και καλοκαίρι στην περιοχή.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet