Επέστρεψε με πανηγυρικό τρόπο η εικόνα της Παναχράντου στην Άνδρο

 

Στο σαλόνι της πρώτης θέσης του Θεολόγος η εικόνα και κάρα επιστρέφουν στην Άνδρο

Μέσα σε εορταστικό κλίμα επέστρεψε η εικόνα της Παναχράντου από την Κύπρο στην Άνδρο απόψε με το πλοίο Θεολόγος. Γύρω στις 19:30΄ ο Θεολόγος μπήκε στο λιμάνι του Γαύριου σφυρίζοντας χαρούμενα. Στην αποβάθρα περίμεναν την εικόνα αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής. του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κόσμος.

Οι αξιωματικοί του πλοίου κατεβάζουν την εικόνα από το Θεολόγος

Οι επικεφαλής των σωμάτων ανέβηκαν στο καράβι όπου τους περίμεναν ο καπετάνιος Μ. Σκιαδάς, οι αξιωματικοί και τα μέλη του πληρώματος ντυμένοι με τις στολές τους. Οι αξιωματικοί και τα μέλη του πληρώματος κατέβασαν την εικόνα από το πλοίο και την παρέδωσαν στους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας του νησιού μας και του πολεμικού ναυτικού.

Ανεβάζοντας την εικόνα στο πυροσβεστικό όχημα στο Γαύριο

Η πομπή των αυτοκινήτων ξεκινά για Μπατσί

Το πλήθος του κόσμου που είχε κατέβει στο λιμάνι παρακολουθούσε τα συμβαίνοντα. Ανάμεσα τους και ο έπσρχος. Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής και του λιμενικού έβαλαν την εικόνα στο πυροσβεστικό όχημα και μετά όλα τα αυτοκίνητα εν πομπή πήγαν στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο Μπατσί. Εκεί ο ηγούμενος π. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης ευχαρίστησε θερμά όλους τους αντιπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας του νησιού για την τιμή που προσέδωσαν τόσο κατά την αποχώρηση της εικόνας όσο και κατά την επιστροφή της.

Στον πυροσβεστικό σταθμό Άνδρου

Ο π. Ευδόκιμος ανάμεσα στους επικεφαλής της πυροσβεστικής και του λιμενικού

Στη συνέχεια μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα αποχαιρετίστηκαν όλοι και η εικόνα κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο της Μονής στο μοναστήρι στους Γερακώνες όπου και έφτασε γύρω στις 21:10.

Μια ακόμα σκηνή από την πομπή των αυτοκινήτων στο Γαύριο

Θυμίζουμε πως η εικόνα της Παναχράντου ταξίδεψε, μαζί με την κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Κύπρο στις 26/1 και επέστρεψε απόψε στην Άνδρο στις 15/2. Στην Κύπρο η εικόνα είχε εκτεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 8/2. Στη συνέχεια η εικόνα ταξιδεψε μερικές μέρες σε μεγάλο μέρος του νησιού. Χιλιάδες ήταν οι Κύπριοι προσκυνητές που προσήλθαν σε όλες τις φάσεις της περιοδείας της να την δουν και να την ασπαστούν κατά την παραμονή της στην Μεγαλόνησο.

Μια ακόμα σκηνή από την κάθοδο της εικόνας από το Θεολόγος με την βοήθεια του καπετάνιου

Η εικόνα ταξίδεψε από την Άνδρο με το πλοίο Andros και επέστρεψε στο νησί με το πλοίο Θεολόγος με ευγενική προσφορά της FastFerries. Τόσο οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του Andros όσο και του Θεολόγος συγκρότησαν τιμητικό απόσπασμα και συνόδεψαν την εικόνα και κατά την αναχώρηση, αλλά και κατά την επιστροφή μέσα και έξω από το πλοίο.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet